Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jannike

Allegro opisy ofert niezgodność

Polecane posty

Gość Jannike

Już nie mogę. Sprzedaję jakiś przedmiot z konkretnego powodu - DOKŁADNIE go opisuję i wyszczególniam jego wady - ileś osób licytuje - a na koniec , po licytacji i otrzymaniu przedmiotu przez Kupującego, otrzymuję informację, że przedmiot nie nadaje się do użytkowania i Pani Kupująca nie wyobraża sobie, jak można rzeczy ,,w takim stanie" komuś sprzedawać. A przecież wszystko było bardzo dokładnie opisane w aukcji, w dodatku poparte zdjęciami. Chyba nie potrzeba wielkiej inteligencji, żeby to zrozumieć - a może jednak trzeba;) Skoro piszę, że włosie ,,prawie całkiem się wytarło" to czego oczekuje kupujący - bo pisze mi w reklamacji, że włosia ,,prawie wcale nie ma" Nie chciałam się kłócić, więc zwróciłam część kasy (mimo wcześniej wyraźnego zaznaczenia w aukcji, że proszę o przemyślane zakupy, ponieważ zwrotów nie przyjmuję - jako osoba prywatna, ale niesmak pozostał. U mnie czarna lista.

Gość gość
No w tym sęk, że ludzie nie rozumieją opisów aukcji - względnie słowa pisanego.

Gość Jannike
No właśnie, ludzie nie rozumieją opisów - a przecież w razie potrzeby jest coś takiego jak ,,zadaj pytanie sprzedającemu' - a moje aukcje trwają 10 dni, więc co za problem w razie wątpliwości pytać i żądać dodatkowych zdjęć-jest wystarczająco dużo czasu na rozwianie ewentualnych wątpliwości, o ile po przeczytaniu wyczerpującego opisu i obejrzeniu dokładnych zdjęć potencjalny Kupujący jeszcze takowe ma.

Gość missmisss
no ja się zgodzę i też uważam, że kupujący nie czytają należycie treści aukcji. Żenada, sugeruję powrót do podstawówki;)

Gość gość
Bo to som madki horyh curek dej swezaka za darmo.

Gość gość
Przecież to cwaniaki co wyłudzają towar, obniżki itd.

Gość gość003
Proszę uprzejmie o odpowiedź po polsku, bo to polskie forum.

Gość magdolna
W sumie ja wiem o co chodzi; z góry dziękuję

Gość gościówa01
Pani, co licytuje, dalej ,,nie panimaje" - no do cholery, najpierw się polskiego nauczcie, a później sobie licytujcie, no ludzie, proszę Was bardzo - nie róbcie jaj.

Gość wyczesany gość
podtrzymuję temat - ludzie naprawdę nie rozumieją, co się do nich pisze - a ci innojęzyczni, bo takowych tu mamy coraz więcej - no przepraszam, to już się w pale nie mieści.

Gość Jannike
A dodatkowo mam regularnie zaniżane oceny przez koszty wysyłki - a przecież też piszę, że na cenę wysyłki (osoba prywatna, nie mam podpisanych umów z przewoźnikami, jak to firmy mają w zwyczaju) nie składa się wyłącznie cena samej przesyłki, zgodna z cennikiem PP - przecież ja muszę zakupić karton, taśmy klejące, folie i inne takie, a dodatkowo dojechać tam, zapłacić za parking i wrócić.

Gość gość
Za parking i benzynę nie powinnaś doliczać, bo zarabiasz i z tego powinnaś pokrywać takowe koszty. A z powyższym się zgadzam.

Gość Lili

A mi działają na nerwy tacy ,,Kupujący", co to wylicytują towar za kilka setek czy tysi, a później zero wpłaty i brak odzewu (po paru przypomnieniach mailowych i kilkunastu dniach). W końcu w przypadku kontaktu telefonicznego słyszę, że to ,,auto serwis" czy też zgłasza się zupełnie inna osoba, w każdym razie twierdząca, że osoby z allegro nie zna.

Występuję wtedy do allegro o zwrot prowizji i wystawiam przedmiot od nowa, a także dodaję tę osobę do ,,czarnej listy'" - ale dlaczego allegro nic z tym nie robi, ta osoba nie dostaje upomnienia, nie zawieszają jej konta, kiedyś tak nie było. Nawet negatywa nie mogę jej wystawić - no bo teraz tylko kupujący ma prawo do komentarzy. Ehh