Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Obcokrajowiec544

Jestem facetem z Ukrainy. Chciałbym z kimś pogadać

Polecane posty

Gość gość
Ja lubię Ukraińcow, moim zdaniem Ukraińcy z którymi miałam styczność mieli jedną wspólną cechę mianowicie byli prostolinijni i wzbudzali zaufanie.

Gość gość
Mam jeszcze jedno pytanie a pytam wyłącznie z babskiej ciekawości i oczywiscie nie musisz odpowiadać, wiemy że masz 19 lat a ile masz wzrostu?

Gość Obcokrajowiec544
Do 18:41: Mam 178 cm wzrostu

Gość gość
Fajnie wysoki jesteś,

Gość gość
Na tym forum są jak nie zboczeńcy to kretyni, albo autentycznie uposledzeni umysłowo (chociaż ci ostatni w porownaniu do zboczeńców wydają się jakoś normalni ) a ty jesteś nie zepsutym fajnym ukraińskim chopakiem, sorry ale trochę nie pasujesz tutaj,

Gość Obcokrajowiec544
Do 19:55: Miło to słyszeć)

Gość gość
Ale jak pomimo to (tak jak ja zresztą)uzależnisz się od tego forum to wiedz że tutaj to możesz się spodziewać wszystkiego najgorszego, chociaż czasami ale tylko czasami zdarzają się normali.

Gość gość
Ukraińcy przynieśli chorobę Odrę do Polski bo są nieszczepieni. Ukrainki są spoko koleżanki, ale dziwki co lecą na kasę. Ukraińcy to barachlo, zwłaszcza ci co mają więcej niż 20 lat

Gość gość
Widzisz jaki jesteś lubiany na forum

Gość gość
Do 20:24 barachło to nieucy i nieroby z tego forum,

Gość gość
Jak masz czas to się coś zapytam, czy na Ukrainie macie również szkołę średnią po której jest matura jak tak to ile trwa szkoła średnia a ile podstawowa i jak długo trwają studia techniczne czyli Politechnika itd

Gość gość
Jeszcze tu jakaś laske wyrwiesz

Gość Obcokrajowiec544
U nas jest trochę inaczej, szkoła podstawowa od 1 do 4 klasy, a szkoła średnia od 5 do 12 klasy, a potem matura. Tak w tym roku wprowadzili 12-letnią szkołę, kiedyś nauka w szkole trwała 11 lat( od 1 klasy do 11). Na uniwersytecie lub Politechnice studia licencjackie trwają 4 lata, a magisterskie 1,5 roku.

Gość gość
Czyli matura jak u nas a jak ktoś obleje maturę to co ? a, i czy macie egzaminy na studia i czy ciężko się dostać?

Gość gość
Czyli w sumie szkołę średnią kończycie po dwunastu latach jak u nas bo u nas obecnie 8 podstawowa i cztery średnia, kiedyś było również gimnazjum a bardzo dawno temu podstawowka trwała 7 lat ale to było bardzo dawno temu,

Do 21:19: Jak ktoś obleje maturę to nie ma szansa na studia, będzie musiał jeszcze raz pisać. Zależy na jaki kierunek i uczelnie. Bardzo trudno się dostać na budżetowe miejsce( kiedy nie trzeba płacić czesnego) na medycynę, prawo międzynarodowe, stosunki międzynarodowe, prawo, filologie, IT). Natomiast u nas jest trochę inaczej, budżetowych miejsc na uczelniach jest mało, ale są płatne studia na państwowych uczelniach. Trzeba tylko zdać maturę i można studiować gdzie chcesz. Matura obowiązkowa u nas jest z języka ukraińskiego, historii Ukrainy lub matematyki, 3 i 4 przedmiot na wybór( można zdawać różne języki, chemię, biologię, fizykę, geografie i t.d.)

Gość gość
U nas najlepsze uczelnie są bezpłatne, płatne też niektore są dobre ale takie jak UW, Uj, SGH oraz uczelnie medyczne są bezpłatne Narazie dzięki musze się zmywać

Gość gość
Ile cm ma twój siusiak?

Gość gość
Odpowiedź