Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Rówieśnicze związki - o co chodzi?

Polecane posty

Gość Gość

Odkąd pamiętam z politowaniem spoglądam na koleżanki biegające za studencikami - rówieśnikami. Niektóre nawet już powychodziły za mąż, za tych rówieśników rzecz jasna. Kompletnie tego nie rozumiem? O co chodzi? Przecież taki rówieśnik nie zapewni im komfortu. Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić tok rozumowania tych osób? Głupio mi w realu kogoś o to zapytać. Sama spotykam się z dużo starszym mężczyzną. Jest właścicielem renomowanej kliniki i zapewnia mi wysoki standard. To jest dla mnie zaradność. 

Gość gosc

Nie każda chce mieć starego dziada, ja sobie nie wyobrażam abym miała mieć faceta 10+ starszego, fuuu, jak z własnym ojcem albo wujkiem .

Gość Gość
Przed chwilą, Gość gosc napisał:

Nie każda chce mieć starego dziada, ja sobie nie wyobrażam abym miała mieć faceta 10+ starszego, fuuu, jak z własnym ojcem albo wujkiem .

Hmmm... No niech będzie... Tylko tak sobie patrzę po tych moich koleżankach ze studiów, jak muszą zasuwać do jakiejś słabo płatnej pracy, a ich partnerzy - rówieśnicy podobnie to w sumie co one z tego mają? Nie mogłabym być z kimś kto nie jest zamożny i wysoko postawiony. Chcę mieć kogoś kto zapewni mi bezpieczną i stabilną sytuację materialną. Poza tym nie interesuje mnie dorabianie się... Nie chce mi się liczyć, zbierać, kombinować, odkładać i przy okazji marnować lat życia na niskim poziomie.

PS: Dla mnie 10 lat różnicy wieku w związku to żadna różnica wieku. U mnie to jest dopiero szok. 🙂

Gość Anka40

Masz 100% rację autorko! Miłością nie wyżyjesz! Drugi raz też bym nie wyszła za gołodupca! 😮

Gość Gość

Tobie podobają się starsi mężczyźni, którzy się już czegoś dorobili, innym rówieśnicy, którzy jeszcze muszą się w życiu narobić. Ale to może nie chodzi o wiek czy majątek, tylko kto czego szuka. Bo nie każdy student jest biedny, niektórym rodzice kupują mieszkanie w mieście, gdzie studiują, samochód często już mają, a i czasem zapewnioną posadę, jak mają ojca biznesmena.

Gość Gość
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

Tobie podobają się starsi mężczyźni, którzy się już czegoś dorobili, innym rówieśnicy, którzy jeszcze muszą się w życiu narobić. Ale to może nie chodzi o wiek czy majątek, tylko kto czego szuka. Bo nie każdy student jest biedny, niektórym rodzice kupują mieszkanie w mieście, gdzie studiują, samochód często już mają, a i czasem zapewnioną posadę, jak mają ojca biznesmena.

Mnie się bardzo podobają starsi panowie. 🙂 Już pomijając aspekt materialny. Po prostu. Tak poza tym dla mnie pociągający facet to facet na wysokim stanowisku i dobrze usytuowany. 

Zgodzę się, że niektórzy studenci pochodzą z bogatych rodzin i rodzice pomogą w rozwinięciu biznesu, zakupie mieszkania czy samochodu. Ok. Może tak być. Tylko no prawda jest taka, że to rodzice w takim wariancie mają kasę, a student ma jedynie lepszy start. Nie zauważyłam żeby moje koleżanki dostawały np. takie prezenty jakie ja dostaję... Ja uwielbiam dobra luksusowe i bez nic nie mogłabym być szczęśliwa. Poza tym uwielbiam inwestować w wygląd, a to kosztuje. 

Gość gość

Zgadzam się z Tobą autorko. Miłością nie wyżyjesz. Bardzo często jest tak, że kiedy w drzwiach pojawia się bieda to miłość ulatuje oknem. Przykre, ale prawdziwe.

