Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za ile kupujecie swoim dzieciom prezent na mikolaja

Polecane posty

Gość gość

i pod choinkę ? zobaczmy czy tu są bogate czy biedne mamy

Gość gość
Rozumiem ze na mIkołaja to 6 grudnia. Mój dostanie pianinko fisher price ok. 100zł piramidke 35zł, grzechotka 20zł, szelescik 30zł, ksiazki. na wiigilie 3 ksiazeczki szeleszczace, grzechotka, mata edukacyjna, zabawka interaktywna, konik morski fisher price, zawieszka do wozka, wszystko wyjdzie na pewno powyzej 300zł.

Gość gość
czyli Mikolaj 200zł wigilia 300zł

Gość gość
Mój syn ma 1,5 roku, ale niestety nie dostanie od nas nic, bo zwyczajnie nie mamy pieniędzy. Straciłam pracę, mąż zarabia 2600 więc nie ma szaleństwa. Do następnej wypłaty 10.12 zostało nam około 250zl.

Gość gość
Nie wiem ile bedzie mnie kosztowac. Na mikolajki starszy dostanie nowy plecak, dwie ksiazki z kolekcji, ktora lubi, figurki z postaciami z gry i pizame. Mlodszy namiot, lego duplo ze zwierzatkami, pizama i oboje slodycze. Pod choinke starszy dostanie tablet, a mlodszy jeszcze nie wiem co.

Gość gość
Nasza corka dostanie na mikołaja kinderki i kartonik Lubisiów (takie ciastka) to od Nas rodziców (nie chxemy jej uczyc ze tylko prezenty duże i kosztowne maja wartość ale te małe drobiazgi też) a co dostanie od babć, wujkow itd to nie wiem. A na święta dostanie taki pad z Fisher Price'a. A od reszty to nie wiem. I tak ma za duzo tych zabawek ktore codziennie sprzatamy:/

Gość gość
Ja straciła prace w tym roku i jest nam naprawdę ciężko jak myślę o świętach chcę mi się płakać.Mąż dostanie wypłatę po Mikołaju w więc nic nie dostaną tego dnia bo juz praktycznie nic nie mamy na jedzenie

Gość gość
Na Mikołaja za 10 Pod choinkę za 50-80

Gość gość
gość dziś To tak jak u nas. My mamy jedynaka i niestety nie będzie w tym roku Mikołaja. Pod choinkę kupimy mu coś niedrogiego.

Gość gość
Dziwi mnie jak mozna w dwojke nie zarobic na takie rzeczy jak chocby ten prezent mikolajkowy. Tez mialam ciezkie lata, ale jak nie moglam znalezc pracy, to na czarno dorobilam te 1500 zl.

Gość gość
Nie wiem co to ma do rzeczy, bo np. moja siostra u której pieniędzy jest 3x więcej niż u nas, kupuje za podobną kwotę, podobnie jak na przykład szwagierka u której z kolei jest o połowę mniej. Od Mikołaja prezent za ok. 100 zł, mlodszemu trochę mniej, bo starszy prosił o wymarzoną zabawkę a młodszemu wszystko jedno. Jak prosił o zabawkę za 30 zł to taką dostawał, plus np. słodycze. Pod choinkę jest jeden prezent od dziadków u których jesteśmy na Wigilii (ich inicjatywa z prezentem, jakby się ktoś pluł) my już nie kupujemy.

Gość gość
Do tych którzy stracili pracy.. Wiem że ciężko Wam ale taki pomysł... Kredki i kolorowanka. Nie więcej niż 10 zł chyba kosztuje taki zestawik i dziecko może się ucieszyć. Przykro mnie ze Wam jest ciężko i życzę by się polepszylo.

Gość gość
70-80 zł, w przedszkolu dostaną Mikołaja

Gość gość
Nie wiem.Zwyczajnie nie mam jeszcze głowy do tego aby myśleć nad prezentami.Jeszcze trochę czasu do świąt.Człowiek wiecznie zabiegany a jak w domu to zmęczony.Na mikołaja kupimy to co wpadnie w oko na zakupach w sobotę i tyle.

Gość gość
tutaj strata pracy to jak wyrok.. to innej nie ma? wydaje mi sie,ze jak jest male dziecko na utrzymaniu,a maz nie jest w stanie zarobic by zapewnic wam wszystko, to leci sie do pracy przez agencje, sprzatanie,opieka, pomoc domowa.. opcji jest mnostwo. Zadna praca nie hanbli gdy bieda przycisnie

