Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy zamienilibyście mieszkanie w Bloku w mieście na dom z ogrodem na wsi

Polecane posty

Gość gość

albo gdzieś na przedmieściach waszego miasta?

Gość gość
Moze i tak,nie wiem.

Gość gość
Tylko na okres kiedy dzieci sa male, bo ogrod, podworko to zbawienie. Poza tym NIE. Blok dla mnie jest wygodniejszy. Dom to za duzy koszt, za duzo roboty.

Gość gość
Wez sie, temat byl juz tysiac razy. Masz tu wyszukiwarke, poszukaj i poczytaj.

Gość gość
20:31 ale pytam o wasze opinie ;)

Gość gość
To byly nasze opinie. Kto inny tu cos pisze jak nie my? I

Gość gość
Takie małe mieszkanko 50-60 mkw to bym zamieniła ale dom musiałby być nowoczesny, automatyczny piec co, łączność, garaż, kanalizacja itp. Ale mieszkania 72 mkw w Warszawie czy Wrocławiu bym nie zamieniła. Chyba. Wolałabym sprzedać i dom wybudować sama:P

Gość gość
jak wolicie :)

Gość gość
Medal ma 2 strony! Jeszcze 2 lata temu miałam kupić dom na obrzeżach miasta.Kolega tam wybudował i po 6 mies.narzeka a to sklepów nie ma a to szkoły blisko.Zad***e i teraz gdy listopad ciemno i ponuro.Kałuże i trzeba odśnieżać.Zył w sercu miasta a teraz już nie wytrzymuje.Chce sprzedać dom i kupić znowu mieszkanie w bloku.Rok mieszka tam.Po programie z Natalią Sosin Krosnowską w onet rano odechciało mi się domku za miaste.Poszukajcie na YT onet rano wywiad z.Natalią.Ona prowadzi program.Daleko od miasta.Prawdę mówi nie koloryzuje.

Gość gość
Nie nie zamieniłabym chyba że na mały dom ze.110 m.Nowy z energooszczędnym ogrzewaniem.Tani z małym ogródkiem mini.Ludzie nie mają siły odśnieżać i uprawiać ogrodów bo to charòwa.Ogrzewanie drogie i dojazdy męczące.Wszędzie na ogłoszeniach chcą sprzedawać domy z początku lat 2000.Nie ma chętnych.

Gość Grzechuw
Miałem takie same obawy przed zamieszkaniem w swoim domku, czy zamienię wygodne życie w bloku na komfortowe życie po za miastem i największą niepewnością była kotłownia. Cieszę się że trafiłem na super instalatora który powiedział że defro pozwoli mi na pełen komfort w moim nowym domu oraz wizytę w kotłowni raz w tygodniu i tak jest wybrałem piec co firmy defro znalazłem na ich stronie www.defro.pl a dodatkowo zainstalowałem w salonie wkład kominkowy defro home ze strony www.defrohome.pl który razem z piec co defro tworzy całość POLECAM defro na infolini siedzą świetni fachowcy

Gość gość
w Polsce są takie miasta, blokowiska - a obok pola uprawne . naprawdę NIE chciałabym mieszkać w takim miejscu ….

Gość Namysłów wojew opolsk
18:24 co ci to przeszkadza? Nawet w Warszawie i we Wrocławiu Opolu czy Poznaniu są takie blokowiska(wszędzie) które graniczą z polami uprawnymi bo miasto gdzieś musi się kończyć, co ty masz z tymi polami uprawnymi? , co ci one przeszkadzają?

Gość gość
Jak mam przed od oczyma ten obraz - blokowisko z płyty i obok pole uprawne - to kojarzy mi się to z krajami byłego ZSRR

Gość Namysłów wojew opolsk
18:31 Ale gdybyś mieszkała w centrum tego blokowiska i gdyby z twoich okien i z twojego bloku nie było widać pól uprawnych?

Gość 09sm09
Oczywiście, że TAK :) Im dalej od ludzi tym lepiej, a do miasta można zawsze dojechać :)

Gość gość
Jeszcze na obrzeżach miasta Tak, chociaż dom by musiał mieć kanalizację i centralne ogrzewanie przylaczone z miasta tj. Wszelkie dobra jakie mają mieszkańcy bloków,ale na wsi nigdy w życiu. Całe życie w mieście mieszkam, babcię mam na wsi i latem tylko jest fajnie, jak możesz dziecku basen nadmuchac i bawić się pistoletem na wodę. Grill, lezak. Czego chcieć więcej.

Gość gość
już to zrobiłam i nie narzekam. Nikt nam już nie obrzyga parapetu, nie wlatuje smród papierosów z balkonu od sąsiada, nikt nas nie zalewa, bo mu "dziecko wyciągnęło wąż z pralki", brak ciągłego wiercenia fanów wiecznych remontów. Mam spokój, a miejsce pracy niedaleko. Nie jest to obora :-)

Gość gość
Na to pytanie odpowiem siedząc przed kominkiem jaki właśnie zainstalowałem zakupiony u: WWW.DEFROHOME.PL wszyscy którzy wiedzą o czym mówię nigdy nie zamieniliby domku na blok. Jak stawiałem dom miałem faktycznie obawy o ciągłe wizyty w kotłowni lecz dobra rada instalatora postaw na defro dobry piec to podstawa by uniknąć nerwów i w perspektywie kosztów dzisiaj mogę powiedzieć Dziękuję Panie Ryszardzie za profesjonalną pomoc w wyborze pieca co i jego instalację. Dzisiaj sam mogę śmiało polecać tą firmę defro a wszystko znajdziecie na: WWW.DEFRO.PL