Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zagadka nienawiści do kur domowych rozwiązana

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Piszę po raz kolejny. Bezdzietni od dawna płacą większe podatki. Dodatkowo, bezdzietna uczciwie pracująca kobieta jest o wiele bardziej pożyteczna dla społeczeństwa od niepracującej matki z patologii, która i tak swoje dzieci wychowa albo na kolejne niepracujące matki albo na klientów opieki społecznej. Nie mówiąc już o tym, że może być jeszcze gorzej bo wychowa przestępcę. Nie mówiąc już o tym, że jest bardziej pożyteczna od matek, które pomagają w indoktrynacji kolejnych żywicieli kk.

Gość gość
A kto to jest kura domowa Autorko? 1. Kobieta, która nigdy nie pracowała i nie będzie pracować? 2. Kobieta w stosunku pracy na urlopie wychowawczym? 3. Kobieta, która pracowała X lat, a teraz nie pracuje i nie wiadomo, czy będzie pracować? 4. Kobieta aktualnie niepracująca, która ma dzieci, 5. Kobieta aktualnie niepracująca, która ma lub nie ma dzieci? ZDEFUNIUJ najpierw pojęcie kury domowej? XXX Kura domowa, to kobieta, która nie pracuje i nie szuka pracy mimo, że jej dzieci są już w przedszkolu czy szkole lub jest bezdzietna. Przy tym ta kobieta pozostaje na wyłącznym utrzymaniu męża / rodziców / MOPSu czy innego sponsora. Nie dotyczy to kobiet na urlopach wychowawczych a tym bardziej macierzyńskich (one są w stosunku pracy).

Gość gość
gość dziś gość dziś Kura z dziećmi konsumuje. Bezdzietny produkuje. Kto bardziej nakręca gospodarkę? x dzieci konsumuja pzrez krotszy czas niz potem pracuja i nakrecaja gospodarkę 2 dzieci srednio: konsumuja po ok 24 lata ( jesli studiują, jesli nie, to krocej., Potem produkuje do 60-65 lat przynajmniej, a na ogol dluzej, czyli po ok 40=80. Mąz produkuje , na ogol wiecej, bo ma na to wiecej czasu , majac zone odciazajaca go od obowiazkow domowych. Kura produkuje, jesli za osoby produktywne uwaza sie pielegniarke, kucharke, nauczycielke, sprzataczkę, dekoratora wnetrz, ogrodnika, tzw pracownika kultury, kierowcę,biuro rachunkowe, specjaliste organizacji i zarzadzania, sekretarkę, zaopatrzeniowca, złotqa raczkę, krawcową, dietetyka. Poniewaz te czynnosci ( w mniejszym wymiarze godzin ) wykonuja tez "nie kury". w mysl postulatow pzredstawionych powinny rowniez za te prace odprowadzac podatek :).

Gość gość
gość dziś "Mnie jest wszystko jedno, ja nielicze na emeryture z Zusu oczko.gif Nie jestem taka naiwna." xxx Wiesz, ja też nie liczę, ale miesiąc w miesiąc jestem zmuszana do płacenia haraczu do ZUSu. Mój mąż tak samo. Dlaczego moja, czy jego wypracowana emerytura miałaby przepaść. To już lepiej zatrudnić się na czarno i inwestować swoje pieniądze inaczej, prawda? Tylko z czego by żyli obecni emeryci? Ja wiem, ze kur to nie interesuje bo to im się wszystko należy, ale do cholery nasz rząd nie zarabia żadnych pieniędzy. Nasz rząd ma te pieniądze z płacy swoich obywateli. Zanim krzykniecie, że złe państwo was okrada, pomyślcie raczej, że to państwo to jesteście wy i wasi sąsiedzi. Okradają was ci, którym nie chce się płacić i robić, za to chce się korzystać. Prawo jest jakie jest i różne przywileje i rozdawnictwo pieniędzy służy do kupowania głosów wyborczych, a nie do polepszenia sytuacji w kraju. Jeżeli w myśl dziedziczenia, niepracująca żona może przejąć emeryturę męża, to niemożność zrobienia tego samego przez żonę pracującą lub umożliwienie jej tego, pod warunkiem że zrezygnuje ze swojej, wypracowanej przez nią emerytury jest zwykłym złodziejstwem. Tylko, że wszystko dzieje się w granicach prawa. xx Zapominasz, ze ty nie pacisz na zadna SWOJA emeryture, tylko na emeryture obecnych emerytow ;) Ja nie mam nic przeciwko placeniu na emerytow, a ty ? Place posrednio swojej mamie czy tacie :) Moje dzieci beda placici na moja zusoska emeryture.. Tak ta piramida dziala i nic nie poradzisz. Skoro ja nie pracuje, to pomagam moim rodzicom finansowo. Tak,mam na to ;) Wole tak bezposrednio,a nie przez panstwo.