Gość gość
Ja straciłam pracę miesiąc temu i od miesiaca czegoś usilnie szukam, ale jest ciężko. Chociażby dlatego, że mąż pracuje na trzy zmiany i ja nie mogę brac każdej pracy, bo nie ma nam kto zostać z dzieckiem późnym wieczorem i w nocy (gdyby tak się stało, że oboje mamy nocne zmiany). Wcześniej pracowałam od 8-16 i było idealnie godzinowo przy małym dziecku (1,5 roku). Kilka dni temu roznosiłam ulotki dla szkoły nauki jazdy, ale wypłatę za trzy dni będę mieć i tak po mikołaju 10.12. Nie szukam Bóg wie czego, nie mam wielkich wymagań, tylko żeby nie było nocnych zmian i takich do późnych godzin. Nitk mi nie musi mówić, że warto dorobić do domowego budżetu, ja to doskonale wiem, ale tu gdzie mieszkam nie jest tak różowo z pracą jak się ogólnie mówi. Byłam na dwóch rozmowach w sprawie pracy z których nic nie wynikło niestety i na jednym konkursie na stanowisko urzędnicze, ale nie zostałam zaproszona do kolejnego etapu więc też lipa. Liczę na to, że w końcu coś znajdę. Mam 30 lat i od 18 roku życia pracuje, więc nie jestem leniem.

Gość gość
Ja na mikołaja jak byłem dzieckiem dostawałem jakąś czekoladę czy batonika i się zawsze cieszyłem, a na wigilie jakiegoś resoraka i od babci jakiś szalik rękawiczki czy skarpety i było fajnie. A później dorosłem i przestałem się przejmować prezentami. https://cutt.ly/2oyTH

Gość gość
Dla starszego lego ninjago (od nas) - 50złod taty zalatwilam lego city a od wujka lego technic i z glowuy. Dla mlodszej corki moze kuchnua badz kasa plus sklep mnuej niz 100 zl

Gość Kalinka2137
Ja dla młodego (6 lat) pod choinkę za 200 zł kupuję voucher na lot w tunelu aerodynamicznym SpeedFly niedaleko wrocławia. Wiem, że prezent wart swojej ceny bo polecała mi to bratowa, która nie należy do super rozrzutnych osób a jednak dla siebie i męża na rocznicę kupiła i chwali :D

Gość gość
ja nie rozumiem jak można nie miec kasy na jedno dziecko :-o jeszcze rozumiem samotną matkę ale małżeństwo nie jest w stanie utrzymać jednego dzieciaka rany :-o a ponoć rodzice jedynaków są tacy zaradni mądrzy i przewidujący zawsze mają dziecko świadomie

Gość gość
Za dwa tygodnie

Gość gość
Ja mam dwójkę dzieci: córka 9 lat i syn 3,5 roku. Córce kupujemy grę na PS3 Minecraft i chciałam jakieś perfumki, takie z Elsa czy coś i/lub jakąś fajną bluzę. Z synem mam trochę problem; na pewno jakieś autko typu straż pożarna albo radiowóz, jak trafię, to jakiś mały zestaw klocków i ewentualnie (Ale to moja fanaberia) ręcznik lub pościel że Strazakiem Samem, ale to może na wigilię. Do tego obydwoje dostaną jakieś drobne słodycze.

Gość gość
A ,bo zapomniałam, że autorka pyta o ceny. Hm. Nie wiem ile to wyjdzie. Napiszę jak już kupię, ale żadne wygórowane kwoty, mieszkamy w De,także cenowo to też troszkę inaczej wygląda niż w PL.

Gość gość
Moje dzieci nie dostana nic. Mieliśmy spore problemy finansowe latem. I teraz musimy się odkuc te 3 miesiące bez wypłaty ( mężowi nie wyplacili pieniedzy za pracę). Mąż tylko pracuje. Dzieci małe i nie mam możliwości iść do pracy, tutaj nie ma żłobka, nawet prywatnego. 500+ nie mam bo sa problemy z dokumentami..

Gość gość
Nas nawet na czekoladę nie stać, do końca miesiąca mamy 10 zł a wypłata dopiero 8 grudnia najwcześniej

Gość gość
U mnie nie ma tradycji kupowania na Mikołaja takich typowych prezentów. Prezenty są na gwiazdkę, bo dzisiaj dzieciaki są tak zasypane wszystkim że potem nic ich nie cieszy. Zresztą w moim rodzinnym domu też tak było. Pastowanie kozaków, a rano jakieś świąteczne słodycze się w nich znajdą i jeszcze chowamy dzieciom gdzieś w mieszkaniu żeby musiały szukać ;) Słodycze też nie codziennie są u nas w domu więc tym większa frajda.

Gość gość
Mikołajki 30 zł książka Pod choinke zalezy co bedzie w liscie do Mikołaja pewnie 200_500 zl

Gość gość
6.12 czekoladowy Mikołaj 24.12 prezent za ok 350

Gość gość
Na Mikołaja 30 zl swieta ok 70 mamy kilkoro dzieci staram się chociaz niedrogie prezenty zrobic

Gość gość
U mnie córka ma 2,5 roku i dostanie na mikołaja puzzle za 20 zł, duże jajko też za 20 zł i namiot do pokoju za 50 zł ( już dawno planowałam kupić )na święta tor z autami z Wadera 80 zł, drewniana układanka 20 zł , klocki LEGO Duplo 50 zł , drewniane figurki do nawlekania ok 20 zł i pieczątki też ok 20 zł