Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chcę otworzyć firmę ale boję się ZUSu!

Polecane posty

Gość gość
Nic dziwnego że nie masz dzieci :D kto by chciał takie psychotyczne geny :D

Gość gość
zjeby z glogowa do budy,niestety Maja dzieci

Gość gość
normalnych firm placacych zus i podatki x uśmiałem się, naprawdę :) dodaj jeszcze zatrudniających pracowników na umowę o pracę i za nich odprowadzających składki wg modelu PO i promujących każdemu zatrudnienie w gminach i spółkach komunalnych wg modelu PSL :classic_cool: czy my aby na pewno o tym samym kraju ??? :D

Gość gość
bo taki system sobie stworzyli jaki im pasował, widzieli w tym zysk i wyzyskali, a ze załapała się jedna czy dwie rybki co se chciała pocwaniaczyc to już inny beret, znam takich co do dziś ciułają za to czym ich wsparto jak i takich z wyrokami ze drogowskaz udawali... problem nie w ze dali tylko ile i komu przetargi ustawiali nie na 20-40 tysi miliony cale, podobnie z vat, wpadło kilku co się na ich pociąg z forsą złapac chciało/dało, jezd popitka musi być zakonska :classic_cool:

Gość gosc

czesc jeszcze raz ja (ten od przejscia na samego lekarza) - libed, jezeli tu jeszcze zajrzysz, prosba - kopsnij mi jakis mail do siebie, bo widze ze latasz w tym co trzeba 😉  a ja tak, ekhm, srednio wiec w razie jakichs pytan mialbym gdzie sie dopytac...    gosc8mka@wp.pl

nie spamuje czy co tam / nawet kobity stad sie skarza ze sie nie odzywam długo 🙂 /  wiec zadnych obaw jak chodzi o jakies floody na maila czy cos 😄 pozdro

Gość sram na to

Ja pracuje na czarno i od dawna chodziły mi myśli po głowie żeby po godzinach wykorzystać swoje umiejętności w branży internetowej. Stworzyłem kilka stron i robię właśnie te rzeczy na umowę o dzieło ale nie wiem czy i autora można w ten sposób. Z czasem może założę działalność. Znam Freelancer-ów którzy jadą na tego typu umowach całe życie.. W polskim prawie nie ma jasnych wytycznych co do tego typu działalności. Do 1200-1500zł miesięcznie robić takie rzeczy bez żadnych umów, powyżej już trzeba robić to na umowę lub założyć działalność.

Gość sram na to

*czy i u autora

Gość sram na to

Po prostu nie ma opisanej jasnej granicy w prawie przy tego typu działalności po miedzy umową o dzieło a działalnością. Tzn. gdzie się kończy i przy jakich kwotach trzeba mieć już działalność eheh. To zależy głównie od nas.

Gość nastroik.pl

Libed to specjalista od amitnych projektów :D

Gość gość

co to dg? (dzialalnosc gospodarcza?)

co to fv?

Gość Baranek

Przecież przez pierwsze dwa lata masz obniżony ZUS. Otwieraj firmę, zawsze możesz zawiesić lub zamknąć. A najlepiej jeśli zarejestrujesz na kogos bliskiego mamę albo tatę i zatrudnisz się jako pracownika. Wtedy masz urlopy i inne świadczenia.