Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mezczyzna powinien placic za kobiete na randce

Polecane posty

Gość gość
Facet powinien placic jesli zaprasza.Jesli jest to spotkanie bardziej na luzie to powinien chociaz zaproponowac zaplacenie za kobiete.Ja osobiscie zawsze proponuje ze zaplace sama za siebie,ale uwazam ze to meskie jesli facet wlasnie zaproponuje,ze to on zaprasza.

Gość gość
gość dziś Skoro sama mówisz o sobie że jesteś śliczna to masz siano we łbie , a miłych feministek nie ma ; no popierają aborcję a to z miłą kobietą to nie ma nic wspólnego x Nie mam siana we łbie :) Pracuję, poza tym zakładam właśnie firmę z przyjacielem. Jestem miła, umiem doskonale gotować i w przeszłości pracowałam jako fotomodelka; mężczyźni uważają, że jestem śliczna. A Ty, jak większość Polaków i Polek, nie masz pojęcia o feminizmie :P

Gość gość
Smutna prawda wynikajaca z moich wlasnych obserwacji: nieplacacy faceci sa zwykle bardzo trudni do zycia. Gdy umawialam sie na randki z neta i facet nie placil to zawsze schemat sie powtarzal, tzn. przychodzil taki nie jak na randke a jak na pole walki, zamiast milo spedzic czas zachowywal sie jakby koniecznie musial mi udowodnic ze.. no wlasnie nie wiem co, ze kobiety sa glupie i bardzo nimo gardzi? W kazdym razie takie spotkania przypominaly raczej przeciaganie liny niz randke. Moze mialam niefart ale ten schemat powtarzal sie absolutnie zawsze gdy facet nie placil. Niektorym dawalam kolejna szanse ale i tak odpuszczalam po kolejnych 2-3 spotkaniach. Trudno rozmawia sie z czlowiekiem, ktory kontakty miedzyludzkie traktuje jak ciagla, niekonczaca sie walke o racje. Nie sadze zeby w dalszej perspektywie zycie z kims takim bylo udane, raczej wyobrazam je sobie jako pelne konfiktow, a ja lubie spokoj. Gdy odpusczalam takich kawalerow to zaden nie rozumial, ze tu nie chodzi o jakies placenie samo w sobie ale o ich bojowe nastawienie do kobiet i trudny charakter, o widzenie na kazdym kroku kobiet ktore chca tylko wykorzystac itd. No coz juz mnie ten problem nie dotyczy bo jestem zajeta:)

Gość gość
Ja się kiedyś i to aż dwa razy związałam z takim facetem który powitał z radością, że płacę za siebie. I to był mój wielki błąd... Obaj biedni, nieambitni, oczekujący utrzymywania przeze mnie, szczędzący nawet na prezenty. Nigdy więcej!

Gość gość
Niezlym trzeba byc debilem zeby marnowac czas na jakies kalowate randki i jeszcze placic za jakas kretynke. Lepiej pospac albo pograc w gre tomb raider :D

Gość gość
Ja to was nie rozumiem. Kobiet - bo jak "nie płaci to odechciewa się być miła " no k*****. Facetów - bo ten co płaci decyduje, a chyba każdy mężczyzna lubi decydować :) Poza tym pierwsza randka to Max 100 a czasem 50 PLN. Druga 150. A ma 3 to już musi Ci dac więc wychodzi tyle co u panienki z roksy. A później to albo się zakochać on wtedy idzie samo albo jest taka super zw warto płacić za sex i pilnować aby nie przepłacać:) Lub kończysz znajomosc.

Gość gość
gość dziś Niezlym trzeba byc debilem zeby marnowac czas na jakies kalowate randki i jeszcze placic za jakas kretynke. Lepiej pospac albo pograc w gre tomb raider x Wystarczy nie umawiać się z kretynkami ani na kałowate randki

Gość gość
Jestem kobieta i owszem moge sie zgodzić ze to miły gest gdy facet płaci za kobiete na spotkaniu ale bez przesady drogie panie! Wasze podejście jest mocno roszczeniowe - facet musi płacić, facet musi dawać prezenty. Serio? Facet niczego nie musi, facet może to zrobic jesli tego chce i takie ma życzenie. Facet nie musi całować was w tyłki tylko dlatego ze jestecie kobietami i nie musi wam niczego udowadniać zeby zdobyć wasza aprobatę. Nie jesteście królewnami z bajek i pora byście zeszły na ziemie, łatwiej bedzie sie wam żyło gdy odłożycie na bok korony z tombaku

