Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Córka nie chce chodzić do kościoła.

Polecane posty

Gość gość

Ma 16 lat i nie chce chodzić do kościoła, ponieważ nie popiera pedofilii. Postanowiłam, że jest prawie dorosła i sama powinna decydować. Nie wiem, czy postępuję słusznie, ale nakazami niczego nie wskóram.

Gość gość
Jak miałem tak z 17 lat, mój ojciec też mnie parę razy siłą zaciągnął na mszę...

Gość gość
powód jest niedorzeczny, ale każdy jest dobry, żeby nie nabijać kasy czarnym też przestałam zadawać się z czarnymi wraz z wyjściem z kościoła po bierzmowaniu, czyli mniej wiecej w tym samym wieku

Gość nic ość
A ja rozważam powrót do KK. Odszedłem, bo miałem problemy z teodyceą. Nadal mam. Jednak ta nagonka na KK i chrześcijaństwo w ogóle, to atak na cywilizację. Trzeba się bronić, przed hordami lewaków.

Gość nic ość
Kshatrya dziś Tyle, że KRK ma z chrześcijaństwem niewiele wspólnego, tyle co krzesło w krzesłem lelktrycznym. xxx To są już bardzo wyimaginowane interpretacje, które mnie nie obchodzą. Znam ten sposób myślenia, punkt widzenia i zupełnie mnie nie przekonuje, więc go zlewam. Realnie jest tak, że tylko tak, jaki jest KK jest szańcem, twierdzą przed atakiem lewactwa, szczególnie w PL.

Gość gość
A ja od zawsze mówiłam KK nie a Bogu i wierze tak. Mam na szczęście mądrych rodziców i ani zmuszaniem do czegokolwiek ani ślepym zachwytem do ludzi świeckich, nie uszczęśliwiali mnie nigdy. Zawsze uważałam, że co ludzkie podatne jest na słabości a organizowanie sobie wygodnego życia pod przykrywką zastępcy Boga na ziemii to nic, co różniłoby się od sekt, kocich wiar i pasożytnictwa. Wiara to nic za co w moim przekonaniu trzeba komuś płacić. Niech córka podejmie decyzję sama.

Gość nic ość
Uzupełnię... Wyraźnie napisałem, że pożegnałem KK ze względu na problem z teodyceą, oraz (nie napisałem) skłonnością do ateizmu. Zatem nie dlatego, że KK to Babilon, bestia i gniazdo antychrysta. Te interpretacje, to dla mnie literalne odczytywanie tekstu alegorycznego. Dla mnie problemem jest teodycea, która jest zagadnieniem dotyczącym nie samego KK, ale idei Boga wszechmocnego i miłosiernego W OGÓLE. A to czy KK słusznie potępił Husa, jest dla mnie sprawą wtórną.

Gość gośćlea
Niech jej stosunek do religii, czy kościoła staje się świadomym i samodzielnym wyborem. Nie wiadomo jak będzie za 10 lat albo kiedyś tam. Mnie na szczęście rodzice nie zmuszali i nie zmuszają do uczestnictwa we mszach.

Gość gość
Ksiądz molestował te kobietę jako dziecko, 4 razy próbowała popełnić samobójstwo, inni księża o wszystkim wiedzieli, ale dla nich to było normalne, taki jest właśnie POLSKI KOŚCIÓŁ!

Gość gość
Niech decyduje sama, ja juz w liceum nawet nie chodziłam na religie. Ma prawo i ja ja popieram. A osoba wyzej dlaczego uważa, ze powód jest niedorzeczny? Powód jest poparty mocnym przeświadczeniem, mocno prawdziwym niestety. Na przestrzeni wieków klechy robia co chcą. A w Polsce ludzie ślepi i staruchy wielbiące klechow, kiedy oni sie śmieją z nich równo, ze im ostatnie grosze wysyłają. Kościół w Polsce przytulił tyle dóbr materialnych po 89, ze lepiej nie mowić, a i jeszcze połączenie z państwem, utrzymywanie z budżetu to szczyt:/

Gość nic ość
W dooopie mam ten film "Kler" i jego tfurców z nierozgarniętym reżyserem na czele, którego elukubracje na temat KK są na poziomie zawziętego i przejętego sobą licealisty.

Gość gość
Autorko, odpowiedz jakie korzyści może wynieść człowiek wskutek "chodzenia do kościoła"? Odnoszę wrażenie, że to tylko niedorzeczny rytuał aby pokazać sąsiadom, że się nie odstaje. Moja żona jest religijna ale do kościoła nie chodzi, gdy czuje potrzebę to się modli dla siebie, nie na pokaz, nie potrzebuje do tego ołtarzy, figur i reszty bałwochwalstwa. Sam jestem ateistą i antyklerykałem, różnice poglądów na tematy religijne nigdy nie stanowiły osi naszego życia ani tym bardziej "kości niezgody". Zostaw dziewczynę w spokoju, niech sama decyduje, żeby być dobrym człowiekiem nie trzeba być religijnym.

Gość gość
Ja wieżę w boga ale nie uznaje kościoła, bo to jest firma rydzyka i tych czarnych w sutannach , pedofile j****e

Gość nic ość
gość dziś Autorko, odpowiedz jakie korzyści może wynieść człowiek wskutek "chodzenia do kościoła"? Odnoszę wrażenie, że to tylko niedorzeczny rytuał aby pokazać sąsiadom, że się nie odstaje. xxx A jakie korzyści odniesie, nie chodząc do kościoła? Odnosisz wrażenie? Czyli nie jesteś pewna. Zatem w zasadzie nie wiesz? Odnosisz się do tego tematu ze swojego zindywidualizowanego punktu widzenia (do którego masz prawo), zupełnie pomijając kontekst społeczny, historyczny, polityczny a także emocjonalny, że nie wspomnę o takiej możliwości, że KK ma rację?

Gość gość
Wcale się jej nie dziwie Nasza wiara katolicka to wiara za pieniądze i władze. Ksiądz to Ksiądz powinien zajmować się kościołem a nie pchać się do Rządu czy otwierać firmy nie płacąc podatków.

Gość nic ość
gość dziś Ja wieżę w boga ale nie uznaje kościoła, bo to jest firma rydzyka i tych czarnych w sutannach , pedofile j****e xxx Ktoś, kto z łatwością rzuca oskarżenia, może sam jest winny? Na zasadzie "łapaj złodzieja!".

Gość gość
No właśnie!! Oglądałem dzisiaj w Kinie film Kler!! Ukazuje całą prawdę o ich postępowaniach molestowanie dzieci zarówno dziewczynek jak i chłopców!! Ponad to niby za Chrzest komunie wesele pogrzeb co łaska. Lecz tak po prawdzie to ceny zaczynają się od 600 nawet do 30000 w zależności od Uroczystości!

Gość gość
To nie płać żałosny lewaku. :D