Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Psychoterapia.. Tak czy nie?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Chyba musz臋 i艣膰 na terapi臋... Ale nie potrafi臋 rozmawia膰.. Tak wi臋c jedno wyklucza drugie.. Co robi膰? :-( Ju偶 sobie nie radz臋.. Ju偶 nie chc臋 by膰 silna ;-(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
ja bym poszla, ale mnie nie stac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Id藕 do Spoowiedzi. Skuteczniej, szybciej i za free

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czemu nie potrafisz rozmawia膰? Fobia spo艂eczna?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A jakie jest 藕r贸d艂o Twoich problem贸w? Je艣li traumy, stresy itd to by艂aby wskazana. Ale je艣li to patologia organizmu stricte, to leki by wystarczy艂y.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czy fobia - tego nie wiem. Mo偶e. Nie potrafi臋 rozmawia膰 o wszystkich z艂ych rzeczach kt贸re mnie dotkn臋艂y

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bedziesz najwyzej odpowiadacna pytania, po lekach rozluznisz sie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Raczej traumy.. Ale jak rozmawia膰? Jak m贸wi膰? Jak powiedzie膰? Jak opowiedzie膰? Jak Prze偶y膰 to poraz kolejny??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
id藕 na terapie grupow膮, ja by艂em i tam nie trzeba od razu m贸wi膰 o sobie tak jak na indywidualnej, na pocz膮tek rozmawiasz tylko o problemach innych, dajesz im informacje zwrotne, co my艣lisz o danej sytuacji itp dopiero po jakim艣 czasie mo偶esz sie otworzy膰 jak ju偶 nabierzesz pewno艣ci w艣r贸d tych ludzi, codziennie kto艣 porusza艂 swoje problemy, nikt nie by艂 zmuszany, po prostu kto chcia艂, jeden ju偶 po tygodniu o sobie powiedzia艂 inny po miesi膮cu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak chcesz, mozesz patrzec tylko do przodu. Nie o wszystkim trzeba rozmawiac. Tylko kiedy terapeuta nie moze ujrzec spojnego obrazu dopytuje sie. To Ty rzadzisz. Postaw sobie cel terapii.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Terapia grupowa tym bardziej odpada.. Od 15 lat nie potrafi臋 wydusic z siebie s艂owa przed jedn膮 osob膮 a co dopiero przed grup膮 :-/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Fakt , leki pomagaj膮 si臋 otworzy膰 ale psychoterapeuta jej ich nie zapisze bo nie jest lekarzem. Musisz uda膰 si臋 najpierw do psychiatry po leki a dopiero potem psychoterapia. A nie masz kogo艣 bliskiego, aby pogada膰 o problemie, kogo艣 kto ci臋 wesprze?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dlaczego nie p贸jdziesz do szczerej Spowiiedzi ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
21:57 a kto zmusza do tego aby od razu odpowiada艂a na pytania na indywidualnej? Nie chce nie musi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zawsze mozesz odpowiedziec, ze o tym nie chcesz rozmawiac, bo to trauma.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a po co niby ma i艣膰 do spowiedzi skoro ona nie zgrzeszy艂a tylko kto艣 j膮 skrzywdzi艂? My艣lisz, 偶e w dzisiejszych czasach ksi膮dz si臋 przejmie jej problemami? Odwali formu艂k臋 i trzy razy zapuka w konfesjona艂...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
na terapii nie powinno by膰 sekret贸w temat贸w tabu czy zagra艅 "o tym nie chce rozmawia膰" bo jak sie bedzie dusi艂o w sobie pewne rzeczy to ci 偶adna terapia nigdy nie pomo偶e, albo szczero艣膰 100% i wyrzucenie z siebie wszystkiego albo to nie ma sensu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale w艂a艣nie po to mi potrzebna terapia.. Pono膰.. 呕eby przepracowa膰 to czego nie przepracowa艂am do tej pory.. Po to,偶eby si臋 nie zabi膰... Chocia偶 codziennie o tym my艣l臋.. Mam kogo艣 bliskiego komu mog臋 powiedzie膰 o wszystkim, kto mniej wi臋cej w jednej dziesi膮tej wie co le偶y mi na sercu i duszy.. Ale nie jestem w stanie m贸wi膰 wi臋cej.. Powiedzie膰 wi臋cej.. Powiedzie膰 wszystkiego.. :-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak na moj gust nie poszlabym na terapie do psychologa. Tylko psychiatra i terapeuta moze zadecydowac o lekach i w zaleznosci od problemu, o rodzaju lekow.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dzi艣 a do tego ten ksi膮dz ma wi臋cej za uszami ni偶 ta skrzywdzona biedna dziewczyna zreszt膮 spowied藕, zw艂aszcza ta konfesjona艂owa to wymys艂 ludzi a nie Boga, prawda jest taka 偶e wystarczy w duchu samemu porozmawia膰 z Bogiem wyzna膰 grzechy przeprosi膰 偶a艂owa膰 itp i 偶aden pedofil w sukience nie musi inwigilowa膰 nikogo wys艂uchuj膮c grzech贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
22:06 ok , tak jest...ale nie od pierwszej wizyty. To rol膮 terapeuty jest jak do niej dotrze膰 , aby zechcia艂a opowiedzie膰 o wszystkim...i opowie , ale z czasem...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a nie my艣la艂a艣 偶eby i艣膰 do szpitala psychiatrycznego na oddzia艂 l臋kowy? tam s膮 ludzie z depresj膮, nerwic膮 l臋kami, to nie jest taki typowy stereotypowy oddzia艂 psychiatryczny "dla czubk贸w" wi臋c sie nie ma co ba膰, zreszt膮 na taki oddzia艂 przyjmuj膮 tylko takich co sami chc膮, nikt tam nikogo si艂膮 nie bierze i nie trzyma, w ka偶dej chwili mo偶na sie wypisa膰, ale to by by艂o dobre miejsce bo by艂a by艣 ca艂y czas pod opiek膮, a i ludzi fajnych poznasz, ciekawe zaj臋cia s膮, no i oczywi艣cie terapie, wszystko poprzedzone 2-3 tygodniowym pobytem diagnozuj膮cym, w tym czasie zesp贸艂 psychoterapeut贸w poznaje cie, masz 2-3 rozmowy "o dzieci艅swie", "szko艂a, dojrzewanie", "偶ycie doros艂e i zwi膮zki" te偶 testy r贸偶ne daj膮 do wype艂niania, te偶 cie obserwuj膮 troche przez ten czas, jak sie zachowujesz na oddziale, czy jeste艣 zamkni臋ta i tylko w pokoju siedzisz, czy te偶 wychodzisz aktywnie uczestniczysz w 偶yciu oddzia艂u zaj臋ciach itp te偶 w tym czasie dobieraj膮 odpowiednie leki, no a potem decyduj膮 jaka terapia w twoim przypadku jest najlepsza, ja mia艂em indywidualn膮 psychodynamiczn膮 i 艣wietn膮 psychoterapeutke, mi艂o wspominam pobyt