Gość Bogata

Powiedz że nie rozumiesz kobiet które nie mają sponsora...Mój mąż i ja jesteśmy bardzo zamożni, dorobiliśmy się tego sami, poznaliśmy się jako studenci.

Gość gość
37 minut temu, Gość Gość napisał:

Mnie się bardzo podobają starsi panowie. 🙂 Już pomijając aspekt materialny. Po prostu. Tak poza tym dla mnie pociągający facet to facet na wysokim stanowisku i dobrze usytuowany. 

Zgodzę się, że niektórzy studenci pochodzą z bogatych rodzin i rodzice pomogą w rozwinięciu biznesu, zakupie mieszkania czy samochodu. Ok. Może tak być. Tylko no prawda jest taka, że to rodzice w takim wariancie mają kasę, a student ma jedynie lepszy start. Nie zauważyłam żeby moje koleżanki dostawały np. takie prezenty jakie ja dostaję... Ja uwielbiam dobra luksusowe i bez nic nie mogłabym być szczęśliwa. Poza tym uwielbiam inwestować w wygląd, a to kosztuje. 

Dlaczego sama nie zarobisz na te dobra luksusowe i inwestowanie w wygląd? Twój sponsor prędzej czy później da ci odczuć, że to są jego pieniądze. A kto ma pieniądze, ten ma władzę.

Gość Aka
2 minuty temu, Gość gość napisał:

Dlaczego sama nie zarobisz na te dobra luksusowe i inwestowanie w wygląd? Twój sponsor prędzej czy później da ci odczuć, że to są jego pieniądze. A kto ma pieniądze, ten ma władzę.

O, właśnie. Komfort to stać pewnie na własnych nogach, wiedzieć, że zawsze sobie sama poradzę i od nikogo nie muszę być zależna. Że jestem panią samej siebie i nikt nie ma nade mną władzy. Również ekonomicznej.

Gość Aka
2 minuty temu, Gość gość napisał:

O, właśnie. Komfort to stać pewnie na własnych nogach, wiedzieć, że zawsze sobie sama poradzę i od nikogo nie muszę być zależna. Że jestem panią samej siebie i nikt nie ma nade mną władzy. Również ekonomicznej.

Gość Ece

Będziesz całe życie uzależniona od jednego gościa? ?? A jak Cię partner kopnie w dupe to jak sama na siebie zarobisz? Jak przekroczysz pewnien wiek to znalezienie kolejnego Jelenia może być ciężkie. 

Co więcej jak będziesz jeszcze młoda to twój facet bedzie dziadkiem:)? Co to za przyjemność mieć starego dziadka za męża:)? Seks raz na rok uswiadczysz 🙂

Gość Goichi

Co kto lubi. Ja lubię młodszych i nie patrzę z politowaniem na dziewczyny które wolą starszych.

Gość gość ttthhh

Każdy jest inny, ja nigdy  nawet nie zastanawiałam się nad tym, w jakim wieku facetów lubię, jak jakiegoś poznałam to inne cechy decydowały, czy podoba mi się, czy nie.

W sumie moje związki to były z: młodszym od rok; starszym o 2 lata; młodszym o półtora roku - i ten ostatni  to mój mąż od 8 lat (razem prawie 12 lat). I zaczynalismy od "slabo platnych" prac po studiach, ale powoli powoli było coraz lepiej. Mąż mieszkanie dostal od rodziców, bo w sumie cudem jakimś mieli drugie mieszkanie a on jedynak.

mąż to zaradny facet, bardzo dobry i zdolny w tym co robi; ma teraz prawie 34, a ja mam 35 lat kilka miesięcy.  mamy spore mieszkanie, fajne prace, 4-letnie dziecko. i zyjemy na dobrym poziomie. Mogę jak chcę iść kupić kosmetyki Bobbi Brown lub perumy Dior. a tym że wiaodmo tego nie robię codziennie. poza tym wolę wydawać na ciuchy oraz na podróże.

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Bogata napisał:

Powiedz że nie rozumiesz kobiet które nie mają sponsora...Mój mąż i ja jesteśmy bardzo zamożni, dorobiliśmy się tego sami, poznaliśmy się jako studenci.