Gość gość
XXX Kura domowa, to kobieta, która nie pracuje i nie szuka pracy mimo, że jej dzieci są już w przedszkolu czy szkole lub jest bezdzietna. Przy tym ta kobieta pozostaje na wyłącznym utrzymaniu męża / rodziców / MOPSu czy innego sponsora. Nie dotyczy to kobiet na urlopach wychowawczych a tym bardziej macierzyńskich (one są w stosunku pracy). xx Czyli koniecznie pracujaca na etacie? a wolne zawody w ktorych okresowo zarabia sie lub nie? A zony prezydentów? Kobiety z rodzin królewskich i podobnych? A wolontariuszki? Działaczki społeczne? Kura to raczej stan umyslu (kurzy mózdzek) , nie osoba, która nie wychodzi z domu na 8 godzin w celach zarobkowych.

Gość gość
gość dziś Przede wszystkim: nie zapominam o tym, ze z moich składek żyją obecni emeryci. Napisałam o tym w swoim poście, ale to trzeba by było przeczytać co się komentuje. Wiesz padło zdanie o dziedziczeniu emerytury męża. Jeśli ja nie odkładam na swoją emeryturę, to nikt inny też nie odkłada. Tak samo mąż pani niepracującej. Dlaczego ona ma dziedziczyć emeryturę po tym mężu a żona pracująca ma tej emerytury nie dziedziczyć? Masz jakieś logiczne uzasadnienie dla takiego stanu rzeczy? Co do płacenia na emerytów: wolałabym, aby każdy samodzielnie pracował na swoją starość. Nie musiał płacić składek na ZUS i inwestował swoje pieniądze po swojemu. Ktoś mógłby dobrze wychować dzieci, które by mu potem pomagały, ktoś inny mógłby inwestować w firmę czy nieruchomości, które by później na niego zarabiały. Jeśli zdarzy się tak, ze Twoje dzieci nie będą płacić żadnych składek na ZUS (bo np. wybiorą życie pani niepracującej) to nie będą płacić na twoją emeryturę, więc nie bądź taka pewna swego.

Gość gość
"A zony prezydentów? Kobiety z rodzin królewskich i podobnych? " xxxx No żon prezydentów i kobiet z rodziny królewskiej to jest zatrzęsienie :-D :-D :-D

Gość gość
Wiesz, ja też nie liczę, ale miesiąc w miesiąc jestem zmuszana do płacenia haraczu do ZUSu. Mój mąż tak samo. Dlaczego moja, czy jego wypracowana emerytura miałaby przepaść. x Ja , kura domowa, tez place miesiac w miesiac haracz do ZUSu z naszych wspolnych pieniedzy, zarobionych przez męza, ale zaoszczedzonych, dzieki mojej obecnosci w domu. Pensja meza, minus ten haracz, i tak jest wyzsza niż poprzednia jego i moja pensja minus to, co musielibysmy placic fachowcom branż ( nie liczac nerwów)

Gość gość
gość dziś "A zony prezydentów? Kobiety z rodzin królewskich i podobnych? " xxxx No żon prezydentów i kobiet z rodziny królewskiej to jest zatrzęsienie smiech.gifsmiech.gifsmiech.gif x W skali świata jednak tego troche jest, a wg was te kobiety idealnie wpisuja sie w wyobrazenie o kurach. Jest to jednak przyklad na to, ze nie pracujac na etacie, ma sie cos do roboty(i tak jest nie tylko w rodzinach królewskich, rozna skala, rozna działanosc, ale idea taka sama).

