Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Praca w Okaidi Okaibi, opinie?

Polecane posty

Gość gość

Hej. Szukam pracy, a w mojej okolicy pojawiło się ogłoszenie z tej firmy. Ktoś coś wie na jej temat? Jaka atmosfera, zarobki? Nie mogę znaleźć żadnych opinii w internecie. Jeśli ktoś tam pracował, dajcie znać:)

Gość gość
Hej,to radzę trzymać się jak najdalej od tej firmy a opinii bylo dużo i to same negatywne i dziwnym trafem juz ich nie ma zostały wszystkie usunięte,a jeśli chodzi o konkrety to zwolnienia bez podstaw z dnia na dzień,regionalny który potakuje dyrektor ktorej ewidentnie sie boi,wspieranie poplecznikow swoch znajomych z poprzednich firm np kiedyś byla sytuacja gdy pol regionu przyjechalo robic sklep jednej z dziewczyna ktora ewidentnie sobie z tym nie radzila a następnego zostala trenerem bo wszystko to co zrobilo pol regionu zostalo przedstawione osobie decyzyjnej z Francji jako jej dzieło .Okropne cisnienie żeby wyrabiac nierealne budżety ,brak wsparcia okropna praca nie polecam

Gość gość
Bardzo się cieszę że powstał nowy wątek bo czytałam wszystkie wykasowane wpisy od pracowników. Ktoś ewidentnie zarządał usunięcia od kafeterii wszystkich nieprzychylnych komentarzy. Również zniknęły ogłoszenia na pracuj.pl gdzie były poszukiwania pracowników do wszystkich miast w Polsce. Fajnir, że pani dyrektor to przeczytała razem z panem regionalnym i może w końcu się coś zmieni. Może jakiś szacunek do drugiego czlowieka, do pracownika. To my robimy najgorsza robotę i najwięcej pracy za naprawdę małe pieniądze, a oni piją szampana i jedzą wisienkę na torcie! Wypłaty są bardzo niskie. W porównaniu do innych firm nawet śmiesznie żenujące pieniądze zarabiamy. O groszowych premiach nie będę wspominać jak studentki zarabiają za cały miesiąc premii 13 zł. Mam nadzieję, że również i te wpisy przeczyta dyrekcja i zmieni swoją postawę bo stracą dobrych pracowników niebawem. Zależy nam.na godnym wynagrodzeniu i satysfakcjonujących premii oraz na poszanowaniu drugiego czlowieka tak aby z chęcią przychodzić do pracy.

Gość gość
Tak ,mysle i wiem ze to sie nie zmieni pani dyrektor juz zatopila jedna Francuska firme w Polsce sklepy jeden po drugim sie zamykaly wiec nie liczmy na cud tutaj chyba ze wreszcie ktoś mądry na górze tej pani podziekuje nigdy nikomu nie życzę takiej osoby do współpracy ,aa przeciez na dzien dobry zamknela juz jeden sklep okaidi jak tylko przyszła do firmy nikomu nie polecam pracy w tej firmie i nie sa to puste slowa pracowalam w różnych sieciowkach ale w takiej jak ta nie trzymajcie sie od tej firmy z daleka

Gość gość
Cześć, czy ktoś wie ile zarabia zastępca kierownika w OKAIDI? Wysłałam swoją kandydaturę ale nie wiem czy iść na rozmowę ponieważ kiedyś widziałam bardzo dużo negatywnych opinii od pracowników odnośnie zarobków. Nie wiem czy tracić czas, proszę o pomoc

Gość gość
Szkoda że zniknął poprzedni wątek... Również uważam że atmosfera pracy jest okropna. Nieważne są tu starania a kogo znasz, jeżeli nie to można zapomnieć o jakimkolwiek awansie. Pracowników z dłuższym stażem nie dość że się nie docenia, to wręcz stara się pozbyć. Odpowiadając na komentarz wyżej, stawki zależą od miasta, ale nawet w tych lepiej prosperujących sklepach nie są to duże pieniądze, napewno nie adekwatne do obowiązków. Nie polecam, wręcz odradzam.

Gość gość
Przewspaniala i egoistyczna i myslaca sobie w samych superlatywach pani dyrektor ktora nawet stara sie udawc niby akcet niby chrumkniecie ze jest taka super swiatowa powiedziala ze sobie dopasowala teraz ludzi ,z którymi chce pracowac bo pozwalniala wszystkich starych stażem oczywiście pracowników,a zatrudnila sobie ludzi ktorzy nie znaja sie na niczym innym jak lizanie dupy a po kątach mowia swoje, przykro sie na to wszystko patrzy z zebrania na zebranie coraz wiecej nowych twarzy ludzie ktorzy pracuja miesiac dwa ,kiedyś człowiek był doceniany nie bał sie jutra ,nie wiadomo za co możesz zebrać bure mozesz miec wymuskany sklep ,a i tak bedzesz gorsza od tych co przyszli do firmy po znajomości liża dupe i nic nie robia w ich sklepach syf ....

Gość gość
Hej. Polecam ten przybytek osobom, które chcą się dowiedzieć jak wyglądają naprawdę złe warunki pracy - despotyczne szefostwo, maleńkie wynagrodzenia, fikcyjne premie, ubliżanie na każdym kroku, brak jakiejkolwiek ochrony i przeszkolenia. Może są tacy, którzy chcą poznać ciemną stronę , żeby potem docenić każde następne miejsce pracy, bo ta "firma" to ekstremum. Ja traktuję doświadczenie w tej firmie w ten sposób. Byłam zupełnie na początku drogi, w trakcie studiów, chciałam dorobić i każda następna praca była lepsza pod każdym możliwym względem.

Gość gość
Ja również nie polecam pracy w tym miejscu, potwierdzam wyżej napisane słowa. Zwolnienia z dnia na dzień, premia głównie dla przewspaniałej pani kierownik sklepu, która tak bardzo boi sie "gory", ze wymusza jak największą sprzedaż ,przy czym potrafi zadzwonić około 6 razy w ciągu 8h zmiany i zapytać o wyniki. Atmosfera kiepska , tak jak i warunki pracy. Potwierdzam , poprzednie posty o tej firmie zostaly usuniete z kafeterii, osobiście widziałam maila naszej kierowniczki do regionalnego, zeby sie tym zajal. Nigdy więcej takiej pracy, tfu!

Gość gość
Ja również nie polecam pracy w tym miejscu, potwierdzam wyżej napisane słowa. Zwolnienia z dnia na dzień, premia głównie dla przewspaniałej pani kierownik sklepu, która tak bardzo boi sie "gory", ze wymusza jak największą sprzedaż ,przy czym potrafi zadzwonić około 6 razy w ciągu 8h zmiany i zapytać o wyniki. Atmosfera kiepska , tak jak i warunki pracy. Potwierdzam , poprzednie posty o tej firmie zostaly usuniete z kafeterii, osobiście widziałam maila naszej kierowniczki do regionalnego, zeby sie tym zajal. Nigdy więcej takiej pracy, tfu!

Gość Gość

To co było opisane w usuniętych postach- święta prawda! Atmosfera straszna, nie tak jak wcześniej. Zwalnianie ludzi którzy mają coś do powiedzenia. Promowanie na siłę  kierowniczek, które ściągnięte są po znajomości z poprzednich miejsc pracy pani dyrektor, tylko przytakują i wykonują nawet najgłupsze polecenia. W zamian mają przyzwolenie na mobingowanie i oszustwa, bo szefostwo mimo iż wie co się dzieje, nic z tym nie robi! Wszystko pod hasłem "animujmy sie!" i "best practices!". Od jednych się wymaga, u swoich pozwala na wszystko. Są sklepy, na ktorych jest syf i przekręty we wszystkim, ale jest akceptacja bo to po znajomości...U innych za to samo nagany i awantury! Szkoda własnej pracy na takie szambo. Dobrze mieć to już za sobą!

Gość Gość

U nas kierowniczka zwolnila jedną dziewczynę, tylko dlatego,ze jej kolezanka zostala bez pracy. Żenujące.

Do tego wymuszanie sprzedaży kart stałego klienta i rozliczanie potem każdej pracownicy z ilości jaką udalo jej sie sprzedać. Dodatkowo presja, bo przeciez "koszyk średni" musi być jak najlicznijeszy w statystykach.

Jedna wielka sciema o miłej atmosferze, przyjaznym zespole itd. 

Gość Gość

Witam

Również nie polecam pracy w tej firmie wszystko przez pania. P. K.niby dyrektorke okaidi ,apodyktyczna złośliwa jesli sie na kogoś uprze to umarł w butach żebyście nie wiem co robiły to i tak bedzecie na cenzurowanym ,przy okazji wysyla do sklepów swojego męża jako tajemniczy klient nie dosc ze jak jedze do sklepu to i tak go podglada przez godzinę zza filara albo innego sklepu to jest tez w firmie tajemniczy klient to jeszcze jej malo.musi wyslac jeszcze męża swoja droga jaki mężczyzna godzi sie na takie rzeczy nie polecam ,nie da sie tak pracowac uwaza ze my w sklepie nic nie robimy ,a tak naprawdę zapiepsz jest straszny kasa nie jest adekwatna do pracy jaka wykonujemy

Gość Gość

A może to nie jest praca dla tchórzy i nierobów, którzy nie potrafią niczego powiedzieć otwarcie tylko wypisują takie głupoty na forach . Na żadnym zebraniu czy telekonferencji nie odzywa się nikt,ale tu ma do powiedzenia najwięcej pisząc głupoty jako niby byli pracownicy.  Skoro Wam nie odpowiada to się zwolnijcie i idźcie tam gdzie jest lepiej. W żadnej firmie nie spotkałam się z takim fałszem i obłuda.  Oczekujecie od wszystkich innych żeby byli w porządku więc zacznijcie od siebie.  Pozdrawiam 

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

A może to nie jest praca dla tchórzy i nierobów, którzy nie potrafią niczego powiedzieć otwarcie tylko wypisują takie głupoty na forach . Na żadnym zebraniu czy telekonferencji nie odzywa się nikt,ale tu ma do powiedzenia najwięcej pisząc głupoty jako niby byli pracownicy.  Skoro Wam nie odpowiada to się zwolnijcie i idźcie tam gdzie jest lepiej. W żadnej firmie nie spotkałam się z takim fałszem i obłuda.  Oczekujecie od wszystkich innych żeby byli w porządku więc zacznijcie od siebie.  Pozdrawiam 

Sranie we własne gniazdo.  Wstyd...

Gość Gość
15 godzin temu, Gość Gość napisał:

Hej 

Jestem przekonana ze ten post napisala albo wkurzona sama pani dyrektor albo ktos kto przyszedł do firmy niedawno i ma poparcie pani dyrektor i nie tylko ,a sprobuj sie odezwac na tele i powiedzieć co myślisz to jutro juz cie nie ma.Niestety firmy juz prawie nie ma od nowego roku nie retowne sklepy beda sie zamykaly ponoc francja daje rok zeby poprawily sie wyniki jesli nie to wycofuje się z Polski

Gość Gość
16 godzin temu, Gość Gość napisał:

Ale sie wkurzylam proszę,o informacje gdze te klamstwa niby są ,gdze w kazdym wpisie 100% prawdy ,albo nie pracujesz w okaidi albo nie wiem ktoś dal ci premie za to ze to nspiszesz ,swoja drogą wcześniej przed przyjsciem do firmy pani dyrektor wyniki byly lepsze niż sa teraz nikt nie robił prania mózgu ,a jednak wszyscy dobrze pracowali teraz żaden sklep nie moze porownac sie z ly czyli poprzednim rokiem ,wiec nadal uwazasz ze jest dobrze ?????

Gość Gość gość

Jeśli tu nadal pracujesz to się zwolnij.  A jeśli nie pracujesz, to żal mi Ciebie, że nie masz lepszych zajęć tylko pisać na forum gdzie 3/4 postów pisane jest przez jedną osobę. 

Gość gość

Czuję, że wątek wzorem poprzedniego za niedługo poleci, bo padło tu zbyt wiele prawdy. To nie jest kwestia tego, że osoby tu piszące nie mają co robić, to jest raczej kwestia lojalności i ostrzeżenia przed "pracodawcą". Rozumiem, że istnieje wizerunek Polaka- pracusia, który grzecznie i sumiennie tyra za grosze, nie pisnąwszy słówka, ale umówmy się, że czasy się zmieniły. Teraz nikt nie ma problemu z ujawnieniem procederów takich oszustów jak ta "firma". Poprzedni wątek poleciał bardzo szybko po pojawieniu się komentarza "wzbudzonej "OCZERNIANIEM" czcigodnej firmy. Btw. styl pisania" identyko". Coś mi się zdaje, że tu będzie to samo.  Coś mi mówi, że ta etyczna inaczej firma ma w Polsce wielu wrogów, ale jasne, wmawiajcie sobie dalej, że tylko jednego. Wasza sprawa. Czyżby regionalna znów dostała mejla z linkiem? 

Gość Gość
Dnia 7.12.2018 o 19:45, Gość Gość napisał:

A ten komentarz jest kwintesencja tego dlaczego nikt tam już nie chce pracować. Szkoda marki bo osobiście mam duży sentyment, ale Pani dyrektor sama sobie na to zapracowala. Jak ktoś planuje pracę tam, to niech wie na co się pisze. Chociaż pewnie jak i we wcześniejszej firmie Pani dyrektor, sklepy zaczną znikać. 

Gość Gość
Dnia 8.12.2018 o 16:58, Gość Gość gość napisał:

Jeśli tu nadal pracujesz to się zwolnij.  A jeśli nie pracujesz, to żal mi Ciebie, że nie masz lepszych zajęć tylko pisać na forum gdzie 3/4 postów pisane jest przez jedną osobę. 

A czemu ty nakazujesz sie komuklwiek zwalniac co?? Nie jest dobrze i te posty to blaganie o zmiany a pracy owszem szuka wiekszosc z osób pracujacych ,chyba ze ty jestes namaszczona na nowego regionalnego i tak sie nakrecasz ze moze niedługo przyjedzesz i mnie zwolniesz co???

Gość Gość
Dnia 8.12.2018 o 16:58, Gość Gość gość napisał:

Ja pracuje tu nadal. I co? Szukam pracy. Jak dziewięćdziesiąt pracowników tej firmy. Zapewniam, że posty nie są podane przez jedną osobę. Wyobraź sobie że rozmawiamy między sobą i między sklepami. Nic nie jest tajemnicą. Piszemy bo przestrzegamy innych żeby wiedzieli na co się piszą. Pozdrawiam. Aktualny pracownik i mam nadzieję że już nie długo.

Gość Gościu

Tak, pozdrawiamy naszą przyszłą nową regionalną. Ani krzty ogłady, zero umiejętności współpracy z pracownikami, same dyrektywy, bez patrzenia w oczy.  Powodzenia na szerokich wodach Okaidi pani E. P.s. Pamiętaj, że wygląd i stanowisko idą w parze, tu niestety nie wygląda to dobrze.

Gość Pracownik okaidi

Czytam sobie te opinie I niestety muszę się z nimi zgodzić. Przychodząc do firmy wiedziałam że lekko nie będzie gdyż pracowałam już w handlu ale to z czym się spotykam w tym sklepie to istny cyrk na kółkach! Stawki godzinne na zlecenie- najnizsze! Wynagrodzenia na umowę o pracę- karygodnie niskie! Wymagania większe niż w nie jednej korpo! Umowa zlecenie nie różni się od umów o pracę- robią nawet więcej niż Ci co mają etat,pomimo tego że w obowiązkach mają tylko ukazanie na sklepie I dbanie o ekspo. Traktowanie pracowników bez szacunku,ciągle cisnienie,wydzwanianie I wypytywanie o wyniki-rozumiem że kiero mają ciśnienie bo chcą mieć premię ale bez przesady! Nagrody w konkursach w których trzeba się nawyginac porządnie,są żenująco śmieszne!ekipa non stop się zmienia bo nikt nie wytrzymuje atmosfery I traktowania. Pracownicy zwalniani są bo np. Wzięli l4 w nieodpowiednim czasie np. W czasie świąt,albo bo dziecko chore. Nie jest to firma prorodzinna! W dodatku plotki plotki przekrecanie faktów, sklocanie pracownikow.Osobiście jestem zdegustowana I nie polecam tego miejsca! Jest o wiele więcej fajnych rozwojowych sklepów w których można zdobyć doświadczenie I lepsze pieniądze. Proponuję aby szefostwo jednak przeanalizowalo te wpisy bo nie jest dobrze.

Gość ex pracownik

Jak czytam te wpisy to aż się we mnie gotuje. Uciekłam z tej firmy niecałe pol roku temu i żałuje, ze tak późno się za to zabrałam. Szkoda mi dziewczyn (i chłopaka), którzy tkwią dalej w tej firmie. Przykre jest, ze dyrekcja myśli, ze takim sposobem cokolwiek zbuduje w Polsce. Szkoda tez, ze Francja nie widzi jak starzy pracownicy odchodzą, Ci którzy budowali markę, otwierali sklepy. Szkoda. 

Gość Gość
9 godzin temu, Gość ex pracownik napisał:

Jak czytam te wpisy to aż się we mnie gotuje. Uciekłam z tej firmy niecałe pol roku temu i żałuje, ze tak późno się za to zabrałam. Szkoda mi dziewczyn (i chłopaka), którzy tkwią dalej w tej firmie. Przykre jest, ze dyrekcja myśli, ze takim sposobem cokolwiek zbuduje w Polsce. Szkoda tez, ze Francja nie widzi jak starzy pracownicy odchodzą, Ci którzy budowali markę, otwierali sklepy. Szkoda. 

Dokładnie sie z tym zgodze szkoda dziewczyn w szczególności jednej ktora otworzyla pierwszy sklep w Polsce I jak zostala potraktowana przez osobę ktora przyszla do firmy w 2017 r w maju i sieje zamęt osoby ktora ma za nic ludzi gardzi nimi pomiara,uważa wszystkich za tepakow ale karma wraca dziewczyny trzymam kciuki za was za te które jeszcze wytrzymuja ,szkoda tylko marki ja przyszłam do sklepu okaidi do marki która miala wartości szanowala ludzi jak niestety jedna niodpowiednia osoba moze zniszczyc to co my budowalysmy tyle czasu 

Gość Gość

No i cóż stało się kolejny sklep sie zamyka smutne ale prawdziwe przyszla pani znawca od zamykania sklepów i zamyka przykre tylko ze nie umie godnie podziękować pracownikom tylko w świński sposób sie ich pozbywa zeby odpraw nie zapłacić za to ona znou zgranie premie żal .pl

Gość Jaa

Na szczescie nie pracuje juz w okaidi. Nie polecam pracy bo albo sie z pierszego dnia gnębi pracownika albo po prostu nie uczy. Ja dowiedzialam sie dzien przed koncem umowy ze nie zostanie ze mną przedluzona. Nowej kierowniczce sie nie spodobalam. Ale tak sie nie robi,nie trakuje sie ludzi jak smieci.ale teraz pani kierownik ma jeszcze lepsza ekipe,ktora obrabia ja za plecami. Z reszta nowej pani wydaje sie ze bedzie wydawac polecenia a ona bedzie stac z telefinem i obserwowac jaki sklep co dodaje a u niej sie tak nie dzieje. Kietownik tez powinien pracowac a nie mobbingowac! ona dostaje premie a zlecenie ma pracowac na jej premie. A gdzie premie dla zlecen??sa w firmie tylko kierownicy nie walcza zeby pravownik mial. Mam nadzieje ze ktos sie pozna na tej pani kierownik i regionalnej,bo poki co to co one robia to jest straszenie pracownikow a nie szkolenie czy motywacja. Kazde inne miejsce jest lepsze niz okaidi.nie zostawiajcie tam nawet cv.

Gość Xyz

Brak poczucia stabilizacji. „ szanowna „ góra robi z pracownikami co chce. Zero wartości, szacunku i zasad.Dzisiaj z Tobą rozmawiają a jutro dostajesz wypowiedzenie. Traktowanie ludzi przedmiotowo. Wszystkie niepowodzenia i straty tłumaczy się zła ekipa i wymienia cyklicznie na nowa. Niestety koło się zamyka ponieważ ta super nowa ekipa dalej jest wymieniana na nowa bo jednak tez nie spełnia oczekiwań.Jeżeli ktoś szuka pracy w której można czuć się bezpiecznie, robić swoje i mieć z tego radość to niestety ale muszę napisać zeby omijał to miejsce z daleka. Wszystko jest fajnie dopóki szanowne panie nie zaczną szukać na kogoś haka. Człowiek już dużo rzeczy widział przez lata pracy ale takie traktowanie człowieka wola o pomstę do nieba..

Gość Były pracownik

Zgadzam się że wszystkimi negatywnymi opiniami nt tej firmy. Dno jakich mało. Tutaj się  nie szanuje pracownika. Kończy się umowa,to się kończy. Jak w tych czasach można być tak nie ludzkim I nie powiedzieć pracownikowi,że nie przedłuży się z nim umowy. Może niektórym się "nie przelewa" ?! Pomyślała może któraś szanowna Pani kiero zwalniają pracownika? Nie! Bo ta firma nikogo nie szanuje! Praca byłaby sppko,gdyby nie nawiedzone regionalne,kierowniczki z przerostem treści nad formą I wygorowanym "ego". Nie pozdrawiam mojej byłej kierowniczki, która potraktowała mnie I innych jak smiecia,która dwa dni przed końcem miesiąca powiedziała że nie przedłuży mi umowy. Która sama niestety duża gada ale mało robi I wysluguje się innymi myśląc że w sklepie jest królową angielską. Wcale się nie dziwię,że nikt nie zostawia tu cv I są ciągle braki. Za takie pieniądze przy takim traktowaniu nie będziecie mieć pracowników.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować