Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natka_D

Puste jaja plodowe...pomocy!

Polecane posty

Gość Natka_D

Witam dziewczyny. Szukam odpowiedzi wszedzie na moje pytania i nigdze nie moge znalesc dlatego otworzylam nowy temat i mam nadzieje, ze bedzie w stanie mi ktos pomoc . Otoz wczoraj bylamna usg..wykonywana dla pewnosci 2 razy dla pewnosci na roznych aparatach. Okazalo sie ze dziecka nie ma.. sa za to trzy puste jaja plodowe...az 3 ! Czy jest jeszcze jakas nadzieja? Ze zarodek sie pojawi? Jestem 8.5 tygodnia w ciazy.. i w ogole dlaczego az 3? Zwariuje... :( To moja pierwsza ciaza i bardzo mnie to zlamalo...

Gość gość
Nie chce cię martwić ale u mnie w tym czasie zarodek miał już ponad 2 cm i był doskonale widoczny

Gość Natka_D
Dzieki za odpowiedz...juz nic bardziej mnie zalamac nie moze..

Gość Natka_D
Znazlam rozne tematy o tym ale nigdzie nie ma za jaja sa az 3.. moze ktos mial podobnie?

Gość gość
A może Ci się owulacja przesunęła? Na przykład moja ciąża jest młodsza o 10 dni bo owulacja była aż 24 dnia cyklu.

Gość Natka_D
Za - Że*

Gość Natka_D
Test robilam 18 pazdziernika.. i juz byl pozytywny..wedlug pan ktore robily mi usg nie jest mozliwe ze ciaza jest mlodsza.. jutro szpital..ginekolog.. kolejne usg.. i tabletki poronne... :'(

Gość gość
Dziwne ze trzy, ale u mnie tez w sumie jakos dziwnie wyszlo bo miedzy ostatnia miesiaczka a wiekiem plodu z USG dwa tyg roznicy

Gość gość
Nie badz glupia, nie bierz tabletek.poronnych! Organizm samwydali o ile faktycznie sa puste. Troche dlyzej to potrwa ale bedziesz miala 100% pewnosci!

Gość Natka_D
No faktycznie dziwnie.. u mnie widac tylko 3 czarne dziury.. wstawilabym zdjecie ale nie wiem jak..

Gość Natka_D
No wlasnie sama sie waham..ale skoro serio jest pusta to na co czekac? Jest w takim razie szansa ze zarodek sie pojawi? W jednym chociaz z nich? Znalazlam jedynie ze patooogiczna ciaza dzieli sie na wiecej niz jedno jajo...

Gość gość
Jest cos takiego jak ciaza dwukosmowkowa i dwuowodniowa. Moze cos takiego zaszlo, stad trzy jaja.

Gość Natka_D
Kurcze sama juz nie wiem co o tym myslec.. mam cicha nadzieje ze moze jednak cos jutro sie pokaze... dalej czuje sie w ciazy.. macica sie rozciaga nadal.. czuje bol rozciagajacy w pachwinach.. piersi zaraz wybuchna.. nabrzmiale bardzo...wszystkie objawy ktore miala..sa nadal..

Gość gość
Natka jakiej wielkości są te pęcherzyki?

Gość Natka_D
Jedno najwieksze ma 5.3cm ... 2 obok sa mniejsze i wyniary nie sa podane. Drugie mniejsze a 3 juz calkiem male...

Gość Natka_D
Ktos cos? Na ten temat? Zwariuje......

Gość gość
Niestety nic z tego nie będzie. Przykro mi. Przy tak dużym pęcherzyku powinien być już zarodek. Mogę Ci z doświadczenia napisać że lepiej jak poronisz sama. Po łyżeczkowaniu będziesz musiała odczekać 3 cykle że staraniami. Wiem że nie to chciałaś usłyszeć:-(

Gość Natka_D
Lepsza najgorsza prawda niz klamstwo i glupia nadzieja.. wiem, ze raczej nic z tego nie bedzie.. niestety na to nikt nie ma wplywu...

Gość Natka_D
Przy tabletkach poronnych tez jest potem jakies ograniczenie? Tzn ze trzeba pdczekac jakis czas ze staraniami? Wie ktos moze?

Gość gość
Coś poszło nie tak przy podziale komórek w rozwijającym się zarodku, taka ciąża raczej i tak nie utrzymałaby się, to po prostu defekt, ale nie zdarza się często. Po tabletkach poronnych spokojnie można za jakieś 2-3 miesiące ponownie się starać. Najważniejsze teraz, by macica dobrze się oczyściła i obkurczyła. Trzymaj się!

Gość Natka_D
Dziekuj***ardzo ! Jakos sie trzymam.. pozdrawiam.

Gość Natka_D
Dziekuj****ardzo.. nie wiem dlaczego "wymazalo"...

Gość gość
Tabletki powodują rozmiekczenie i skrócenie szyjki. Jeśli nie będziesz mieć łyżeczkowania to już po pierwszej @ możesz się starać, oczywiście jeśli będziesz na to gotowa. Jutro w szpitalu możesz o to i nie tylko zapytać lekarza, napewno wszystko Ci wyjaśni. Trzymaj się!

Gość Natka_D
No wlasnie taka mam nadzieje.. nie chce zwlekac zwe staraniami bo tak pragne juz dzidziusia..najchetniej juz bym sie zaczela starac.. ale najpierw...wiadomo....jutro sie wszystkiego dowiem, tak jak mowisz ;) dzieki :)

Gość Natka_D
Ze staraniami *

Gość gość
Natka jak tam? Diagnoza się potwierdziła?