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
22.08 Dokladnie tak, z szacunku dla drugiego czlowieka nawet u lekarza ginekologa nie trzeba obnazac sie do naga, ani fizycznie, ani psychicznie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Je偶eli masz my艣li samob贸jcze to niestety w pierwszej kolejno艣ci udaj si臋 do psychiatry. Potrzebujesz lek贸w p/depresyjnych i to na ju偶. Wiem doskonale co prze偶ywasz, ale uwierz mi po trzech tyg od wzi臋cia lek贸w inne spojrzenie b臋dziesz mia艂a na to wszystko. W jakim jeste艣 wieku?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
22:14 ale przecie偶 nie po艣lesz j膮 na grupow膮 je偶eli ma trudno艣ci z rozmow膮 w obecno艣ci jednej osoby...w jej przypadku t艂um nie jest wskazany.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
albo zr贸b sobie terapie przez internet, og贸lnie podstaw膮 terapi jest w艂a艣nie to by wyrzuci膰 z siebie wszystko co ci ci膮偶y, by spojrze膰 na to wszystko z innej strony, r贸wnie偶 za spraw膮 wniosk贸w terapeuty, by nazwa膰 te emocje i zdarzenia mog艂abys to przez internet spr贸bowa膰 zrobi膰, ot cho膰by nam tutaj opowiada膰 codziennie po trochu o swoich problemach

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
22:19 a co je艣li wpadn膮 tu trole? pojad膮 po niej i co wtedy? Pomy艣l ...kafe to nie jest najlepsze miejsce.... psychiatria.pl mo偶e tam...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wi臋kszo艣膰 tych psychoterapeut贸w jest o kant doopy pot艂uc wiem bo chodzi艂am taniej i skuteczniej by艂o by mi napi膰 si臋 do lustra

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Antydepresanty dla mnie to nie jest dobry pomys艂.. Albo nie b臋d臋 bra艂a albo b臋d臋 bra艂a po kilka naraz... Tak ju偶 mam z tabletakmi.. Mam prawie 30 lat.. Chyba nawet tutaj nie umialabym napisa膰 tego ile z艂ych rzeczy si臋 wydarzy艂o.. Jestem beznadziejna.. Wr臋cz 艣mieszna.. Wybaczcie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To przemysl szpital, tam leki dostaniesz wydzielone i bedziesz je zazywac az polkniesz. :)

Udost臋pnij ten post