Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy 34 latek moze zechciec do zwiazku rownolatke

Polecane posty

Gość gość
Nie kompleksy, tylko jestem zirytowana. Nie chce, by za 10 lat ( jesli cos sie nie zmieni ), mimo dbania o swe cialo i rozwijania intelektu i umiejetnosci, by mnie krytykowal zapuszczony 30-latek rowiesnik, uwazajacy sie za mlodego boga. Chce byc oceniana za swoje osiagniecia, a nie za swoj wiek. A Wy dzieczyny nie przejmujcie sie! Sa tez normalni mezczyzni :)

Gość gość
Akurat znacznie częściej spotkasz taką parę, niż taką, gdzie kobieta jest dużo starsza. To naturalne, bo jest wiele kobiet, które chcą wyraźnie starszego partnera. Wytłumaczenie jest proste - chcą kogoś dojrzałego i opiekuńczego, to naturalna potrzeba wielu kobiet.

Gość gość
Nie kompleksy, tylko jestem zirytowana. Nie chce, by za 10 lat ( jesli cos sie nie zmieni ), mimo dbania o swe cialo i rozwijania intelektu i umiejetnosci, by mnie krytykowal zapuszczony 30-latek rowiesnik, uwazajacy sie za mlodego boga. Chce byc oceniana za swoje osiagniecia, a nie za swoj wiek. A Wy dzieczyny nie przejmujcie sie! Sa tez normalni mezczyzni usmiech.gif x Chyba złościsz się na to, że faceci jednak starzeją się znacznie fajniej. Trzydzieśc***arę lat to najlepszy czas dla faceta - nie jest już dzieciuchem, ale jest nadal młody, witalny, pełen energii, zarabia już lepiej, jest ustatkowany zawodowo. Jest męski. A jeżeli jeszcze dba o siebie, chodzi na siłownię, to już w ogóle laski sikają po majtkach :) Kobiety trzydziestoparoletnie też potrafią fajnie wyglądać, ale nie wytrzymują konkurencji z dwudziestkami jeżeli chodzi o urodę.

Gość gość
Moj przyjaciel nie szukal 10 lat starszej kobiety ani go nie jaraja starsze. On szukal kogos kto bedzie z nim szedl wspolna droga i znalazl wlasnie swoja dziewczyne, ktora na pewno staro nie wyglada. Ale jesliby tak bylo, jego sprawa. Nie potrzebuje sobie wymyslac przyjaciol ani ich zwiazkow, wystarczy przejrzec sobie dane statystyczne. Wiekszosc par ma mala roznice wieku miedzy soba, pary z roznica 10 lat sa bardzo rzadkie. Ale sa. Przy czym odsetek starszych kobiet w takich parach wzrasta.

Gość gość
Wklej te "dane". Coś mi się wydaje, że nie dasz rady.

Gość gość
Po pierwsze, moi koledzy wcale zle nie zarabiaja. Oczywiscie nie wszyscy. Ale np. moj facet wlasnie dostal podwyzke do 3300, jego mlodszy brat ma w sumie 6000 (maja 23 i 24 lata), kumpel ma25 lat i pensje 3500 z premia, ale inwestuje i obstawia za granica i z tego ma dodatkowe 7000. W wieku 35 prawdopodobnie beda miec wiecej. A ci wolni 30-latkowie, ktorzy do mnie startowali na portalach, zwykle zarabiali mniej, niz ja. Wiek nie mial przelozenia ani na zarobki, ani na dojrzalosc. Zreszta wiekszosc facetow z tym wieku jest albo zonata, albo przynajmniej ma dzieci, co zmniejsza ilosc ich pieniedzy :) Jeszcze raz powtarzam, kobiety lubia starszych, ale o rok, dwa, trzy, a nie 10. Poza tym wiekszosc facetow po przejciach tak naprawde nie chce stalych zwiazkow,. I co, Piaskun, miales zone czy jestes starym kawalerem? P.s. Dobranoc. Nie wiem jak Wy,ale ja pracuje :P

Gość gość
Nie chce mi sie szukac danych, poszukaj roznych statystyk, najlepiej z 2018 albo chociaz 2017 to bedzie aktualne. Dzis nawet znalazlam, ze zwiazkow z duza roznica wieku jest 1.5% ale nie zapisuje historii a juz ide spac. Mam nadzieje, ze dasz rade uzyc Google i znalezc aktualne dane :P

Gość gość
Przy czym odsetek starszych kobiet w takich parach wzrasta. x Ależ skoro to takie proste, to wyszukaj w google informacji na potwierdzenie tej twojej "informacji". Ta "informacja" jest tak samo wyssana z palca jak twój rzekomy przyjaciel związany ze starszą panią.

Gość gość
A ci wolni 30-latkowie, ktorzy do mnie startowali na portalach, zwykle zarabiali mniej, niz ja. Wiek nie mial przelozenia ani na zarobki, ani na dojrzalosc. x Może jesteś po prostu brzydka i stąd taka sytuacja?

Gość Tarjei
Ja też jestem związana z młodszym o 10 lat. Moja ciotka ma o 10 lat młodszego konkubenta. To teraz pewnie mam Ci nasze dowody osobiste przedstawić, bo pewnie też mi nie uwierzysz? :)

Gość gość
Wiecie co, ja myślę, że osoba, która pisze, że kobiety nie wiążą się z młodszymi, to albo - sfrustrowany Piaskun - wyjątkowo nieatrakcyjna kobieta, która sama nie ma powodzenia.

Gość gość
22.16 Kolejna bajkopisarka. Albo ciągle ta sama...

