Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Planowanie ciazy

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 26 lat i przyznaje ze bardzo zaniedbalam wizyty u ginekologa tzn nie byłam parę lat a Teraz chcemy z mężem starac się o dziecko. Hmm w sumie to już zaczęliśmy ale po "dwóch razach" stwierdziłam że to bardzo nie odpowiedzialne bez sprawdzenia czy wszystko ok. Nie mam stałego lekarza i zadzwoniłam dziś do takiej najbardziej polecane a ona ze terminy na nowy rok prywatnie. Nie wiem co mam Teraz zrobić, bardzo chcemy mieć dziecko a tu co mam przystopowac i czekaco na lekarza tyle czasu ?:/ nie wiem co robić niby nic mi nie dolega wszystko ok ale jak nie byłam tyle czasu u lekarza to nie wiem:( zdolowalam się:/

Gość gość
dziecinna jestes. Kilka lat nie chodzisz do gina,a teraz nagle chcesz wizyte na wczoraj.Wiadomo,ze przed swietami jest trudniej sie dostac, mozecie poczekac miesiac. Ale moim zdaniem,jesli nie masz zadnych dolegliwosci,to ta wizyta jest niepotrzebna.OCZYWISCIE ludzie teraz lubia sie cackac z soba,ale ile osob naprawde robi ogolne badanie przed staraniami o dziecko? ile sie stara,a ilu samo wychodzi? czujesz sie dobrze, nic ci nie dolega,nic ci nie boli, to robcie dziecko.Masz wątpliwosci,przebyte choroby,torbiele, tarczyce,anemie i td, to czekaj na lekarz

Gość gość
idź najpierw do rodzinnego, zrób morfologię zapisz się do innej lekarki na konsultację (masz powody przypuszczać, że coś może być nie tak? inne problemy zdrowotne? jeśli tak, to jak najbardziej skonsultuj zamiar zajścia w ciążę z lekarzem, jeśli nie i morfologia jest OK, to nie powinnaś chyba tak bardzo się przejmować, ale lepiej usłyszeć od lekarza, jak o siebie w ciąży dbać)

Gość gość
Nic mi nie dolega ale lekarzem nie jestem więc pewności nigdy mieć nie mogę. Rozumiem krytykę z waszej strony ale ok ja wiem ze zaniedbalam ale rozumiem że zrobiłam źle, każdy popełnia jakieś błędy i wiem że do lekarza należy chodzić. A co jeśli zajde w ciążę zrobię test wyjdą dwie kreski i też lekarz każe mi czekać na wizytę miesiąc lub dwa? Jak to wtedy wygląda??