Gość gość
"rozna skala, rozna działanosc, ale idea taka sama" xxx Idea taka sama :-D Kpisz czy o drogę pytasz?

Gość gość
dziś No to dobrze, że płacisz. Tak trzymaj. :-)

Gość gość
dziś Jeżeli płacisz za siebie składki to ten topik cię raczej nie dotyczy.

Gość gość
gość dziś "rozna skala, rozna działanosc, ale idea taka sama" xxx Idea taka sama smiech.gif Kpisz czy o drogę pytasz? x ta sama - te zony wspieraja mezoww kazdej sytuacji, pzryjmuja wspolny front działan we wszelkich tematach, towarzyszą im , wspolnie reprezentują, dbaja o wychowanie dzieci, staraja sie, zeby rodzina i dom utrzymaly poziom, czesto działaja charytatywnie. rozwijają się, przy czym są na ogól bardzo dobrze wykształacone, co pomaga im w tych działaniach.

Gość gość
gość dziś gość dziś Kura domowa utrzymuje się z już OPODATKOWANYCH PIENIĘDZY męża!!! Jako jego fanaberia! Dlaczego te pieniądze maja być jeszcze raz opodatkowane??? Uważacie ze jeżeli z własnej opodatkowanej pensji otrzymujecie kota powinien być jeszcze podatek od karmienia kota? Zaznaczam, że karma dla kota jest już opodatkowana! xxx A więc właśnie, za fanaberie powinno się odprowadzać podatek jak za usługę segmentu luksusowego. Ja nie zamierzam więcej dopłacać do takiej fałszywej nowobogackiej mentalności XXX jakim cudem dopłacasz do utrzymania cudzej żony??? Chcesz wprowadzić podatek od posiadania żony bo utrzymywanie żony to wg Ciebie luksus???

Gość gość
gość dziś Ot paradoks. Nie ma pracy dla wszystkich. To po co rodzić kolejne dzieci? Powinno ograniczać się dzietność w takiej sytuacji.

Gość gość
Zaraz się okaże, że polskie Grażki to same królowe :-)

Gość gość
te zony wspieraja mezoww kazdej sytuacji, pzryjmuja wspolny front działan we wszelkich tematach, towarzyszą im , wspolnie reprezentują, dbaja o wychowanie dzieci, staraja sie, zeby rodzina i dom utrzymaly poziom, czesto działaja charytatywnie. rozwijają się, przy czym są na ogól bardzo dobrze wykształacone, co pomaga im w tych działaniach. xxx Bardzo mnie rozbawiłaś. Naprawdę. No sama śmietanka towarzyska wśród tych niepracujących kobiet :-D rola polskiej Grażki jest jak widać bardzo wszechstronna. Szczególnie z tym "wspólnym frontem działań we wszystkich tematach, towarzyszeniem im (gdzie???) i wspólne reprezentowanie (???). Do tego, każda polska niepracująca zawodowo Grażka działa charytatywnie i "się rozwija". No sielanka normalnie. Oczywiście wszystko co powyżej nie dotyczy Grażek pracujących.

Gość gość
A więc właśnie, za fanaberie powinno się odprowadzać podatek jak za usługę segmentu luksusowego. Ja nie zamierzam więcej dopłacać do takiej fałszywej nowobogackiej mentalności x Zona jest w domu, jesli ułatwia to zycie, jej, mezowi, dzieciom. Czemu walisz w komputer, zamiast uzywac gesiego piora? Tez mozna nim napisać. Nowobogacka fanaberia :)

Gość gość
do dziś A niech będzie sobie w tym domu. Tylko niech płaci składki jak inni ludzie. Co za problem?