Gratulacje... Ja nie twierdzę, że Ci ludzie się nie dorobią. Tylko będą mieli gorszy start, a zanim do czegoś dojdą trochę czasu upłynie. Ja wolałam przyjść na gotowe i mieć wygodne życie. 

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość gość napisał:

Być może dlatego, że nie chce mi się zasuwać na jakimś podrzędnym stanowisku za marne pieniądze, powiedzmy sobie szczerze? Niestety nie mam żadnego wybitnego talentu, a za dbanie o siebie na najwyższym poziomie i bycie piękną nikt nie płaci. 😮 Uważam, że mężczyzna powinien zarabiać, a kobieta być piękna. Niebawem planuję uruchomić działalność i zatrudnić pracowników żeby mieć jakieś swoje zabezpieczenie. Tak to sobie wymyśliłam. 🙂 

Gość Gość

Autorka leniwa materialistka o mentalności kurwy. 

Gość Gość
45 minut temu, Gość Ece napisał:

Będziesz całe życie uzależniona od jednego gościa? ?? A jak Cię partner kopnie w dupe to jak sama na siebie zarobisz? Jak przekroczysz pewnien wiek to znalezienie kolejnego Jelenia może być ciężkie. 

Co więcej jak będziesz jeszcze młoda to twój facet bedzie dziadkiem:)? Co to za przyjemność mieć starego dziadka za męża:)? Seks raz na rok uswiadczysz 🙂

Aktualnie planuję uruchomić własną działalność i zatrudnić pracowników żeby mieć własne zabezpieczenie, a mój partner mi w tym pomoże, więc fajny start. 🙂 

Hmm... Wtedy być może poszukam sobie znowu zamożnego i wysoko postawionego partnera, a że gustuję w dużo starszych mężczyznach to nawet w pewnm wieku będę dla takiego atrakcyjna, umówmy się. 

W sumie to mój facet już jest można powiedzieć dziadkiem. Chociaż tak naprawdę to bardzo zadbany, elegancki mężczyzna, cały czas aktywny zawodowo, a zawód ma bardzo odpowiedzialny. 

Seks to nie wszystko. Można się obyć. Ważne, że np. mogę sobie kupić torebkę Chanel. 🙂

Gość Gość

Ach uruchomić działalność... Za co? No bo na pewno nie za swoje ha ha.

Gość Gość
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Autorka leniwa materialistka o mentalności kurwy. 

No lubię jak jest mi wygodnie. 🙂 Prawda jest taka, że chyba każdy lubi... Mało kto ma odwagę się przynać. 🙂

Gość Gość
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Ach uruchomić działalność... Za co? No bo na pewno nie za swoje ha ha.

No oczywiście, że nie za swoje. 🙂 Tylko, że działalność będzie na mnie, więc już jakieś zabezpieczenie w razie czego.

Gość Gość

A ja mam dużo starszego i niezbyt bogatego. Jakoś niespecjalnie w życiu zależy mi dobrach luksusowych a dbać o wygląd mi się nie chce :-)

Gość Gość
5 minut temu, Gość Gość napisał:

A ja mam dużo starszego i niezbyt bogatego. Jakoś niespecjalnie w życiu zależy mi dobrach luksusowych a dbać o wygląd mi się nie chce 🙂

Być może najważniejsze w tym wszystkim jest to, że każdy sobie żyje jak lubi i jak chce? Ja po prostu kocham dobra luksusowe i nie umiem bez tego żyć. Byłabym bardzo nieszczęśliwa. O wygląd uwielbiam dbać i właściwie wszystkie moje zainteresowania się do tego sprowadzają. Jeśli coś mnie od tego odrywa to się szybko nudzę i irytuję. Nie znalazłam dla siebie zbytnio zawodu. Tylko do lekkich i czystych prac się nadaję. 

Gość Gość
52 minuty temu, Gość gość ttthhh napisał:

Każdy jest inny, ja nigdy  nawet nie zastanawiałam się nad tym, w jakim wieku facetów lubię, jak jakiegoś poznałam to inne cechy decydowały, czy podoba mi się, czy nie.

