Gość karolNinja Napisano Październik 29, 2018 Hej zamierzam otworzyć własny sklep z częściami samochodowymi. Mieszkam w dość małym miasteczku gdzie nie ma tego typu sklepu i wydaje mi się że byłby to strzał w 10. Druga sprawa jest taka, że nie mam doświadczenia w prowadzeniu własnego biznesu i kupel doradził mi otworzenie sklepu na zasadzie francyzy co o tym sądzicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sara12w Napisano Październik 29, 2018 Mój brat też otworzył sklep motoryzacyjny na zasadzie franczyzy z marką lucart i interes mu świetnie idzie. Marka jest dość znana także większość osób wybiera zakupy własnie u niego ze względu na ceny i jakość. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość loluchaa121 Napisano Październik 29, 2018 Franczyza to dość dobra sprawa jeszcze z znaną i dobrą marką na pewno odniesiesz sukces. Znam kilka osób co założyli własny interes w ten sposób i dobrze im idzie. Zerknij sobie na markę Lucart która oferuje biznes na zasadzie franczyzy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tomekqazxxx Napisano Październik 29, 2018 U nas na osiedlu też jest sklep Lucart nawet bardzo często tam bywam mają dobrą jakość i ceny też przyzwoite więc współpraca z nimi na pewno będzie ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Daronm Napisano Listopad 14, 2018 Poczytaj tu - http://lucart.pl/zostan-franczyzobiorca/ dobry sposób na biznes jeśli chodzi o sklep z akumulatorami, olejami samochodowymi etc. Franczyza z Lucartem często przynosi sukces. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomekR321 0 Napisano Listopad 14, 2018 Myślę, że jest to strzał w dziesiątkę! Ogólnie warto założyć swoją firmę i być "na swoim" :) Ja sam założyłem swoją firmę, tylko że transportową i jestem mega zadowolony :D Ten artykuł mi bardzo w tym pomógł https://www.koal.com.pl/blog/zakladanie-firmy-transportowej/ ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Adrian44 Napisano Listopad 22, 2018 W motoryzacji to franczya najlepiej z Lucartem. Wiem co mówię..sam prowadzę punkt sprzedażowy z akumulatorami i olejami głównie, ale mam go zaraz obok warsztatu samochodowego brata i fajnie się uzupełniamy Lucart daje super ceny, niemalże prawie takie jakbym kupował od producenta bezpośrednio. Konkurencja w mieście ma podobne produkty a dużo drożej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Izuniamaj Napisano Listopad 26, 2018 A może tak jak piszą wyżej coś na zasadzie franczyzy również polecam markę Lucart zawsze tam kupuję części i nigdy nie miałam z niczym problemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Brok Napisano Marzec 29, 2019 Ja to zabke prowadze juz od 2 lat i doobrze wsyzstko idzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aliczek 0 Napisano Październik 22, 2022 Dnia 29.10.2018 o 11:56, Gość karolNinja napisał: Hej zamierzam otworzyć własny sklep z częściami samochodowymi. Mieszkam w dość małym miasteczku gdzie nie ma tego typu sklepu i wydaje mi się że byłby to strzał w 10. Druga sprawa jest taka, że nie mam doświadczenia w prowadzeniu własnego biznesu i kupel doradził mi otworzenie sklepu na zasadzie francyzy co o tym sądzicie? Nie wiem czy franczyza to dobry pomysł. Wiążesz się długoterminową umową... Co prawda dostajesz know-how ale co jest skomplikowanego w prowadzeniu sklepu motoryzacyjnego? Przemyśl temat. Uważam, że może bardziej powinieneś szukać hurtowni z których weźmiesz części i akcesoria motoryzacyjne bez konieczności podpisywania umów. Ewentualnie zobacz na marketplace WOOPAUTO (https://woopauto.com/) - tam kupuje się części bezpośrednio od producentów i importerów. Może będzie nawet taniej niż w hurtowni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach