Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile czasu dziennie poświęcacie TYLKO dziecku?

Polecane posty

Gość gość

Ja mam wciąż wyrzuty sumienia, że za mało. Chodzi mi o taki czas, kiedy zajmujecie się, bawicie tylko z dzieckiem, nie zerkacie wtedy jednym okiem w tv czy telefon, poświęcacie się w 100% rozmowie czy zabawie. Piszcie też czy pracujecie i ile lat ma dziecko.

Gość gość
Zawsze regulernie od czwartego roku życia (powinnam wcześniej) czytałam i to co najmniej godzinę a nierzadko dwa razy dziennie,

Gość gość
Mysle ze poza pracami domowymi powinno sie dziecku poswiecac caly czas wolny, to oczywiste.A ile to zalezy czy pracujesz czy nie i w jakim wieku dziecko, nastolatek z pewnoscia nie potrzebuje stalej uwagi ani nie chce, co wiecej, bedzie sie opedzac

Gość gość
Nie poświęcam dzieciom ani chwili. Nie wiem dlaczego tak jest. Chyba dlatego, że jeszcze nie mam dzieci :)

Gość gość
Nie wiem czy poświęcanie CAŁEGO czasu wolnego dziecku to dobre rozwiązanie. Wiadomo, niemowlakowi owszem ale już półtoraroczne dziecko jest w stanie trochę zabawić się samo. A mama może wtedy np poczytać książkę jednym okiem zerkając na bawiące się dziecko. Dziecko też od małego powinno się uczyć tego, że mama jest odrębną jednostka nie poświęcona tylko jemu, też ma prawo do obejrzenia serialu, czytania czy pomalowania sobie paznokci

Gość gość
Niestety, mama nie jest odrebna jednostka, chyba to wiecie decydujac sie na dziecko.Albo rybka albo akwarium