Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego faceci witaja sie tylko z facetami?

Polecane posty

Gość gość

a do płci żeńskiej ani be ani me np w pracy

Gość gość
To kobieta pierwsza wyciąga dłoń na przywitanie.

Gość gość
Nie wiem gdzie pracujesz ale ze mną w każdej pracy mężczyźni ci starsi jak i młodsi się witali, chodziliśmy razem na śniadania, przerwy, nawet na piwo po pracy. A Ty im mówisz cześć? Czy tylko czekasz na ich ruch?

Gość gość
ktoś wchodzi to pierwszy powinien a nie daje łapę facetom a do baby ani be ani me

Gość gość
Czyli cham zwykły.

Gość gość
kobiety mogłyby poczuć się molestowane, faceci boją się takich oskarżeń i komentarzy, że wyciągają swoje oślizłe łapy. W USA mężczyźni nie siadają koło kobiet w metrze, nie podają ręki i pod żadnym pozorem nie mogą pozostawać san na sam w jednym pomieszczeniu z kobietą. Facet nawet za popatrzenie w oczy i uśmiech może być oskarżony o molestowanie.

Gość gość
bo nie zna zadad kultury i jest po prostu prostakiem. zasady dobrego wychowania mówia wyrażnie ze nalezy sie witac z kazdym, zaczynajac od najwazniejszych osob w danej grupie adekwatnie do okazji. Ja bym mu wytknela to a na pewno nie witała sie z nim. Wejdz do pokoju nastepnym razem i powiedz czesc Aniu, czesc Kasiu. tylko do kobiet. jego pomin, głosno i wyrażnie

Gość gość
W USA mężczyźni nie siadają koło kobiet w metrze, nie podają ręki i pod żadnym pozorem nie mogą pozostawać san na sam w jednym pomieszczeniu z kobietą. Facet nawet za popatrzenie w oczy i uśmiech może być oskarżony o molestowanie x stań przed murem, wez rozpęd i sie p*****lnij w łeb, moze zmądrzejesz

Gość gość
A ja nie lubię gdy się codziennie faceci witają podając rękę. Po co skoro się widujemy prawie codziennie? Wystarczy dzień dobry. Tak jak niektóre kobiety się całuję na powitanie codziennie. Przecież to infantylne.

Gość gość
Ja zauważyłam, że faceci witają się z facetami przez podanie ręki właśnie a z kobietami tylko "czesc"

Gość gość
Mnie jeden podaje rękę. Może bliżej mi do chłopa i dlatego.

Gość gość
gość dziś Ja zauważyłam, że faceci witają się z facetami przez podanie ręki właśnie a z kobietami tylko "czesc" x raz tylko spotkałam w pracy takiego prostaka. A w pracy spotykam duzo facetów, wszsycy normalnie sie witają bez pomijania. moze to zalezy od regionu?

Gość gość
Od regionu? Raczej od kultury lub jej braku.

Gość gość
Ja jak się witam z facetem, to przez podanie ręki i powiedzenie "cześć". Kobietom nie podaję ręki, tylko patrzę w ich kierunku i mówię z uśmiechem "cześć". Czy robię prawidłowo?

Gość gość
Ja nie podaje ręki kobietom i też mnie wkurza codzienne podawanie rąk i nie jestem prostakiem a tak w gole nie wystarczy dzień dobry cześć? Rozumiem żeby witać się jak się nie widziało kogoś jakiś czas ale codziennie to aż głupio

Gość gośćparassolka
,,cześć '' jest prostackie'' mówi się witam albo Dzień dobry ! chyba że witają sie dzieci w przedszkolu to wtedy sobie mówią cześć.do dorosłej kobiety kulturalny mężczyzna inaczej się zwraca i bardziej oficjalnie!

Gość gość
Facetom podaje się rękę, z kobietami wita. Facet nie może podać pierwszy kobiecie ręki, to nieeleganckie.

Gość gość
co za bzdura. zasada ta obowiazuje w prywatnych kontaktach nie zawodowych. w kontaktach zawodowych nie ma rozróżnienia płci, tylko rangi i stanowiska!

Gość gość
Zauważyłam :O Np. podają ręke wszystkim faceto,, a kobietom juz nie...

Gość gość
Kontakty zawodowe to spotkanie w sprawie podpisania kontraktu wtedy podaje się rękę kobiecie, a wejście na halę produkcyjną czy do biura gdzie się pracuje to nie kontakt zawodowy.

Gość gość
ja kiedyś tez miałam taką ( i jedyną ) sytuację w pracy. przyszedł nowy i drugiego dnia pracy wszedł do pokoju(mini open space) i przywitał się z facetami a mnie i koleżankę olał. powiedziałam mu czesc i ostentacyjnie wyciągnełam rękę .Poczerwieniał i od tego dnia się zawsze witał normalnie z wszystkimi. Facetów trzeba uświadamiać skoro rodzice nie potrafili wychowac na kuturalnego człowieka.

Gość gość
gość dziś x bzdura, w pracy masz są tylko i wyłącznie kontakty zawodowe. nie znasz sie to sie doucz zamiast pisać głupoty

Gość gość
gość dziś nie chciałabym mieć takiego prostaczka za współpracownika. przychodzisz do pracy na pogaduchy czy pracować? W pracy są kontakty zawodowe, kontakty prywatne to spotkanie w pubie ze znajomymi

Gość gość
Pierwszy wita sie ten, ktory wchodzi, ale faktem jest, ze jesli taka sytuacja akurat nie ma miejsca, tylko np mijamy sie z kimś na ulicy, klatce schodowej itp. To mężczyzna pierwszy wita kobietę. Ale reke to faktycznie pierwsza kobieta podaje:)

Gość gość
Ale reke to faktycznie pierwsza kobieta podaje x NIE OBOWIAZUJE TO W PRACY

Gość gość
Obowiązuje, obowiązuje, w pracy również zachowuje się normy obyczajowe i kulturę. Facet nie podaje pierwszy ręki kobiecie, może co najwyżej poczekać, aż ta wyciągnie do niego rękę. Oburzanie się przez kobiety, że faceci się z nimi nie witają poprzez podanie dłoni, jest kompletnie idiotyczne. Nie mogą podać wam dłoni gdy są dobrze wychowani. Mogą i powinni powiedzieć "dzień dobry".

Gość gość
normy obyczajowe i kultura to ogóle pojęcie i są dokładnie sprecyzowane adekwatnie sytuacji. inne w pracy a inne w kontaktach prywatnych. nie masz racji

Gość gość
Kultura i dobre wychowanie obowiązują wszędzie. Nie da się rozgraniczyć, że np. w pracy będę chamem.

Gość gość
Pracowałem w różnych miejscach i zawsze jak facet przychodził to się witał podaniem ręki a jak babka przychodziła to nigdy ręki nie podawała (żadna) - nie rozumiem tego żalu do chłopów, że panną ręki nie podają na przywitanie - a same podajecie jak przychodzicie do pracy, do towarzystwa, do czegokolwiek ?

Gość gość
no własnie same nie podajecie a chcecie macac moja rękę nie podam wam ręki juz nigdy głupie zakompleksione zołzy. Nie podaje sie rak kobieta w pracy i nigdzie indziej chyba ze sama wyciągnie łape nara.