Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak dobrać dywan do wnętrza przestronnego?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie Może ktoś z Was będzie wiedział jak dobrać dywan do przestronnego i otwartego wnętrza. Myślałam, że będzie to proste jednak trochę się przeliczyłam. Tak na prawdę w wyborze nowego dywanu wszystko stanęło na niczym. Nie wiem już sama co zrobić. Może ktoś pomoże?

Gość gość
Napisz jeszcze jakiego typu to wnętrze bo to ważne.

Gość gość
Jak będziesz okazja to po'dp'ier'dol Aladynowi.

Gość gość
Jeżeli nie określisz jakiego typu jest to wnętrze (czy nowoczesne czy tradycyjne a może jeszcze jakieś inne) to ciężko będzie Ci cokolwiek doradzić.

Gość gość
Wnętrze utrzymane jest w nowoczesne aranżacji. Minimalistyczne nastawione na dość jasne kolory we wnętrzu.

Gość gość
Ok. W takim razie pierwsze o czym musisz pamiętać to, że dywan musi być dość spory – mały dywan po prostu zniknie w tak dużej przestrzeni. Ja proponuję Ci zainteresować się dywanami ciemnozielonymi (coś ala leśne runo) – hit ostatnich miesięcy. To oczywiście moja drobna sugestia.

Gość gość
Ja dorzucę jeszcze, że jak masz taką dużą przestrzeń i nowoczesny styl to fajnie może sprawdzić się dywan wzorzysty – bardzo fajnie będzie się komponować.

Gość gość
Z doświadczenia swojego wiem, że dywany w tego typu wnętrzach powinny być jasne. Nie wiem czy stonowany ciemny dywan to dobre rozwiązanie.

Gość gość
Ja się z tym do końca nie zgodzę – jasne dywany do jasnych przestrzeni (oświetlonych) oczywiście na tak. Ale co jeśli takiego naturalnego oświetlenia nie mamy?! Jasny wtedy nie jest idealny.

Gość gość
W sumie racja. Trochę się nie popisałam jednak bardziej swoim doświadczeniem się pokierowałam. Mam w domu również spory salon i jest tam jasny dywan. Fakt, że do salony dochodzi sporo światła.

Gość gość
Dywan w otwartym wnętrzu musi łączyć funkcję dekoracyjną i użytkową – odpowiedni model wyciszy i ociepli pokój, a jednocześnie doda szyku całej aranżacji. Przy wyborze dywanu do dużego wnętrza można sobie na wiele pozwolić! Do dyspozycji masz pełną paletę barw, a ciemne, intensywne kolory nigdzie nie zaprezentują się równie dobrze. Nasycone odcienie optycznie pomniejszają przestrzeń, ale i kreują w nim unikalną atmosferę. Biorąc pod uwagę kolor to eleganckie brązy lub burgundy uzupełnią klasyczne aranżacje. Miłośnicy awangardowych wystrojów sięgną po odważne odcienie turkusu, kobaltu czy fuksji. Pozdrawiamy, Dywany A.Witek - https://sklep24.dywanywitek.pl