Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Obcokrajowiec544

Jestem facetem z Ukrainy. Chciałbym z kimś pogadać

Polecane posty

Gość gość
Czy zalicza Ci ten rok w Rosji ?

Po prostu mnie się nie bardzo podobało na polskiej uczelni( to była prywatna uczelnia, a poziom studiów był serio niski. Tylko budynek uczelni ładnie wyglądał)

Gość gość
Jakie są twoje marzenia?

Gość gość
Ambitnie plany

Gość gość
Dziwne to co piszesz, bo nikt nie chce być człowiekiem drugiej kategorii, ja sama wyjechałem z Polski aby poprostu LEPIEJ ZYC nie męczyć się w kraju gdzie politycy kłamią a rząd oszukuje i kradnie, wyjechałam aby lepiej zyc, więcej zarabiać, l udzie którzy mają dobrobyt mają też większą kulturę dlatego lepiej się żyje ,więc trudno mi to zrozumieć jak człowiek może skazywac sam siebie na gorsza egzystencje ?

Gość gość
Ambitne plany a jaki zarobek przypuszczalnie ?

Od siebie nie uciekniesz. Nie zawsze  dobra materialne i piękni widoki innego państwa dają szczęście. Chociaż oczywiście zgodzę się z tym ze pieniądze są ważnymi w życiu. Uważam że i na Ukrainie mogę siebie realizować, trzeba tylko mieć pomysł na siebie.

Gość gość
To opowiedz jak żyjesz na Ukrainie, czy masz swoje mieszkanie, auto ?

Gość gość
Ale mieszkanie rodziców czy Twoje własne?

Gość gość
Mój syn w tym wieku już dawno miał prawo jazdy i niedługo auto.

Gość gość
To dlaczego tak daleko jest to mieszkanie,wynajmujecie je ?

Gość gość
Co z zarobkami ile planujesz zarabiać w przyszłości? W Polsce nauczyciel marnie zarabia.

Gość gość
To Twój tata sporo musi zarabiać skoro utrzymuje was i jeszcze odlozy. Chyba w Polsce tyle by nie odłożył aby kupić mieszkanie i utrzymywać w sumie 3 osobowa rodzinę.

Gość gość
Pisałeś że też macie na Ukrainie takie forum jak to,czy piszą tam po polsku ? Chodzi mi oto czy bym zrozumiała chociaż trochę. Jeśli tak to daj namiary chętnie poczytam czym interesują się ludzie na Ukrainie.

a ja kiedys widzialem dwoch ukraincow przy sklepie pili piwo a mnie sie palic chcialo i nawet po polsku nie umieli gadac ale spytalem ich o papierosa to mi dali i sie jeszcze cieszyli ze mi daja a to ze mi prace ukraincy zabieraja to akurat mi to powiewa, ja tam do pracy nie zamierzam isc, ogolnie jak jestem w polsce to sie czuje jak pan a ukrainiec to podrzutek jest bo on nawet polakiem nie jest

Ale chyba jeszcze będę musiał zacząć studia na wojskowej uczelni. Bo u nas jest obowiązkowa służba w wojsku. Ale możemy iść na wojskową uczelnie, zajęcia są prowadzone w sobotę i niedziele. Studia trwają 3 lata. A po skończeniu nadają stopień młodszego oficera. I wtedy już do wojska nie trzeba iść. Jeszcze rozważam prace w wojsku lub służbie bezpieczeństwa Ukrainy( zajmuje się walka z terroryzmem, przemytem broni i narkotyków)

Gość gość
Ja mam własną działalność i powiem Ci coś to jest praca na 24 godziny calu rok !