Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu polacy do wszystkiego muszą mieć ziemniaki i chleb?

Polecane posty

Gość gość
ale teraz ziemniaki, cebula, i chleb nie jest trendii I mamy wszyscy wpierdzielać ciecierzycę i kropka

Gość gość
Rosół i pomidorową jemy z makaronem, choć moi rodzice lubią z ziemniakami. Takie zupy jak ogórkowa, grochowa i fasolowa lubię zjeść z kromka chleba. Kanapki biorę do pracy bo u nas nie ma możliwości coś zjeść na mieście. Kiedy jem mięso i surówke to mam ochotę na ziemniaki, tak samo do ryby czy mięsa pieczonego lubię frytki. Żyje i mam się dobrze

Gość gość
Tak, ja uwielbiam rosół z ziemniakami, a różne zupy - jarzynowa, ziemniaczana, grochowa itd - jadam z chlebem.

Gość gość
Stad maja nadwage.

Gość gość
A rosół z ryżem któraś jadła?

Gość gość
Wymarzony obiad mojego męża - kotlet surówka i pyry. Ziemniaki zjada tonami w każdej postaci. Ryż? Kasza? Makaron? - zje ale musi pomarudzić. A ja nienawidzę nadmiaru ziemniaków. Owszem lubię ale ile można.

Gość gość
A ja lubie jajka z majonezem i co ?

Gość gość
dlatego, żebyś głupie pytania zadawała. Jak ci nie odpowiadają ziemniaki i chleb to nie jedz, ale nie zmuszaj innych

Gość gość
Ja jestem z Wielkopolski i tak u nas praktycznie codziennie sa ziemniaki . Ja akurat nie lubię ale maz i córka tak . Do zupy muszę mieć chleb albo bułkę bo sama zupa to dla mnie za mało . Co do ziemniaków to u nas nawet w Wigilie sa PYRY na stole :)