Gość gość
gość dziś Facet zwykle zaprasza na pierwszą randkę. To pewnego rodzaju zwyczaj społeczny w Polsce. Zgodnie z zasadami dobrego zachowania, kto zaprasza, ten płaci. Ja oczekuję od faceta zapraszania na randki, zapewniania trakcji, przemyślanych i fajnych prezentów na urodziny i rocznice, drobiazgów bez okazji. Dlaczego? Bo sama to daję

Gość gość
Facet niczego nie musi, facet może to zrobic jesli tego chce i takie ma życzenie. x Tylko, ze to dziala w dwie strony i kobieta tez niczego nie musi - np. nie musi umawiac sie z mezczyznami, ktorzy nie chca za nia zaplacic na 1 randce :) Uwierz istnieja jeszcze mezczyzni, ktorym naprawde nie sprawia problemu zaplacenie tych 10-12 zl za kawe (przeciez nie trzeba zapraszac kobiety od razu na 3-daniowy obiad :D ) ani kupienie raz na 3 miesiace rozyczki ze wstazeczka za piątaka zeby partnerce bylo milo (moj maz tak robi), drobny gest a tyle znaczy :)

Gość gość
Lepiej uchlac ryj piwkiem :D kto nie pije ten nie zyje :D

Gość gość
Dokladnie. Po co cos komus kupowac? Bez sensu. Lepiej sie nawalic alko. :)

Gość gość
powinien czuć się zobligowany, za parę złotych robić problem? gdyby kobieta zdecydowanie protestowała przychylić się do jej wersji, problemy z płaceniem powstają w dużej grupie, przy jednym stole, po długiej nasiadówca, ktoś się dosiada, ktoś wychodzi, a ostatni zostają z rachunkiem do podziału

Gość gość
Kobieta moze w kazdej chwili zdradzic. Pieniadze nigdy nie zdradza. Wole pieniadze. :)

Gość gość
Ja bym nie był z kobietą, która za mnie nie płaci , nie dlatego, że nie mam, a dlatego, żebym się nie czuł jak facet, po prostu jak kobieta nie płaci za mężczyznę to aż jemu się odechciewa być miłym.

Gość gość
Uwierz istnieją jeszcze kobiety, którym naprawdę nie sprawia problemu zapłacenie tych 10-12 złotych za kawę (przecież nie trzeba zapraszać mężczyzny od razu na 3-daniowy obiad) ani kupienie raz na 3 miesiące piwa za piątaka żeby partnerowi było miło (moja żona tak robi), drobny gest a tyle znaczy.

Gość gość
To jakąś wyjątkowo tania kawa, na dworcu Łódź Widzew jest jeszcze tansza, 5-6zl :D

Gość gość
Smutna prawda wynikająca z moich własnych obserwacji: niepłacące kobiety są zwykle bardzo trudne do życia.

Gość gość
Biedaczki żałują postawić kawę za 10zl a oczekują full pakietu na drugiej randce, żenada ja się nie dziwie ze siedzą tu same prawiczki, może i zaoszczędzicie te max 50zl na randce ale prawikami będziecie już do końca życia XD Mężczyźni w udanych związkach nie przesiadują na babskim forum XD

Gość gość
To powyżej dotyczy też kobiet.

Gość gość
Biedaczki żałują postawić kawę za 10 zł a oczekują full pakietu na drugiej randce, żenada ja się nie dziwie ze siedzą tu same kłody, może i zaoszczędzicie te max 50zl na randce ale kłodami będziecie już do końca życia XD Kobiety w udanych związkach nie przesiadują na babskim forum XD.

Gość gość
To logiczne, że kobieta na spotkaniach zawsze płaci.

Gość gość
Widocznie nie trafiłyście na prawdziwe kobiety, moja od samego początku płaciła na randkach za kino kawę z deserem czy kolacje więc jak na moje to zależy od podejścia gościówy, aczkolwiek czasem ja zapłaciłem żeby ona tez nie była wiecznie stratna i też ona nie protestowała.