Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nadciśnienie i wysoki puls

Polecane posty

Gość gość

witam od paru dni mam silne bicia serca 120-116 na minute ciśnienie 130/95 2dnin temu bardzo mnie bolała klatka piersiowa i ból promieniował do lewej ręki było mi słabo wczoraj wtrafiłam do lekarza bo kołatanie serca był bardzo i złe samopoczucie okazało sie że ciśnienie krwi wynosi 175/100 a tetno serc 119 ekg miałam robione pani doktor nic nie powiedziała tylko ze widać że bardzo szybko bije serce dostałm tabletke pod język nadmieniam że mam 38 lat trochę nadwagi a ciśnienie lecze już od 20 lat cholesterol tez ponad 300 bardzo sie męcze mam diete ale dalej mam kołatanie co to moze oznaczać a ciśnienie skaczace rano miałam 100/73 a w południe 145/110 niczym sie nie zdenerwowałam jakie powinam jeszcze wykonać badania bo bardzo sie kiepsko czuje pozdrawiam zgóry dziękuje za odpowiec

Gość gość
W większości przypadków wysoki puls nie oznacza niczego złego. Pojawia sie w sytuacjach takich jak uprawianie sportu stres wiekszy wysiłek Jednak jeśli obserwujesz u siebie objawy takie jak trzepotanie serca, przerwy w pracy serca, uczucie kołatania serca, zawroty głowy, duszność, osłabienie oraz silny niepokój oraz tym bardziej wysokie ciśnienie, powinnaś wybrac się do lekarza https://zdrowie.tvn.pl/a/wysoki-puls-co-oznacza-i-kiedy-wystepuje Najlepiej do rodzinnego. Lekarz powinien Cię osłuchać i powie Ci co robić dalej. Być może skieruje Cię na jakieś szczegółowe badania.