Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do kobiet mających dom czy salon i jadalnia 30m to dużo

Polecane posty

Gość gość

Wiem,ze nie ten dzial, ale jest tu duzo kobiet i czasem widzę podobne tematy i ciekawe uwagi,które się mogą przydać. Dom niewielki ,bo użytkowej 110m,całość po podłodze około 200. Na dole kuchnia otwarta na salon 10m plus mała spiżarnia oraz salon połączony z jadalnią około 30m. I tu pytanie czy to 30m salon z jadalnią jest ok? Mnie się wydaje duże, ale już znajomi mówią, że nie...Jest nas 5,na górze pokoje około 12m,ze skosem wiecej,dla każdego dziecka i dla nas czyli 4oraz pralnia i garderoba po 4m. Więc każdy ma swój kat,ale na dole przecież będziemy wszyscy. Możecie podzielić się swoimi doświadczeniami?

Gość gość
6ilekoszuje was ogrznie tego domu i jakie macie ogrzewanie?

Gość gość
Ile kosztuje..........

Gość gość
Wystarczająco jak na salon.

Gość gość
A nie potrafisz sobie wymierzyć największego pokoju do jakiego masz teraz dostęp? Będziesz według tego pokoju wiedziała, czy 30 m to salooony, czy klitka.

Gość gość
Myślę, że to całkiem sporo.

Gość gość
Ja bym wolała większą kuchnię, 10m, nawet otwarta, to maleństwo. A poza tym wszystko zależy od tego, jak ta całość jest "ustawna". Dla przykładu my i nasi znajomi mamy salono-jadalnie o praktycznie identycznej powierzchi (ok. 25m2), ale u nich jest to w kształcie L plus balkon z drzwiami z 2 boków, a u nas jeden ciągły prostokąt, z pojedyńczym wyjściem na taras. My mamy dużo większe możliwości "aranżacyjne" (nawet po wstawieniu dekoracyjnego przepierzenia), oni telewizor czy kanapę mogą postawić tylko 1 miejscu, a i optycznie u nich wygląda to na sporo miejsze pomieszczenie.

Gość gość
Wystarczająco. Ja mam troszke mniej, bo 112 m po podłodze 152.wiec dom mniejszy niż twój. Salon ma 25m2. Ale nas jest 4. Każdy ma swoje miejsce. I powiem Ci ze dla mnie wystarczająco i tak że sprzątaniem mnóstwo pracy, nie chciałabym większego domu.

Gość gość
Ja mam 25 metrowy salon w mieszkaniu, osobna jadalnie 12 metrow, kuchnie 12 metrów i dwa pokoje. Jeden to pokoj syna 10 metrów i sypialnia 8 metrów no i oczywiscie lazienka, która ma 8 metrów. Dla nas jest w sam raz.