Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ja jestem jakaś nienormalna bo kocham czaszki?

Polecane posty

Gość gość

rysunki czaszek,dodatki,ubrania w czaszki itp. mam manie na tym

Gość gość
Nie, pewnie dorastałam w okresie jak Emo było modne i tak ci zostało. Sama mam dużo ozdób z czaszkami, to motyw przewodni mojego salonu. Mam je też na ubraniach, skórze i w pudełku z biżuterią.

Gość gość
I co, już temat się urwał?

Gość gość
Moim zdaniem trochę tak.

Gość gość
dlaczego?

Gość gość
Bo czaszka oznacza śmierć więc to tak jakbyś lubiła motywy śmierci

Gość gość
Nie wiem jak autorka, ale ja uwielbiam motywy śmierci. Mam książki o wielkich plagach, polowaniach na czarownice, regularnie odwiedzam stare ruiny i cmentarze, oglądam programy dokumentalne o obrzędach pogrzebowych z całego świata...sporo tego :D

Gość gość
W psychiatrii to objaw lekkiej nekrofilii

Gość gość
Może nie zajmuj się psychiatrią, bo nawet używanie słownika kiepsko ci wychodzi. Zainteresowanie aspektem kultury to nie to samo co odczuwanie seksualnego podniecenia na widok trupa

Gość gość
Nekrofilia to szerokie zjawisko, dosłownie - umiłowanie śmierci. Więc jeśli ktoś lubi czaszki i wizyty na cmentarzu, to się nadmiernie rajcuje śmiercią.

Gość gość
Poza tym nie wiem, o co ci chodzi z ortografią. Niby który wyraz napisałam niepoprawnie?

Gość gość
Nie, nekrofilia to odczuwanie seksualnego podniecenia w stosunku do trupów. Tu nie ma "własnej, szerokiej definicji".

Gość gość
Boże, dziecko..ty nawet nie wiesz jak słownika używać? W słowniku znajdziesz poprawną pisownię i definicję słów - ty podałaś złą definicję, dlatego odesłałam Cię do słownika.

Gość gość
a byłaś w kaplicy czaszek w Kudowie? Ja nie bo sie bałem iść

Gość gość
18:09 potrafisz normalnie rozmawiać, czy zawsze pieprzysz o słownikach? :D

Gość gość
Czego się bałeś? Kości? Nie wstaną, mocno je do ściany przymocowali ;) Pewnie, że byłam. Jeszcze jako dziecko

Gość gość
Jakoś tak nie wydało mi sie to aktrakcyjnym miejscem do zwiedzania. Wolałem skały i takie tam rzeczy a nie ludzkie kości blee

Gość gość
Tylko wtedy, kiedy ludzie znają znaczenie słów jakich używają. Jak ktoś mówi, że interesuje się kulturą i zwyczajami związanymi ze śmiercią, a ty wyskakujesz z parafilią to ciężko o dyskusję. Nawet ten kiepsko napisany post który wstawiłeś opisuje zachowania kompletnie niezwiązane z tematem, a brak źródeł sugeruje, że również wyciągnietę z powietrza.

Gość gość
Dobrze. Nie jesteś nekrofilką. Ale pytałaś nas czy jesteś nienormalna. Tak, moim zdaniem nadmierne zainteresowanie tematyką śmierci i pogrzebów, wybieranie jako ozdoby czaszek a nie np kwiatów czy motyli, preferowanie pójścia na cmentarz a nie do parku czy lasu, jest nienormalne. Powinnaś mi podziękować za odpowiedź, a ty nie potrafisz znieść, że ktoś cię nie chwali.

Gość gość
Ja pisałam, że nie jestem autorką :D

Gość gość
No tak. Ależ ze mnie głupek. Zatem wszystko zmienia postać rzeczy. Uważam, że kto wykazuje nadmierne zainteresowanie tematyką śmierci i pogrzebów, ....

Gość gość
Czemu zakładasz, że to sie wyklucza?

Gość gość
tak jakby chodzenie po górach wykluczało wizytę w kaplicy, albo odwiedzenie zabytkowego cmentarza uniemożliwiało chodzenie po lesie :D

Gość gość
Moja córka też lubi czaszki. Wszelakie. Ma je na ubraniach, poduszkach jako podpórki do książek. Ma plecak z motywem czaszki i torebkę co wygląda jak czaszka. Ma 16 lat mieszkamy w Stanach i nikogo to jakoś nie dziwi. Ba koleżanki dokupują jej nowe zwykle w. Okresie Halloween i trzymają by dać na urodziny pół rok później.

Gość gość
Up

Gość gość
Jesteś tuzinkowa, bo idziesz za modą, w dodatku już trochę przebrzmiałą, i jesteś trochę nienormalna bo wybrałaś sobie akurat ten trend w modzie (a jest mnóstwo innych), do tego piszesz jak down.