Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość basia

czy podzielić sie pieniędzmi?

Polecane posty

Gość gość basia

Słuchajcie mam taki problem. Sprzedajemy razem z mamą działkę na cele inwestycyjne i dostaniemy duzo kasy. Ta działka została zapisana moim rodzicom przez dziadka w przeszłości. Ojciec umarl a wyniku spadku jestesmy obecnie współwłaścicielkami ja i matka. Ale dziadek chciał zapisać połowę działki mojej ciotce i wujowi tylko że oni nie chcieli poniewaz nie chcieli płacic podatków od nieruchomości. A zatem tylko ja i matka jestesmy właścicielami. Teraz ciotka z mężem mówia mi że powinnysmy sie podzielic kasa i robia to w taki sposób ze macie nam dac tyle i tyle bo nam sie nalezy po dziadku. Czy podzielilibyscie sie ta kasa? Oni nie maja tytulu prawnego nie chcieli działki ale byli tak głupi że nie pomysleli iż ta działka może kiedys byc warta dużo pieniędzy.

Gość gość
W życiu. Nie chcieli płacić podatku tonie chcą też czerpać zysków.

Gość gość
Ale dziadek chciał zapisać połowę działki mojej ciotce i wujowi tylko że oni nie chcieli poniewaz nie chcieli płacic podatków od nieruchomości. x I w tym momencie dokonali wyboru. Odrzucili obowiązek, więc odrzucili też prawo. Absolutnie nic im się nie należy.

Gość gość
utrzymać działki nie chcieli, ale kasę za działkę chcą, nic im sie nie należy :)

Gość gość
Nie, a niby czemu?Kosztów ponosić nie chcieli ale pieniądze już są ok?

Gość gość
Dałabym im 100 zł pro forma i spadówa