Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak usypialyscie noworodka

Polecane posty

Gość gość

Witam, Moja Ewa ma prawie 4 tyg. Wcześniej wiadome, spała cały czas, zasypiała przy cycki. Dzisiaj już np rano jak wstanie zje, i już do spaceru do 11 nie widzi się jej spać, lub się zdrzemnie z pol godzinki. Bywa tak że widzę że jest spiaca, przymyka oczka na jakieś 2 minuty, potem otwiera i już nie śpi. Rozumiem że będzie spała coraz mniej, mam czasem jednak problem żeby zasnęła. Jakimi sposobami usypiacie swoje niemowlaki/noworodki? Nie płacze że jej źle, że głodna czy cokolwiek ale nie chce zasnąć, przymyka oczy a zaraz otwiera i tak w kółko ;)

Gość gość
to chyba logiczne ze hustasz w wozku albo usypiasz na rekach i spiewasz. Ja usypiam syna w wozku i spiewam mu.

Gość gość
4,5 tygodnia to skok rozwojowy, więc normalne, że mogą być problemy z zasypianiem. Ja wtedy przytulałam, potem wszystko wraca do normy (do następnego skoku ;))

Gość gość
Zwykle zasypialy w tym wieku kp albo w chuscie. W wózku czasem ale jak były ciasno zawiniete i wybujane na spacerze. Dla takiego malca chusta byla lepsza, dziecko blisko mamy, czulo sie bezpieczne i tez kp w chuscie jak zglodnialo. Syn bardzo lubil, córka mniej ale przyzwyczaila się i po kilku probach tez lubila bardzo spacery w chuscie

Gość gość
Mój syn jako noworodek prawie nie spał, chyba, że na rękach. To był koszmar. Im był starszy tym lepiej.

Gość gość
ja daje mu relanium i mam problem z głowy

Gość gość
Ja swoich chłopaków po karmieniu odkładalam do łóżeczka bez zbędnego gadania czy lulania i sami zasypiali ale to są śpiochy do dzisiaj więc może było mi łatwiej :-P

Gość gość
Normalnie- od samego początku odkladalam do łóżeczka czy wózka

Gość gość
Ja swojego dziecka nie usypialam w dzien wcale. Chciala to spala a nie to nie. Aaa jedynie spala w wozku jak wychodzilysmy na spacer gdzies tak w srodku dnia lub o 14. A na noc dawalam mleko i ona juz przysypiala, przewinelam idlozylam do lozeczka i wychodzilam:)