Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy komuś pomogło coś na ŁOJOTOK?

Polecane posty

Gość gość

Mam klasyczne objawy łojotoku: tłusta głowa, twarz, dekolt, skóra szara i swędzi. Gruba warstwa tłuszczu zbiera się już po 30minutach od umycia i nic nie jest w stanie jej powstrzymać. Czy istnieje cokolwiek co przynajmniej załagodzi objawy? Pomagaj mi jedynie tabletki Izotek, przeszłam już 3 kuracje :( Niestety łojotok wraca jak bumerang, a z nim wypryski ropne

Gość gość
Tobierz tabletki, zebys nie miala po ropnych wypryskach blizn na twarzy. Sa specjalne wilgotne chusteczki przeciw wypryskom, ale moim zdaniem sa slabe. Co najwyzej mozna nimi w ciagu dnia wytrzec tluste czolo.

Gość gość autorka tematu
Chyba nie mam wyjścia, ale nie wiem czy jakiś dermatolog będzie mi je wypisywał do końca życia....bo nic innego zupełnie nie pomaga, a mam to od kilkunastu lat

Gość gość
Ja również przeszłam kurację izotretynoiną. U mnie bardziej był do defekt kosmetyczny, po nałożeniu podkładu skóra łuszczyła się, krostek miałam dosłownie 2 na krzyż i to raz na jakiś czas na linii żuchwy. Po leczeniu super było jakiś rok a teraz również jest lepiej niż przed leczeniem ale już nie idealnie. Nie wiem czy zdecydowałabym się ponownie, te leki to obciążenie dla organizmu . Zaakceptowałam to schorzenie. Łojotoku nie można wyleczyć- tak mówiła moja dermatolog. Można zaleczyć, ale objawy mogą powrócić w każdej chwili