Gość gość
Słuchajcie, a to nie jest tak, ze po śmierci meza, żona będąca juz na emeryturze, jakas czesc emerytury meza? Taki dodatek? Do tej Pani, co mowi, ze niesprawiedliwe - nie ma zadnego wytłumaczenia, prócz tego, ze kobieta z emerytura ma zródło utrzymania, a kobieta, ktora nic nie wypracowała, nie ma, to dostaje te po mężu. Bo by zdechła z głodu. Moi dziadkowie od mamy byli rolnikami, renta rolnicza z krus, po śmierci dziadka jakas czesc renty (czy moze calosc? Renty rolnicze, jak wiadomo nie sa tez wysokie szczególnie), dostała do swojej. To był rok 93, ale chyba takie cos istnieje do dzisiaj?

Gość gość
Tak, istnieje coś takiego. Po śmierci męża możesz wziąć jego emeryturę jeśli twoja była niższa!

Gość gość
gość dziś do dziś A niech będzie sobie w tym domu. Tylko niech płaci składki jak inni ludzie. Co za problem? x Ale dlaczego uwazasz,ze nie placi? jesli chce miec emeryture, ubezpiecznie zdrowotne i wypadkowe to placi.

Gość gość
gość dziś Wiesz, raczej płaca tylko nieliczne, skoro większość głosów na tym topiku jest zdecydowanie przeciwko płaceniu. Jest jeszcze PIT.. Tu jest wręcz odwrotnie. Mąż takiej żony płaci mniejsze podatki z racji tego, że żona nie pracuje.

Gość gość
A, "kura" i dzieci tylko konsumują, a bezdzietny chwalebnie nakręca gospodarkę produkując? To powiedz, jaki sens tej jego produkcji, kiedy nie będzie miał kto kupować wyprodukowanych produktów? Co, tak będą produkować, sztuka dla sztuki?Poza tym, wyobraź sobie, że twój pracodawca musi utworzyć min. 10 dodatkowych miejsc pracy dla niepracujących kobiet. Taki nakaz. Pomyśl, czy ktoś zyska, straci, a może pozostanie bez zmian?

Gość gość
17:16 aaa zapomniałam, ze ten dziadek był zatrudniony w PGR przez lata, wiec miał pewnie emeryture wyższa (cos mi sie powaliło, ale moze miał jakis dodatek z krus jesli miał tez składki odprowadzane nawet przez jakis czas), ale babcia na bank miała jako rolnik, wiec wg tego co piszesz, to na pewno miał wyższa, wiec dostała po jego śmierci jeszcze jego świadczenie. Hm wydaje mi sie, ze kobiety wciaz maja te emerytury niższe.

Gość gość
Byłam tu rano , teraz wchodzę i co widzę autorka ciągle pied.... to samo jak potłuczona hehe Kobieto ty pewnie sama jesteś ta kura domowa bo siedzisz tu caly dzień .Jakbyś gdzieś pracowała nie miałabyś czasu siedzieć tutaj po 10 godzin dziennie . Jak ci nie pasuje ,ze babki które nie pracują nie płaca podatków to idz na Wiejska i tak wygłaszaj te swoje bzdety ., Większość polityków ma zony które nie pracują zawodowo wiec na pewno każdy cie tam zrozumie :)

Gość gość
dziś Sama autorka ze sobą nie gada, jakbyś nie zauważyła. I zapewniam cię, że nie ona jedna tu pisze posty, który są w opozycji do światopoglądu kur domowych i kobiet im przyklaskujących. X "Większość polityków ma zony które nie pracują zawodowo wiec na pewno każdy cie tam zrozumie usmiech.gif" X Wow, znasz historię zawodową wszystkich żon polityków?

Gość gość
17:53 czy wiekszosc ma niepracujące?