Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przytylam na diecie 1000kcal, jak schudnąć?

Polecane posty

Gość gość
Alko to nawet nie wiem jak smakuje bo nigdy z uwagi na leki nie piłam. Cukier w ograniczonych ilościach był. Czasem kawałek ciastka czy czekolady. Kawy czy herbaty nie słodzilam i nie slodze.

Gość gość
Zbyt mała ilość kalorii spowalnia metabolizm, więc jeśli chcesz go przyspieszyć musisz zacząć więcej jeść. Ja schudłam już 10 kg, z 82 kg na 72 kg, aktualnie mam dietę ułożone na 1800 kcal, wcześniej miałam 1900 kcal.

Gość gość
Tez tak miałam. Okazało się ze mam nadwrazliwosc na gluten i jedząc jedna kanapkę, dwie dziennie spuchlam okropnie. Jsk odstawiłam gluten i jadłam co popadnie to schudłam 7 kg w miesiwc bo po prostu nie puchłam

Gość gość
Do 12.28 A ile masz wzrostu? Autorka waży 63 kg i nie ćwiczy więc jak zacznie jeść 1800kcal to będzie się toczyć...

Gość gość
12.32 166 cm mam. Na początku, gdy nie byłam na diecie jadłam około 2200 kcal i przeszłam na dietę 1500 kcal i nie mogłam schudnąć, bo okazało się, że to za mało, poszłam do dietetyczki, najpierw ustaliła mi dietę na 1900 kcal, teraz mam 1800 kcal.

Gość gość
Ale Ty wazysz 20 kg więcej niż autorka, masz nadwagę a może i otyłość a dziewczyna chce kilka kg zgubić nie widzisz różnicy????? Autorko zbadaj tarczyce.

Gość gość
13.16 Jakie 20 kg? Ważę 8 kg więcej. W dodatku obojętnie ile ważysz to i tak metabolizm się spowalnia, gdy przyjmujesz za mało kalorii.

Gość gość
Autorko oblicz sobie bmr (nie mylić z BMI) np na fabrykasiły.pl masz kalkulator

Gość gość
Autorka Nie kloccie się. Nie po to założyłam temat. Szukam pomocy. Dziś byłam na pobraniu. W środę będę miała wyniki-znaczy beda już jutro w systemie, ale w środę będzie lekarz. Dzisiaj zjadłam na śniadanie 2 kromki z masłem, sałata, papryka, ogórkiem, pomidorem i musztarda :) potem jogurt z pestkami. Na obiad żurek z jajkiem i kielbaska. Podwieczorek 2 mandarynki. Kolacja koktajl bananowy. Głodna nadal nie jestem, wręcz przeciwnie teraz to się czuję przejdzona.

Gość gość
Też tyle jem i aż się boję co będzie po 30tce...

Gość gość
dziś ludzie obozy koncentracyjne przeżywali na racjach rzędu 200kcal. x cha cha,. co z brednie/// skąd wy bierzecie te bzdury? w obozach zagłady dieta wynosiła na pewno powyzej 1200, chyba koło 1400 kcal, jest wiele publikacji na ten temat. Do tego, tam mozna było dostawac paczki z jedzeniem. Bez tych paczek ludzie marnieli i umierali. Na 200 kcal to bys po paru dniach juz nie wstwała, a oni pracowali i to b ciezko

Gość gość
Dla zdrowia podobno taki metabolizm spowolniony to jest b dobrze, n ie wiem czy w ogóle robisz dobrze kombinujac za odchudzaniem, bo z jedna nerką? chyba nie było tak zle.

Gość gość
Nie podjadalam. Na diecie 1000kcal po prostu jadłam więcej niż wcześniej. Chyba coś jest nie tak z moim organizmem skoro zaczęłam tyc jedząc normalnie. Na razie trzymam się tego że staram się jeść 4-5 małych posiłków. Dziś na śniadanie był koktajl mleczny z bananem, potem kromka chleba z żurawiną z szynką szwardzwaldzka, 5 pomidorków koktajlowych. Na obiad kalafior na parze i kawałek pieczonego halibuta. Na podwieczorek kisiel, a na kolację kilka marchewek.zobaczę co jutro endokrynolog powie.

