Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak okresu 2 miesiące

Polecane posty

Gość gość

Witam. Chciała bym was sie poradzic może któras mi pomoże. Otóż tak spóźnia mi się okres 2.5 miesiąca mam takie nie regularne. Lecz nie to mnie martwi. Zaczęłam wspolzyc z chłopakiem dodam ze mam 19 lat. Kontynuując zaczęlismy wspolzyc zawsze w prezerwatywie. I od 3 dni boli mnie brzuch i dzis dostalam jakis skurczu wszystkie te bóle sa takie jak na okres ale go brak. Może częściej do wc latam ale nie jest to odczuwalne max 1/2 na 1/3h w nocy sie nir budzę i nic z podobnych objawów nie mam jestem zmęczona ale to przez szkołę. I pytanie jest takie czy moge byc w ciąży? Moglo sie zdarzyc ze doszedł we mnie i od razu nie wyciągnąć i jest możliwe zeby sie cos bokiem wydostalo? Nigdy nie pękła ani nic. Lecz powoli zaczynam sie stresować a wizytę mam za 2 tygodnie. Prosze o jakieś wasze opinie.

Gość gość
spirdalajn k***o teraz sie martwisz? tsza było rozum uruchomić, zanim dupska dałaś!!

Gość gość
2 miesiace ci sie spoznia i pytasz co to jest? Trzeba bylo odrazu test robic a nie...

Gość gość
Tylko u mnie ten okres to normalna sprawa. Niekiedy po 4/5 miesięcy nie mialam. Lekarz mowil ze to takie moje widzi mi sie bo wszystko w porządku a on sie spóźnia.

Gość gość
nie myślałam do tej pory o innym zabiezpieczaniu się, prezerwatywa mi się wydawała ok do tego momentu

Gość gość
A zrobiłaś w końcu test?

Gość hanka_1
No właśnie z tą prezerwatywą to tak różnie bywa... jak to mówią lepszy rydz niż nic ale znam tyle przypadków kiedy zawiodła, że sama nie zdecydowałabym się na taką formę antykoncepcji. Ma wielki plus że chroni przed chorobami przenoszonymi drogą płciową ale jednak do ochrony przed ciążą bardziej ufam tabletkom.

Gość gość
dziękuję za wszystkie odpowiedzi, w ciąży nie jestem raczej bo test negatywny ale miesiączki brak. Poszukam innego lekarza. Myślę o tych tabletkach teraz, jakieś są najlepsze dla takich młodych dziewczyn? panicznie się boję skutków ubocznych....

Gość gość
Tabletkami tylko sobie popsujesz żołądek i inne narządy. Poza tym nie będziesz ich brała do końca życia. Na początek poleciłabym ci bardziej sprawdzoną metodę, która oprócz tego że uchroni cię przed ciążą to jeszcze zabezpieczy przed chorobami wenerycznymi- tabletki tego nie zrobią! pomyśl nad damską prezerwatywą. Nie będziesz się martwiła czy twój partner ma gumkę przy sobie i będziesz niezależna.

Gość hanka_1
Nie ma co porównywać skuteczności tabletek do prezerwatywy. Jak jesteś zdrowa to sobie nic nie rozwalisz, spokojnie. Ja w Twoim wieku zaczęłam brać belarę i jak dla mnie to jedne z lepszych tabletek, mają bardzo wysoką skuteczność, wskaźnik Pearla 0,04.

Gość gość
dzięki hanka_1 we wtorek ide do lekarza to zapytam dokładnie ale wstępnie na te tabletki się nastawiam.