W sumie moje związki to były z: młodszym od rok; starszym o 2 lata; młodszym o półtora roku - i ten ostatni  to mój mąż od 8 lat (razem prawie 12 lat). I zaczynalismy od "slabo platnych" prac po studiach, ale powoli powoli było coraz lepiej. Mąż mieszkanie dostal od rodziców, bo w sumie cudem jakimś mieli drugie mieszkanie a on jedynak.

mąż to zaradny facet, bardzo dobry i zdolny w tym co robi; ma teraz prawie 34, a ja mam 35 lat kilka miesięcy.  mamy spore mieszkanie, fajne prace, 4-letnie dziecko. i zyjemy na dobrym poziomie. Mogę jak chcę iść kupić kosmetyki Bobbi Brown lub perumy Dior. a tym że wiaodmo tego nie robię codziennie. poza tym wolę wydawać na ciuchy oraz na podróże.

Fajnie, że udało się wam do czegoś dojść, praktycznie od zera. Gratuluję. Z tym, że ja kompletnie nie jestem nauczona pracy, zwłaszcza ciężkiej, fizycznej. Szybko się męczę. Wolałabym popełnić samobójstwo gdybym miała wykonywać jakąś ciężką pracę normalnie na etat. Co to za życie? Ciągła męczarnia i zero przyjemności z życia bo kasy brak, a zanim człowiek się dorobi to trochę czasu upłynie. Było mi szkoda młodości na to, że jestem wygodnicka to poszłam na łatwiznę. Jestem zadowolona i cieszę się, że poznałam takiego mężczyznę. 🙂 Może nie było nigdy płomiennego uczucia i motylków w brzuchu, ale naprawdę go lubię i szanuję. 🙂 

Gość gość

Nie wszystkie są kurvwami 🤑🤮 jak autorka, ot, i całe wyjaśnienie 😘

Gość Jaka

Ja bym się bała tak ryzykować i uzależnić się od jakiegoś starego gościa. Jak nie umiesz pracować to jak chcesz własny biznes prowadzić ( śmiech)

Co więcej dlaczego stary dziadek , niby elegancki, bogaty i na poziomie nie ma na poziomie żony? Tylko jest wolny w takim wieku :)? To już śmierdzi i pewnie szuka młodej i głupiej dupy, co na kasę leci :)? Znudzi się trochę i znajdzie kolejną idiotke 

Gość Gość
20 minut temu, Gość gość napisał:

Nie wszystkie są kurvwami 🤑🤮 jak autorka, ot, i całe wyjaśnienie 😘

Oh... Uwielbiam ten jad i ubliżanie, bo ktoś sobie żyje wygodnie w dostatku. 😘

Gość Gość
1 minutę temu, Gość Jaka napisał:

Ja bym się bała tak ryzykować i uzależnić się od jakiegoś starego gościa. Jak nie umiesz pracować to jak chcesz własny biznes prowadzić ( śmiech)

Co więcej dlaczego stary dziadek , niby elegancki, bogaty i na poziomie nie ma na poziomie żony? Tylko jest wolny w takim wieku :)? To już śmierdzi i pewnie szuka młodej i głupiej dupy, co na kasę leci :)? Znudzi się trochę i znajdzie kolejną idiotke 

Chodzi o to, że prowadząc swoją działalność, mając zatrudnionych pracowników nie będę musiała wykonywać tego zawodu manualnie. Czyli to czego się tak bardzo boję. Rozumiecie? 

Hmm... Nie wiem. 😔 Być może dlatego, że mu żona zmarła? 

Gość Gość
8 minut temu, Gość Gość napisał:

Oh... Uwielbiam ten jad i ubliżanie, bo ktoś sobie żyje wygodnie w dostatku. 😘

Ale to nie jest jad. To tylko stwierdzenie faktu. Nie widzisz? 

Gość Gość
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Ale to nie jest jad. To tylko stwierdzenie faktu. Nie widzisz? 

Wyzywanie kogoś od ku**y chyba jednak jest ubliżaniem, co? 🙂