Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy tez dajecie dzieciom powyzej roku mleko uht do grysiku i kaszek?

Polecane posty

Gość gość

Czy takie mleko nie zaszkodzi? Znajome tylko takie mleko kupuja do grysikow i kaszek Myslicie ze uht lepsze niz zwykle?

Gość gość
To nie jest mleko tylko biała woda, bezwartościowe kompletnie.

Gość gość
W ogóle nie daję tego dzieciom.

Gość gość
Moja ma 9 miesięcy i od przynajmniej 4 miesięcy jak nie więcej robię jej kaszki na mleku ale nie na tym z kartonika a na tym z krótkim terminem. Pije też już tylko takie. Teraz zaczęłam podawać mleko prosto od krowy. Tego w kartonie lepiej sama nie pij bo to straszny syf. A dziecku nic nie będzie. Prędzej będzie po tym sztucznym

Gość gość
Lekarze pediatrzy zalecali mi tylko mleko uht bo wolne od bakterii itd

Gość gość
W mleku uht na pewno nie znajdziesz bakterii ale niestety traci wiele wartości odżywczych. Nie jest to syf, po prostu jest mniej wartościowe. Mleko prosto od krowy jest najbardziej wartościowe i nie modyfikowane, ale bałabym się podać je dziecku, bo co do czystości biologicznej takiego mleka nie miałabym pewności. Ja staram się wybierać mleko z krótkim terminem. Taki kompromis. Po pierwszym roku życia podawałam już takie, ale rzadko. Częściej kozie. A zazwyczaj moje własne. Po 2 roku, kiedy skończyłam karmić, mały był już głównie na krowim, czasem na kozim.