Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dajecie słodkie kaszki bobovita? Co zamiast ich

Polecane posty

Gość gość

Córeczka ma 6 mśc chce rozszerzać dietę. Dostała juz ziemniaka marchewkę dynie jabłko i chcedawać jej na kolacje kasze ale kupiłam wczoraj z boboVIty malinowa i jest strasznie słodka nie chce jej dawać tych kaszek. Myślałam by gotować manna ale na jakim mleku? Przecież nie na krowim czy kozimogę bo zapala. A może są jakieś nie slodkie kaszki?

Gość gość
C0 to znaczy kozimogę zapala? Możesz na kokosowym, owsianym

Gość gość
Oj tel mi glupoty wpisał

Gość gość
Tak, są. Holle i Topfer

Gość gość
A te z boboVity zbożowe są bez cukru? Tak jak faktycznie piszą.?

Gość gość
Ja kilka razy dałam Bobovita 7 zbóż ryżowa i w składzie jest tylko kaszka ryżowa i aromat waniliowy. W smaku słodka nie jest

Gość gość
A mannę podobno można robić na wodzie, ale ja nie umiem, opada mi na dno zawsze

Gość gość
Dawalam te Bobovita porcja zboz. Manna tez z bobovity a potem juz normalnie gotowalam manne na mleku krowim.

Gość gość
Ja zawsze robię sama (!). To bardzo proste, tanie i wiem, że żadnych dziwnych rzeczy tam nie ma. Na mleku owsianym jest słodka lub na krowim bez laktozy z ksylitolem

Gość gość
Zamiast kaszki ryżowej, kleik ryżowy wymieszany z ugotowanym jabłkiem. Żadnej kaszy manny. Tucząca przetworzona pszenica. Ja wiem, że kiedyś tak się dziecku dawało, ale lepiej nie.

Gość gość
Dlaczego nie? Moj syn ma poltora roku i nadal bardzo lubi manne. Utuczony nie jest. Wazy moze gora 12 kg.

Gość gość
Ja najczęściej daje właśnie mannę (od tego też zaczynałam) gotowaną na wodzie, do tego odrobina masla lub oliwy z oliwek, wtarte jabłko (zawsze) plus czasami jeszcze inny owoc (np. banan - uwielbia). Daję też kaszki Holle na wodzie. Moje dziecko ma półtora roku, ciągle karmię piersią na żądanie, nie zna smaku mm i nie chcialam mu też podawać kaszek z takim mlekiem.

Gość gość
-Gotuje kasze manna na wodzie, zostawiam do przestygniecia , - z odrobina letnie przegotowanej wody mieszam mm -wlewam do manny , -wystarczy zamieszac i mam kasze manna na mm. Kasza manna ugotowana moze tac do 24h, wiec na noc zawsze gouje na trzy butle, potem do lodówki, w nocy do mikrofali na kilka sekund, mieszam mm z woda i jak znalazł. w dzien daje kleik ryzowy z bobovity. Dawalam kaszki owocowe, ale mlodego zaczelo czyscić po nich,