Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje dziecko ma pół roku a ja jestem w ciąży , jestem przerażona

Polecane posty

Gość gość
Co do mojego męża to bardzo mi pomaga przy dziecku ale przecież jego nie będzie calutki dzień i bede skazana sama na siebie .

Gość gość
gość dziś x aaaa, bo dzieci są tylko wtedy jeśli jest DUŻO seksu. dobrze wiedzieć :D

Gość gość
Weź sobie opiekunkę.

Gość gość
Nie wiem po co ten temat. Wszelkie pytania najlepiej kierować do lekarza.

Gość gość
08:16 to slaba z ciebie matka, skoro cora szuka twojej uwagi, a ty na forum piszesz, ze ona nie rozumie, ze ty nie musisz wiedzieć co sie dzieje w nastoletnim swiecie. Powielasz durne mity, ze jedynak jest nieszczęśliwy, a rodzeństwo ma zawsze swietna relacje,co jest bzdura. Sama jestem jak wiadomo nieidealna matka, ale wspolczuje twojej corce.

Gość gość
dziś dziękuję za wnikliwą psychoanalizę. Stety - nietrafioną.

Gość gość
Jezu dziewczyny co sue z wami dzieje ? Ktoś ma problem pisze tu o nim a wy atakujecie , wyśmiewacie się i odcinacie .Słabe to strasznie .

Gość gość
gość dziś e tam, dziewczyna jest widac otwarta, poradzi sobie z życiu. Jedynie co to przestanie rozmawiać z matką, matka sie obudzi ze cos jest nie halo jak juz córka bedzie dorosła i miała swoja rodzine. będzie żałować bo na starośc zostanie sama, ale cóż - sama bedzie sobie winna

Gość gość
gość dziś x jasne, a co masz powiedzieć, wiadomo ze będziesz kłamac na pokaż :D

Gość gość
Autorko ja sama takie cos przerobilam 15 lat temu.Miedzy moimi corkami jest roznica w 13 miesiącach i 5 dniach.Mlodsza byla wczesniakiem.Mi malo kto pomagal.Planowalam .Zakupy robilam z dwojką malych dzieci bo mąz w pracy, a ze mlode malzenstwo bylismy to finansowo ciezko nam bylo.Teraz sie smieje bo moj 5 syn bardziej potrafi dac popalic niz one kiedys we dwie.

Gość gość
córka jest w szkole , a mnie nie koniecznie musi interesowac jakis serial dla mlodziezy , czy event w MSP. Wiem co córka oglada , bo ogladnełam kilka odcinków, wiem tez w co gra, bo grałam przez chwile z nią, i chyba taka wiedza mi wystarczy! Chyba , bo jak widać są mamuski idealne, które za 14 latka chodzą krok w krok i kontrolują jak tylko się da!

Gość gość
dziś nie projektuj swoich doświadczeń na innych ludzi. Stary smutny mechanizm.

Gość gość
08:35 dzięki za pocieszenie a powiedz mi jak dawalas sobie rade ze spacerami ? Mieliście dwa wózki czy gondole połączona ze spacerówka ( bo chyba coś takiego istnieje ? ) . Wiem ze damy sobie rade , musimy ale muszę to jakos sobie w głowie poukładać bo póki co zamiast się cieszyć to jestem przerażona i mam wyrzuty co do mojej córeczki ze niestety bede musiała poświęcać jej mniej czasu jak urodzi się dziecko. A powiedz czy dzieci spały wami w pokoju cZy osobno ? Czy budziło się większe dziecko za każdym razem jak płakało to mniejsze ? Jak wtedy uspakajalas to większe dziecko skoro miałaś na rękach to mniejsze ? Przeraża mnie to strasznie jak To wszystko ogarniemy żeby nie skrzywdzić starszego dzieciaka

Gość gość
Mój miał 9 mc jak zaszłam w ciążę i też byłam przerażona, mimo że chcieliśmy 2 z małą różnicą. Ale trzymając test w ręce byłam przerażona. Syna odstawiłam w 4 mc i żałuję, choć może był to dobry wybór, a żałuję bo po 2 mc odrzucił mam i nic nie chciał jeść. Ciąża przebiegała ok, ale jednak było ciężko. Nosiłam młodego normalnie, nikt mi nie pomagał. Ciąża przenoszona o tydzień. Podstawa to podwójny wózek, porządny, koszystałam z niego 2 lata. Dzięki niemu nie było problemów ze spacerami czy zakupami. Nie miałam nikogo do pomocy. Grunt to dobra organizacja i wypracowanie stałego planu dnia. Nie martw się na zapas, wszystko się ułoży :-)

Gość gość
Karmić piersią możesz nawet cała ciążę, o ile nie będzie ona zagrożona. Ja karmilam cała ciążę i lekarze nie mieli zastrzeżeń

Gość gość
Kamienie może wywołać skurcze... Przedwczesny poród, lub poronienie. Ja bym nie ryzykowała.

