Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

2 tyg rozszezam dietę czy mogę podać juz cały sloiczek np marchewki

Polecane posty

Gość gość

Ok 2 tyg rozszezam dietę. Synek kilka dni temu skończył 6 miesięcy. Do tej pory jadł marchewkę brokuła i jarzynowa. Kilka dni temu dostała jabłko. 1 sloiczek dziele na pół czy mogę mu podać juz czy?

Gość gość
Kiedy podać kaszkę manna itp? Czy najpierw kleik ryżowy? Nie chce podawać tych słodkich. Powinnam juz mu dawać wodę do picia? Ale jaja z butelki czy przegotowana?

Gość gość
Ta od kleiku znowu wróciła. Czytając takie dylematy to się dziwię jak ja najstarsze dziecko wyżywilam gdy nie bylo internetu i jest zdrowe.

Gość gość
To ty przez 2 tyg dajesz po pol słoika?

Gość gość
Diete rozszerza sie tak ze przez tydzien daje sie np marchewke, potem do tej marchewki ziemniaka tez przez tydzien, jak nic nie ma to do ziemniaka brokula znow tydzien , potem brokula z np fasolka szparagowa itd.. mozemy wrocic spowrotem do ziemniaka albo marchewki i podac z fasolka szparagowa. Tak by kazde wazywo dziecko dostawalo 2 tyg bez przerwy, bo reakcja alergiczna wystapuc moze nawet po tygodniu, w postaci np zaczerwienienia albo krostek. No i mieso z krolika, bo w miesie zelazo, bez niego anemia gotowa. Najpierw kleik ryzowy potem kasze manna- bo ma gluten

Gość gość
Moje dzieci od razu jadły po całym sloiku. Pierwszy, drugi dzień marchewka z ziemniakiem, a potem już wszystko z dodatkiem mięsa. Plus bobo frut.

Gość gość
Moje dzieci tez jadly cala porcje. Nie bawilam sie w same marchewki przez tydzien. Zaczelam marchew ziemniak pietruszka. Dodawalam i zmienialam warzywa. Po tygodniu to juz maslo do zupki, po 2 tyg mieso a potem czasem zamiast miesa zoltko.

Gość gość
Marchew z ziemniakiem ale czy jest taki słoik? A może same gotujecie? Ja sie boje dać całego nie wiem dlaczego

Gość gość
Tak. Sama gotowalam. Co za problem?

Gość gość
Marchewka z ziemniakiem i coś tam jeszcze nie pamiętam bo już mam duże dzieci. Nawet przy kp dietę rozszerzalam po 4 miesiącu. Dawałam cały słoik od razu i pół bobo fruta. Dzieci są zdrowe bez żadnych alergii i innych problemów. Jak moje dzieci miały ok. 8 mięs. to jadły już rosół, barszcz biały i prawie wszystkie zupy, które gotowałam, oprócz fasoli, pieczarek, kapusty

Gość gość
Nie rozumiem dlaczego tak boisz się dać dziecku ten kleik i zupę z najprostszych składników, które prawie nigdy nie uczulają? A szczepić się nie boisz?

Gość gość
Ja przez pierwsze 3 dni dawałam pol słoika a na 4 juz cały. Napoczątku szły gotówce nie chciało mi się gotować jednej marchewki czy ziemniaka. Kleik możesz podać w każdej chwili ton jest taka rzecz ze nie powinno się nic dziać nawet w 4 miesiącu.

Gość gość
Słoik na pół dzieliłam przez pierwsze 4 dni