Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boję się porodu naturalnego !

Polecane posty

Gość gość

Ratunku

Gość gość
Nie bój się. Ciało kobiety jest tak skonstruowane i dostosowane, że nic ponad to, co jest w stanie znieść. Zobacz ile rodzi się dzieci w taki sposób i wszystkie matki mają się dobrze.

Gość gość
Znajdź szpital, który daje zzo na żądanie lub wykup cesarkę w prywatnej klinice.

Gość gość
Nie ma się czego bać. Nawet się nie zorientujesz, a będzie po wszystkim. Cesarka na życzenie, to najgłupsze co może być

Gość gość
A Ty myslisz ze z ZZO nie boli? Boli jak cholera! Mialam CC i SN i 100 razy wolę SN. Nie zgodzilam sie na drugie CC

Gość gość
I słusznie się boisz, każdy poród to ekstremalne przeżycie. Ale z reguły wszystko kończy się dobrze.

Gość gość
A ja mialam sn i cc i 100 razy wole cc . Snart to kilkanascie a w moim przypadku kilkadziesiat godzin meki, ,fizycznie zmasakrowane narzady rodne przy uzyciu roznych przyrzadow do wyciagniecia dziecka Cc 30 min i po wszystkim, ,zdrowe dziecko a ja tylko z mala rana na podbrzuszu, profesjonalnie zszyta i zaopatrzona

Gość gość
Taaa...jasne...narządy rozwalone:D wez nie kompromituj sie. Znam kobiety co rodzily dzieci ktore mialy 5 kg i nic im nie rozwalilo... Bez odbioru Autorko nie sluchaj sie. Ona z pewnoscią jeszcze nie rodziła.

Gość gość
dwa razy rodziłam sn i w sumie strach ma wielkie oczy, miedzy skurczami mdlałam , a dwa dni popowiedziałam ze moge rodzić co miesiac. Drugigrałam na telefonie az do partych prawie. Bez znieczulenia jakby ktoś pytał. Boli bo boli , ale z moja wagina wszystko ok mimo ze drugie dziecko miało 4 kg. Ja wiem ze zaraz mnie zlinczują, ale cholerka o co tyle krzyku?? A no o to ze w necie same tragiczne historie o niewiadomo jakim bólu i traumie po nim, tymczasem 95% kobiet po sn powie ci ze w sumie to nic takiego, a ból zęba bywa bardziej nieznośny.

Gość gość
gość dziś ja podobnie, z tym,ze pierwszy porod był bardzo trudny, bo ja chora i w dodatku 36 lat, ale urodzilam sn bez nieczulenia ( balam sie go bardziej niz bolu), drugie dziecko o niebo latwiej, teki bol to nie choroba,a opieka medyczna jest , wiec nie ma sie czego bac. Rodzac myslalam o sredniowiecznych krolowych , ktore rodzily bez wlasciwej opieki, za to przy tłumie ludzi i w dodatku musiał byc syn. A zwykla kobiety dawniej jak rodzily...To jak tu porownac nas...

Gość gość
W czasie porodu sn boli Cie te kilka , kilkanaście godzin a po cc dopiero ból sie zaczyna... miałam cc, kobiety po sn kilka godzin po porodzie biegały jak sarenki ja po 24 godzinach nie mogłam sie normalnie poruszać, baa - przez tydzień po schodach wchodziłam jak inwalidka, podczas kichania czy ataku kaszlu myślałam że mi sie rana rozrywa, smiech? tez zapomnij, wstanie z łóżka - wyczyn. Ogólnie po sn szybciej dojdziesz do siebie, po cc lepiej kogos miec do pomocy przynajmniej z tydzień bo latwo nie bedzie.

Gość gość
Zastanawiam sie, dlaczego w ogole nie bałam sie porodów, choc mialam powody - pozny wiek i slabe zdrowie. Moze dlatego,ze bardzo ciekawa byłam dziecka i cieszyłam sie,ze ciaza sie juz konczy?Im bardziej bolało, tym bardiej myslalam o tym, ze wkrotce to nastapi.Chyba tez mi w tym pomogla obserwacja kobiety rodzacej ciut wczesniej na tej samej sali - jak krzyczala z bólu a potem nagle ten krzyk zmienił sie w euforie, zachwyt, szczęscie.U mnie zreszta było podobnie.

Gość gość
13:38 Rodzilam naturalnie z zoo i moglabym w tym czasie malowac paznokcie. Przeciez z zoo robione sa cesarki! Za mc rodze i znow biore zoo. Po co cierpiec skoro nie ma takiej potrzeby. Do statusu meczennicy nie aplikuje.

Gość gość
Ja jestem w 29 tygodniu ciąży i również się boję porodu. Termin mam na luty. To moja pierwsza ciąża. Chcę rodzić sn. Oczywiście jeśli będę wskazania to będzie cc. Bardziej boję się komplikacji przy porodzie niż bólu. Rozmawiałam z lekarzem i będę rodzić z zoo.

Gość gość
15:58 No niestety na mnie ZZO nie zadziałało. Czytalam pozniej w necie ze są takie przypadki. I nie myl,bo są dwa rodzaje ZZO,bo mialam CC i SN. Do CC jest inne!