Gość gość
wczoraj Jakbyś znała trochę więcej źródeł, to poznałabyś więcej liczb. Podawane są różne racje. W jednych, że 1200kcal (na początku funkcjonowania obozów, przy czym rodzaj wykonywanych przez więźniów prac w obozie, a zapotrzebowanie na kalorie i faktycznie spożywane, można byłoby spokojnie podzielić przez 4), w innych, że w Oświęcimiu było to 600 czy 800 kcal, aż po informacje m.in. z podręcznika szkolnego, że Żydzi w gettach i obozach otrzymywali od 200 do 600 kcal). To tyle na temat bredni, które tak wielce Cię rozbawiły (tak jakby temat był zabawny...a jest straszny).

Gość gość
Rozbawiła mnie głupota, ze ktoś pomyślał, ze mozna przeżyć jedząc 200 kcal, jeszcze pracując i to skrajnie intensywnie, normalnie perepetum mobile. Wiem ze sa nieco rożne źrodła, bo czasem ktoś poda głupotę, ale to musi zostać zweryfikowane. Szmaglewska pisała o 700 kcal z tego co pamietam, ale pisała tez , ze ludzie w okresie bez paczek padali jak muchy. Zreszta to pewnie były tylko jakeś jej przypuszczenia, bo ostateczna wersja na temat Oświęcimia jest taka, ze to było 1200-1400 kcal. Na diecie 200 kcal to nie wiem czy byś pochodziła tydzień, wiele osob by zasłabło po 3 dniach.

Gość gość
Odnośnie racji żywieniowych w Oświęcimskim obozie. 100g kaszy jęczmiennej ma ok 350kcal. Więźniowie zapewne dostawali dziennie ok 200-250g kaszy, plus jakaś pajda chleba, a raz, dwa razy w tygodniu mały ochłap mięsa. Więc łatwo policzyć. 250g kaszy to już jest jakieś 800-900 kcal. Dlaczego takie rozbieżności w źródłach podających ilość kalorii? Bo na początku obóz oświęcimski i inne obozy zagłady robiły za więzienia dla polskich więźniów politycznych. Nadzorcami tzw kapo, byli też więźniowie, ale niemieccy. Ci więźniowie polityczni oni owszem, mieli te ok 1200kcal na dzień i to oni zagonieni zostali do roboty. Z czasem obóz zmieniał się w obóz zagłady, gdzie przywożono żydów i ludzi z łapanek, obóz zamieniał się w fabrykę śmierci, a racje żywnościowe ze zwiększającą się ilością więźniów zmniejszano. Więc bardzo możliwe, że dobito do 200kcal. Zwłaszcza, ze widać na zdjęciach jak bardzo ci ludzie są wychudzeni. gość wczoraj piszesz: "Rozbawiła mnie głupota, ze ktoś pomyślał, ze mozna przeżyć jedząc 200 kcal, jeszcze pracując i to skrajnie intensywnie, normalnie perepetum mobile." Biorąc pod uwagę nieograniczoną ilość więźniów, których mogę mieć, to powiedz mi co mnie to obchodzi, że po 3 dniach któryś zasłabnie? Strzał pałką w łeb i następny siekiera w dłoń. Proste. Polecam przeczytać powieść Wojciecha Kilara pt. Anus Mundi. Wojciech Kilar wylądował w obozie na początku wojny, przeżył go, więc jego powieść jest chyba jednym z najlepszych tekstów dokumentujących obóz.

Gość gość Danuta
Dobry wkręt... no chyba, ze ta dieta, to 1000 kcal na posiłek. :-) A już całkiem na powaznie, to mi bardzo pomogło zastosowanie Slimunox, gdyby nie te tabletki, to bym nie schudła.

Gość gość Genia
Moim zdaniem nie jest to możliwe by przy diecie 1000 kcal przytyć. Chyba coś nie tak liczyłaś te kalorie. Inna sprawa, że obecnie aby schudnąć praktycznie nieodzowne jest zastosowanie suplementacji. U mnie tez byly marne wyniki, do czasu aż zaczęłam stosowac Foreverslim, ale mimo wszystko nie było to za przeproszaniem zero

Gość gość marzena 22
Ja zaczełam stosować IQmango i jestem przekonana, ze tym razem mi się uda.

Gość gość Izabella
To jest nierealne... bzdury co piszesz, że przytyłaś na diecie 1000 kcal... A co do odchudznaia, to mi bardzo pomogło zastosowanie IQmango.

Gość gość Bogusia
W moim przypadku dieta 1300 kcal, do tego Slimunox oraz ćwiczenia i sukces. 14 kilo mniej

Gość gość
Ha ha ha w doope se wsadzta te reklamy