Gość gość
Nie wiem czy kobiety nie wiążą się z młodszymi. Wiem, że 99 procent facetów nie wiąże się ze starszymi.

Gość Kagura
21.49 Kolejna bajeczka na dobranoc. Choć wiadomo, że jest jakiś ułamek procenta "facetów" (bo nie facetów), którzy szukają drugiej mamusi. Ja tylko dla porównania mówię że trafiają się tacy szaleńcy, nie popieram ale jako przykład dla autorki podaję iż człowiek człowiekowi nie równy, każdy co innego w głowie, chce równolatka to niech zamiast pytać sama się przekona. Każdy bierze los w swoje ręce. Ps. Troszkę widać że z tym kolegą jest ogólnie coś nie tak.

Gość gość
Kagura, musisz pochodzić z niezłej patoli skoro twoja mamusia zaciążyła w wieku lat 10. :-)

Gość Kagura
O czym ty wgl do mnie rozmawiasz? Nie ogarniasz tematu to nawet weź się nie wypowiadaj. Podałem wcześniej przykład kolegi co ma starszą kobietę, ktoś to skomentował że bujda więc odpowiadam.

Gość Kagura
Polecam się cofnąć do dziś i dziś . Jeżeli chcesz chociaż zrozumieć ocb. Pozdro dla Cb

Gość gość
Niestety sporo facetów to idioci -którzy chcą podrywać 10 lat młodsze. Te młodsze tym dupasom powinny dobrze dać kopa w dupę na pożegnanie

Gość gość
23.04 Uu, ale żółć płynie...

Gość gość
Kagura, skoro chłopak, który ma 10 lat starszą dziewczynę czy narzeczona szuka mamusi, to znaczy że najwyraźniej w twojej rodzinie różnica między mamą a synkiem to 10 lat. Ale proszę nie projektuj na nas swoich patologicznych wzorców i poglądów, o.k.? By the way, a facet, który ma 10 lat młodszą, to obrzydliwy tatuś-pedofil, idąc tym tropem?

Gość gość
Lala, nie udawaj głupiej niż jesteś. Szuka drugiej "mamusi", przecież to oczywiste, że jest cudzysłów.

Gość Kagura
Nwm skąd się urwałaś, urwałeś że porównujesz mnie do przypadku który wymieniłem, prawdopodobnie z twoją dedukcja jest coś nie tak, nie propaguję żadnych wzorców które próbujesz mi wmówić. Osobiście jestem za różnicą wieku 4 lata w dół partnerki lub max 2 do góry. Oraz nie u mnie nie ma różnicy wieku 10 lat między moją mama a mną a z 30 jeżeli już musisz wiedzieć. Boję się co jeszcze potrafisz wymyśleć lub co potrafisz wydedukować rozkładając to na czynniki podczas czytania więc proszę cię bardzo nie odpowiadaj na moją wiadomość bo widocznie albo nie potrafisz zajarzyć o co mi chodziło albo masz z tym bardzo duży problem. Dziękuję

Gość gość
Z opracowania naukowego z Uniwersytetu Łódzkiego: "Patrząc na występujące rozbieżności między wiekiem kobiet i mężczyzn tworzących związki małżeńskie, znaleźć można pewne prawidłowości. Pierwsza z nich mówi, iż poszukując partnera kobiety preferują starszych od siebie mężczyzn, zaś mężczyźni młodsze od siebie kobiety. Prawidłowość ta wyjaśniana jest przez antropologów następująco: im wyższy wiek mężczyzny, tym ma on większe zasoby ułatwiające wychowanie potomstwa z jednej strony, z drugiej zaś tym wyższa jego „stabilność”, wierność, prawdopodobieństwo, iż nie wycofa się z opieki nad swym dzieckiem, w efekcie starszy mąż to lepszy partner z punktu widzenia opieki nad dzie ćmi. Z kolei upodobanie mężczyzn do młodszych kobiet wynika z banalnej konstatacji, iż młodość obdarzona jest większą witalnością, a zatem młodsza kobieta z większym prawdopodobieństwem zajdzie w ciążę, przeżyje poród i pierwsze lata wychowywania potomstwa".

Gość gość
23.26 a co jeśli ani kobieta ani facet nie zamierzają mieć dzieci ani się Hajtac, wola luzniejszy związek i dopuszczają w nim osoby trzecie czyli czasem zdrady albo trojkaty? Nie każdy chce rodziny i powiela schematy w życiu. Ja np nie chce ani męża ani tym bardziej dzieci i wolałabym mieć młodszego partnera bo raczej będzie przystojniejszy i bardziej witalny niż ten starszy (tak jak atrakcyjniejsze są młode kobiety) :P i coraz więcej kobiet widzę myśli podobnie.

Gość gość
Tu nie chodzi o małżeństwa wprost, tylko podświadome wybory partnerów. A to że ty wolałabyś młodszego partnera nie ma żadnego znaczenia, bo taki nie będzie cię chciał.

Gość gość
01.05 co za w rozbita już wszystko wie kto będzie chciał a kto nie chciał :D i oczywiście znasz preferencje wszystkich facetów na świecie :D no proszę jaki alfa i Omega haha. Idąc tym tropem młodsza od ciebie o 10 lat nie będzie Cie chciała o ile nie jesteś super przystojny albo bogaty :) więc to że chcesz młodsza nie ma zadnego znaczenia

Gość gość
01.00 No to będziesz miała problem ze znalezienie faceta. Faceci z reguły wolą młodsze od siebie.

@ gość dziś Autorka pytała o związek a nie o luźną relację p*****awczą.