Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość 12345

Antykoncepcja domaciczna

Polecane posty

Gość Gość 12345

Dziewczyny, miesiąc temu założyłam sobie wkładkę antykoncepcyjna, pierwsza miesiączka trwała 13 dni, wczoraj był termin na drugą miesiączkę, ale dostałam tylko malutkie plamienie które trwało tylko wczoraj, dokładnie wczoraj od godziny 16 nie miałam zadnego śladu po jakimkolwiek plamieniu. Przed ciąża moje miesiączki trwały 3-4 dni i były obfite,. Powiedzcie czy mam się już czegoś obawiać? Czy mam zgłosić się do ginekologa? Dodam że już kiedyś używałam tabletek, ale niestety po nich dostawałam strasznego krwawienia i ginekolog odradzil mi używania ich, a używając plastrów,okazało się że one wg na mnie nie działają i zaszłam w ciążę, czy jest możliwość że i tej antykoncepcji nie mogę stosować? Pomóżcie mi bo zaczynam się obawiać. Będę bardzo wdzięczna za każdą pomoc

Gość dorothy45
Witaj! wiesz dobór odpowiedniej antykoncepcji to nie jest często taka prosta sprawa, tak jest widzę u Ciebie. I wkładka i tabletki z zasady powinny zmniejszać obfitość krwawienia, sama wkładki nie miałam także nie wiem czy w ogóle ono powinno zaniknąć, radzę poczytać co mówi ulotka, na pewno coś od lekarza dostałaś. Ja sama biorę tabletki, miałam 3 podejścia i dopiero 3 pomogły na obfite miesiączki, i jest to antykoncepcja ultralekka, okazało się że nie tylko młode kobiety mogą ją stosować, potwierdzają to badania http://antykoncepcjanamiare.pl/antykoncepcja-ultralekka-nie-tylko-dla-mlodych-kobiet/ i mój przykład również. Bo ja bardziej już babcia niż nastolatka :D

Gość gość
Moim zdaniem jeśli źle się czujesz w tej antykoncepcji co teraz masz to powinnaś ją zmienić. To nie jest sprawa, która powinna ci przeszkadzać, ani z którą powinnaś się źle czuć. Przecież seks bez stresu powinien być przyjemnością. Jeśli wkładka ci przeszkadza to może pomyśl nad inną metodą. Ja od wielu lat brałam tabletki, ale po urodzeniu dziecka zaczęłam używać komputer cyklu myway. Kiedyś poleciła mi go koleżanka, ale po kilku latach usłyszałam o nim u swojego ginekologa. Moim zdaniem bardzo fajna metoda antykoncepcji.

Gość gość 12345
Mi ona nie przeszkadza tylko po prostu martwię się czy to normalne, wkładkę założyłam pierwszy raz, i wczoraj znów dostałam plamienia tylko że ciut większego i znów koło godziny 17 nie miałam ani śladu po tym i dziś znów brak czegokolwiek, chyba po prostu zgłoszę się do ginekologa. Jak bym na kontroli po pierwszej miesiączkę tej co trwała 13 dni to lekarz powiedział że ona jest idealnie ułożona i wszystko jest w porządku. Ale teraz zaczynam się martwić