Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak sie leczy zaburzenia paranoidalne

Polecane posty

Gość gość

mam te osobowosc, nie jest to cos w stylu wiara w teorie spiskowe :P tylko lapie sie na tym, ze nie ufam ludziom w ogole, nawet bliskim, nie chce miec faceta bo kazdy zdradzi wg mnie i sie mna znudzi, w pracy wole wszystko sto razy sprawdzic i sama sie upewnic niz ludziom ufac bo moze chca mi zaszkodzic (nawet sympatyczna kolezanka, ktora dosc lubie), nie chce zeby ludzie zbyt duzo o mnie wiedzieli, kim jestem i co czuje bo moga to wykorzystac przeciwko mnie - lapiecie :P jak sie to leczy?

Gość gość
Popatrz w lusterko :p

Gość gość
mam nieraz problem z glupia odpowiedza na banalne pytania i lapie sie, ze wole sklamac niz powiedziec a co porabialas wczoraj np. albo co lubie :P wiem, ze to kogos malo obchodzi i tylko pyta ot tak, ale ja juz wole klamac bo nie chce zeby ktos cokolwiek wiedzial o mnie...

Gość gość
22:37 ?? nie zrozumialam

Gość prawi 124
To nie są zaburzenia paranoidalne, a znajomość polskiego społeczeństwa.

Gość gość
Prawi 124 BRAWO!!! :)

Gość gość
czyjas wiedze o mnie traktuje tak jakos, jakby mial wladze nade mna i chcial to wykorzystac w jakis sposob, jakby mnie chcial manipulowac, rzadzic mna, nieprzyjemne odczucie ,czesto czuje zlosc z tego powodu do ludzi gadatliwych, wscibskich albo nawet sympatycznych, opiekunczych, co sie interesuja drugim czlowiekiem.

Gość gość
To nie są zaburzenia paranoidalne, tylko osobowosc unikajaca, przyczyna zapewne lezy w traumie z przeszlosci. Terapia, swiadome rozliczenie sie z przeszloscia.

Gość gość
Prawi124 Brawo!!!jestem Twoja 😘