Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nauka języka obcego w trzy miesiące? Jest możliwe

Polecane posty

Gość gość

Tak, by opanować język hiszpański w miesiąc góra trzy. Gramatyka, słówka, itp.? Pisownia jak i wymowa?

Gość gość
ni c***ja, ja sie angielskiego w szkole przez 9l nie nauczylem:O

Gość gość
Mi mówią, że nauka języka w szkole jest nic nie warta. Lepiej uczyć się go z prywatnym nauczycielem i samemu ćwiczyć

Gość gość
ja chodzilam na intensywny kurs niemieckiego w Heidelbergu.3 miesiace,codziennie od 9 do 13.po 3 dniach mialam takiego dola,ze myslalam,ze wiecej nie przyjde.bylo nas 16 osob z roznych krajow,nie wolno bylo przynosic slownika,lektorzy zadawali pytania kazdemu z nas po kolei az w koncu ktos sie skumal o co chodzi.ale musze przyznac,ze po 3 miesiacach poszlam do pracy i rozumialam o co chodzi.oczywiscie nie wszystko.jak czegos nie wiedzialam to zadawalam dodatkowe pytania az zrozumialam.nerwy mialam zszarpane ale musze przyznac,ze kurs byl skuteczny

Gość gość
Jest, pod warunkiem, że postawisz wszystko na jedną kartę - hiszpański ma być priorytetem przez najbliższe 3 miesiące, dzień w dzień, po kilka godzin. Do tego dobierz dobre materiały - dobre tzn. stosowne do poziomu,takie, które Tobie odpowiadają. Staraj się uczyć słówek i gramatyki w kontekście - teksty, piosenki. Nie przesadzaj z gramatyką, najważniejsze jest słownictwo. Wymowa jest prawie taka jak w polskim, oprócz kilku dźwięków, więc na to nie potrzeba dużo czasu. Hiszpański jest łatwym językiem. Ja nauczyłam się go od zera do c1 w 2 lata. W 3 miesiące przy dobrych metodach i motywacji można spokojnie b1 mieć.

Gość Rysieq
Oczywiście, że jest możliwe. Trzeba znaleźć w sobie odrobinę samozaparcia i pamiętać o systematyczności. Teraz wiele szkół oferuje intensywne kursy indywidualne, wiem, że np. Berlitz ma coś takiego w swojej ofercie. Ja korzystałem z kursu online, dlatego nie wiem dokładnie jak to wygląda, ale jak kogoś interesuje coś takiego to warto sobie poszukać :)