Gość gość
Spali z nami w pokoju, starszy się nie budził ponieważ wstawałam jak tylko słyszałam że młodszy zaczyna się budzić. I naprawdę podwójny wózek z dużym koszem, to uratowało wszystko :-)

Gość gość
Na poczatku bedziesz miala przesrane ale pozniej bedziesz zadowolona. Wiem co mowie, mam syna w wieku 8 lat 2ga klasa podstawowki i córke 2,5 roku. Co bym dala zeby cofnac czas i zdecydowac sie na nia wczesniej. Ten w szkole ona jeszcze nie w przedszkolu, potrzebuja zupelnie innych rzeczy, innej atencji. A ty bedziesz miala dzieci z niewielka roznica wieku. Ciesz sie! Beda sie pilnowac w szkole, przedszkolu, starsze zawsze pomoze w nauce mlodszemu. A na poczatku beda sie razem bawic.

Gość gość
ale Twoje drugie urodzi się w lecie, to mlodsze w chuste, starsze do lekkiej parasolki, Jak Maluch bedzie miał 4-5 mc, to wózek podówjny , ale taki https://www.mulan.pl/images/mulan/55000-56000/Trojkolowy-spacerowy-wozek-blizniaczy-HAUCK-FREERIDER-SH-FOLIA_%5B55414%5D_480.jpg Liczac ze urodzi sie lipiec sierpien - to prawie w chuscie przechodzisz te kilka tyg, a potem bedzie zima, spacerków i tak niewiele, , a na wiosne bedzie juz na tyle duze ze bedzie siedziac . Pomysl jakby sie urodziło w zimie, dajmy w lutym - w maju jeszcze do spaceróki za małe, a juz nie spi tyle i spacerków wiecej potrzeba.. Wbrew wszystkiemu masz sporo szczescia

Gość gość
6 miesieczne dzieko nie musi byc karmione piersią - nie ryzykowałabym zyciem i zdrowiem młodszego dziecka tylko dlatego zeby karmic dziecko powyzej pół roku.

Gość gość
To jest tak pisane jakby świat się zawalil lub jest to provo.

Gość gość
gość dziś ale ty musisz byc sfrustrowanym, zgorzkniałym babsztylem skoro wszyscy jakoś piszą na temat tylko ty jedna uczepiłaś sie jednej , cudzej wypowiedzi. smutne musi byc takie małostkowe zycie

Gość gość
Matko boska. Przy karmieniu wydziela się sladowa ilość hormonu, który może wywołać skurcze. Do momentu, kiedy ciąża nie jest zagrożona karmienie porodu nie wywoła. Nie śmieszcie mnie. Sto lat temu to było na porządku dziennym. Nie było w sklepach całych działów z mm i kobiety musiały, dzieci karmić piersią! Rozmawiałam z lekarzem, doradca laktacyjnym i położna sąsiadka. Wszyscy zgodnie mówili, żebym karmila bez strachu, bo prędzej mój strach wywoła poronienie niż karmiemie

Gość gość
dokładnie, przy zdrowej ciazy nie ma zagrozenia. Ja odstawiłąm syna , ale on miał uczulenia na mleko i na jajka i bardziej z obawy ze mnie wyzrą obydwa , z resztek zycia:D (ze temu w brzuchu nie dostarczę wszystkiego) ae do 2 mc karmilam normalnie. Ba znam dziewczyne która karmiła cala ciaze, a po drugim porodzie karmiła nadal obydowje.

Gość gość
Chusta na upały to raczej kiepski pomysł, nie ryzykowałabym przegrzaniem malucha. Starszego nosiłam w chuście od 3 do 7 mc i to wcale nie jest takie fajne na dłuższą metę. Ja miałam wózek jeden za drugim, rok po roku. I powiem ci jedno. Nie rozdrabniaj się na 2 wózki, nie warto, bo utrudnisz sobie życie, chusta i spacerówka pewnie ale dodatkowo. Syn urodził się w listopadzie i co to za gadanie że w zimę mało spacerów? Codziennie byliśmy na dworze na 2-3 godziny w sumie.

Gość gość
To nie jest żadna prowokacja . Wierz mi ze pragnęłam drugiego dziecka ale jak zobaczyłam te dwie kreski na teście to o mało zawału nie dostałam bo dopiero wtedy przemyślałam to wszystko idotarlo di mnie ze łatwo nie będzie . Mój mąż cieszy się jak szalony i śmieje ze mnie ze tak panikuje . Może gdybys sama była w takiej sytuacji to byś mnie rozumiała a nie podejrzewała Ze to może być jakieś prawo .

Gość gość
Nie było w sklepach całych działów z mm i kobiety musiały, dzieci karmić piersią! x ty jestes mieszna. Karmiło sie krowim mlekiem. kto miał czas na karmienie dzieci po kilka miesiecy. zapytaj sie swojej babki jak była karmiona przez swoja matke.

Gość gość
Dzięki dziewczyny za pocieszenie , kupimy porządny podwójny wozek tak jak radzicie . Tez chciałabym nadal karmic tym bardziej ze córeczka je tylko z cycA praktycznie w nocy a w dzień to już dostaje inne posiłki a cyc to tylko dodatek .

Gość gość
odstaw ten dodatek. nie słuchaj tych wyżej bo skonczysz tak jak z tym swoim mysleniem ze 'ludzie się po kilka miesięcy starają' . To ze u kogoś cos działa to nie znaczy ze u ciebie zadziała, a po co ryzykować? zaryzykujesz i co będzie jak złe to wpłynie na ciaze? bedziesz miec wyrzuty sumienia ze zaszkodziłaś ciązy. i po ci co?