Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża 3 miesiąc a ja nie brałam kwasu foliowego

Polecane posty

Gość gość

Nie wiedziałam ze jestem w ciazy , nie przyjmowałam przez 3 miesiace kwasu foliowego . Boje się ze dziecko będzie chore :-(

Gość gość
Jest tu ktoś kto nie wiedział o ciazy przez pierwsze miesiace kiedy kwas foliowy jest ogromnie ważny?

Gość gość
No zdarza się tak. Teraz to już nic nie poradzisz. Jakaś dziewczyna założyła temat niedawno o piciu w ciąży przez 4 miesiące więc kwasu też na pewno nie brała.

Gość gość
Dziewczyno ja zaszłam w ciążę jak mialam 19lat. Zmienilam wojewodztwo, a u mnie to normalne bylo ze jak zmienialam klimat to zatrzymywala mi sie miesiaczka. Paliłam papierosy,nie bralam zadnych witamin,kilka razy bylam tylko u lekarza,bo pracowalam. I od alkoholu nie stronilam. Dopiero jak zaczęłam wymiotowac to zajarzyłam. I mam zdrowe dziecko,zdolne. Od 2 klasy przynosi mi puchary w szachy. W 2 kl zdobyl 4 kategorie to uwierz ze to jest sukces bo uczyl sie tylko 3 miesiace. Pieknie gra na pianinie i zdaje z nagroda. Pomysl ile pijaczek rodzi zdrowe dzieci.

Gość gość
To skad to straszenie chorobami u dzieci jak matki nie biorą kwasu foliowego ? Boje się ze będą tego konsekwencje

Gość gość
kwas foliowy nie tylko w tabletkach i przyjmuje sie go profilaktycznie, bo moze zapobiegac wada rozwojowym cewy nerwowej i zmniejsza ryzyko wystepowania tych wad u plodu. ALE ! Nie każdy płód jest nimi obciazony.

Gość gość
Jeśli Twoja dieta była bogata w warzywa, szczególnie te zielone, to kwas foliowy sobie i dziecku dostarczałaś. Ja też dopiero zaczęłam brać w 3 miesiącu, dziecko zdrowe

Gość gość
Boże jakie wszystkie są super cudowne i fit. Ludzieeeeeee. Nie dajmy się zwariować. Bierzesz witaminy fajnie, nabijasz portfel firmom farmaceutycznym. Kwas foliowy ? Jedź więcej owoców i warzyw. Nie brałaś ? I co z tego. Zacznij.

Gość gość
Ja się dowiedziałam o ciąży po 2 i pół miesiąca. Nic się dziecku nie stało. Kwas foliowy znajduje się też w jedzeniu, więc nie musisz teraz panikowac. Miałam w dodatku anemie, której wyleczyć nie mogłam, dlatego nie zdziwił mnie brak miesiączki. Miałam ją średnio raz na 4-5 miesięcy. Dziecko na szczęście zdrowe

Gość gość
Ja tez nie bralam. Wogole. Mam zdrowa, bogata w warzywa i owoce i urozmaicona diete (salate jem od wielu lat prawie codziennie, kocham avocado i szparagi) Dzis mam 9-letnie dziecko zdrowe jak rybka.

Gość gość
A co bylo na usg i co mowi lekarz?

Gość gość
Z tymi zdrowymi dziecmi pijaczek to bym nie przesadzala. Takie dzieci maja czesto duze problemy z nauka, koncentracja, ogolnie rozwojowe.

Gość gość
Jak można do 3 miesiąca nie wiedzieć o ciąży? Mam wrażenie, ze tylko niezbyt mądre osoby mogą się nie zorientować.

Gość gość
dziś Jak można do 3 miesiąca nie wiedzieć o ciąży? Mam wrażenie, ze tylko niezbyt mądre osoby mogą się nie zorientować. xxxxx xxxxxxx zapewniam cię że można , nie czuję się głupia czy jak tam napisałaś niezbyt mądra miałam tak nieregularny okres że co chwilę nie miałam po trzy , cztery miesiące x autorko u mnie było jak u ciebie , dziecko zdrowe już nastolatka

Gość gość
Tak troche wariujemy z tymi witaminami. Jezeli dobrze sie odzywiamy z urozmaicona dieta bogata w warzywa i owoce to wszystko jest ok. Przeciez nasze matki i babki nie braly nic ekstra, a my jestesmy zdrowi i normalni. Nie dajmy sie oglupic.