Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zwrocilybyscie uwage dentyscie w takiej sytuacji?

Polecane posty

Gość gość

Bada stan waszego uzebienia w rekawiczkach, nastepnie w tych samych rekawiczkach dotyka klamki i klawiatury komputera/szafek, po czym wraca z powrotem do waszej buzi. Zwracacie takiemu uwage?

Gość gość
Podziękowałabym mu i wyszłabym z gabinetu.

Gość gość
Dodam, ze jest to gabinet prywatny z bardzo dobrymi opiniami w necie. Czyzby inni na to nie zwrocili uwagi?

Gość gość
fuuuj, przy mojej zawsze jest jakaś praktykantka i to ona wpisuje w komputer, czy przygotowuje znieczulenie, czy plomby, a lekarz zawsze przy mnie. zwróć mu uwage!

Gość gość
Wiesz, że gdyby każdy miał zmieniać rękawiczki wtedy, kiedy wymaga tego BHP to przez 75 procent czasu zmieniałby rękawiczki. Poczytaj w jakich sytuacjach się to robić powinno, bardzo się zdziwisz. Może zrozumiesz wtedy, że wcale nie jest to takie proste pamiętać o tych wytycznych przez cały Boży dzień, wykonując taką pracę.

Gość Makarere
Ja bym zwróciła uwagę. Poza tym mój 11-letni Krzyś był wczoraj u dentysty i powiem wam że w ogóle to on nawet nie zapłakał. Był przy tym wyrwaniu zęba bardzo dzielny. Miał próchnicę i nie chciał myć zębów. Krzyś od wczoraj jest bez jednego zęba. On chodzi do 5 klasy podstawówki.

Gość gość
16.07- weź ty się zastanów trochę! Klawiatura i klamka to jedne z największych siedlisk bakterii!

Gość gość
Prawda, klamka, telefon i klawiatura mają więcej bakterii niż WC. Rękawiczki to jest ochrona przede wszystkim dla lekarza przed waszymi zarazki.

Gość gość
Wiecie co mnie wkurza, że te rękawiczki mają tylko dla własnego bezpieczeństwa.

Gość gość
17:23 A męskiego fiuta liżecie

Gość gość
Ten dentysta ma asystentki, ale gdy poszedl do innego pomieszczenia obejrzec wczesniejsze zdjecia zebow i wtedy dotykal klamek i klawiaury kompa. Przeciez nawet gdy dentysta ma asystentke a ta ma rekawiczki to podczas szykowania plomb czy czegokolwiek tymi samymi rekawiczkami dotyka szafek itp. nie zauwazylyscie tego?

Gość gość
a plombe to ci na podłodze rozrabia łapami czy w dekielku jednorazową szpatułką ? po zdjęcie rtg też asystentki chodzą, więc masz doktorka brudasa, którego nie obchodzi twoje bezpieczeństwo i nie wmawiaj, że każdy jest tak traktowany. poza tym co to za różnica, że jesteś prywatnie? osobą na nfz może lekarze ze śmieci wyciągają przyrządy?

Gość gość
On sprawdzal kiedy mialam ostatnio robione zdjecia i musial isc do kompa, zeby to sprawdzic i przy okazji zob zdjecie, ktore ma w kompie, bo u niego na miejscu sie robi zdjecia. Tak jak ide pryw oczekuje, ze lepiej sie mna zajma niz na nfz.

Gość gość
Nie bronie lekarza, bo to jest naganne. Ciekawa tylko jestem jak to wyglada u innych dentystow. Wy tez nie patrzycie dentyscie na rece caly czas i do konca nie wiecie czy nie dotyka w miedzyczasie czegos innego badz nie wyjdzie na chwile z gabinetu.

Gość gość
Mój dentysta nie dotyka nic poza przyrzadami, którymi się psluguje

Gość gość
Moja dentystka podczas wizyty nie odchodzi od fotela. Chodzę do gabinetu z aktywną asystą, w czasie leczenia i lekarz i asystentka "grzebią" w buzi jednocześnie. Przy tym tylko asystentka podaje, trzyma, przygotowuje. Dentystka się w sumie nie odrywa od zębów. Natomiast o zmianie rękawiczek musiałam przypomnieć w Diagnostyce! Baba która miała mnie kłuć miała tak wymięte i spocone od spodu rękawiczki, że musiała nimi kłuć co najmniej 2-3 osoby przede mną. Na moją prośbę podskoczyla "zaraz miałam zmienić". Tia, wybiła ja tym z rytmu bo już szykowała zestaw dla mnie w tych brudnych lateksach...

Gość gość
22:45 W diagnostyce nie pracuje "baba" tylko tylko analityk medyczny ze specjalnościa diagnosta laboratoryjny. Wy uważacie tylko ksieży i lekarzy a i to nie zawsze. a baby to sobie w nosie poszukaj, wywłoko.

Gość gość
up jak to wyglada u waszego dentysty?

Gość gość
Jaki masz problem? Dentysta pracuje w twoim zębie sterylnymi narzędziami.

Gość gość
tak ale dotyka rekawiczkami, ktore mialy kontakt z klamka i klawiatura.

Gość gość
rekawiczki nie sluza do tego,zeby ciebie uchronic przed bakteriami,a po to by nie dotykac twojej sliny gola dlonia