Gość gość
Nie masz sie czego obawiac. Nie pozwola Ci rodzic naturalnie jesli tylko zobacza ze cos jest nie tak. Ja tez balam sie rodzic naturalnie. Ale tak wszystko poszlo szybko,bo tylko 7 h(uwierz jak na pierwiastke to krotko).Bole konkretne od kregoslupa 5 h ale jakos dalo sie przezyc,znow jestem w ciazy.

Gość gość
A mnie tak konkretnie chwycilo jakos godzine przed partymi, a parte juz nie bola.

Gość gość
Ja po sn bylam 2 tyg prawie w szpitalu bo mialam peknie te zebro i kiszke stolcowa od wyciskania dziecka. Musialam byc pod kontrola zeby szwy nie poszly w odbycie , bol straszny Po cc po 2 dniach bylam w domu! ! Nie bolalo mnie nic , tylko czulam jakis tydzien ciagniecie przy pierwszym porannym wstawaniu Ostatnio ttez zmarla kobieta przy porodzie sn , a ile takich przypadkow nie trafia do mediow Gadanie ze jak cos bedzie nie tak to zobia cc to bzdura! 90% lekarzy chce na sile sn i wtedy wyciskaja dziecko lamiac obojczyki i bioderka, uzywac sie tez kleszczy i proznociagu. Cc robia jak juz im sie pod dupa pali, dlatego temat co mialy cc po zmeltretowaniu sn , zle znasz a cc i to nie dziwne Planowane cc to szybki zabieg i szybko sie dochodzi do siebie

Gość gość
a co twoj post wnosi oprocz tego ze straszysz? Cc to operacja, nie zabieg! Zabieg to wyciecie migdalkow, przy ktorym tez zdarzaja sie wypadki...po cc 3 miesiace nie mozesz dzwigac i tez zdarza sie ze rana sie babra ( moja kolezanka 7 miesiecy walczyla z infekcja rany , a jej brzuch wyglada teraz jakby dostala z bazuki) po cc przez dwa lata nie mozesz zajsc w kolej ciaze, bo istnieje ryzyko ze blizna na macicy peknie ( oczywiscie zdarza sie i dzieci rodza sie zdrowe), po cc nie powinnas miec wiecej niz dwoje dzieci, bo macica wyglada jak pocerowane skarpetki. A przede wszystkim dzieci rodzone przez cc maja czesciej problemy neurologiczne wlasnie przez znieczulenie, chcac niechcac jednak leki przenikaja do nieuksztaltowanego nerwowo dziecka.

Gość gość
Ciężarna jest jedna noga w grobie. Słusznie sie boisz.

Gość gość
17:41 haha, a tys jest jedna noga w psychiatryku :D nawet w sredniowieczu umieralnosc przy porodzie wynosila 13% , a to znacznie mniej niz polowa!

Gość gość
Znieczulenie przy cc nie idzie do krwioobiegu , przestan pisac bzdury. Porod sn to boleczka z maselkiem , szkoda tylko ze kiedys tak duzo ofiar w matkach i dzieciach to sn zbieralo

Gość gość
Ja to sobie myslałam - będe rodzic sn, jak cos sie lekarzom nie spodoba, to niech oni sie tym martwiai cos wymyślają, nie ja, w koncu im za to płacą:)

Gość gość
13 % a kto te statystyki przeprowadzal, w kazdej chalupie i na polu rozumiem byly ankiety robione.

Gość gość
17:58 z histpria ci nie podrodze - prawda? Juz w sredniowieczu prowadzono statystyki zgonow i urodzin, rzecz jasna nie na calym swiecie i nie w kazdej chalupie ( jak to ujelas) Spisywali to duchowni, a ze poziom poloznictwa byl bardzo niski, a w zasadzie zerowy , to wiec porownywalny do miejsc gdzie takie spisy nieistnialy.

Gość gość
Spisy byly prowadzone owszem ale na zasadzie , na 10 szlachcianek i 5 dworek , 3 zmarly Nikt nie wiedzial ze w tym czasie jeszcze 10 bab w chalupie zmarlo i 4 na polu

Gość gość
Ja również bałam się porodu, pod koniec września urodziłam córkę. Pierwsza faza porodu trwała godzinę, a druga faza czyli parte 5 minut. Bałam się porodu ale okazało się, że strach ma wielkie oczy. Tego samego dnia wstałam i mogłam wszystko robić przy córce. Nie było mowy o cc bo jeśli nie ma konieczności to nie wyobrażam sobie , że dam się pokroić przez strach.

Gość gość
A wiesz ze sa kobiety gdzie pierwsza faza trwa 24 h a druga 3 godz a lekarze ciezarnej zaczynaja po brzuchu skakac ?

Gość gość
Dokladnie , ta kobieta co zmarla tez wlasnie rodzila sn , a jak juz doktorki mieli pelno w gaciach to ja szybko na cc zawiezli , ale za pozno cos nie pyklo , kobieta i dziecko nie zyja

Gość gość
probujesz byc madrzejsza ? Badz, badz tylko doczytaj! Spisy ludnosci obejmowaly tez chlopki i chlopow , oni placili podatki, a poborca musial wiedziec do kogo i po co jedzie. Spisywano tez przyczyny zgonow , zeby odgrodzic dana wiec od swiata w przypadku epidemi- czasem wiosku ukrywaly choroby zakazne bo palono ich domy by zapobiedz rozpowzechnianiu sie epidemi. Zwiekszona liczba zgonow byla oznaka ze cos sie dzieje.