Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ala

Wynajem mieszkania

Polecane posty

Gość Ala

Cześć, mam pewien problem z wynajmem mieszkania. Chciałabym się was spytać co mam zrobić w tej sytuacji i czy to możliwe. Chodzi mi o płatności, które przelewałam na konto właściciela. Ustalilam z właścicielem, że będę płaciła 10 każdego miesiąca kiedy będę odbierać swoją wypłatę.Mieszkanie wynajęłam 22.08.2018r i pierwszy przelew wykonałam 10.09.2018 (właściciel chciał połowę kwoty najmu). I każdego kolejnego 10-ego płaciłam już normalnie całość. 10 listopada wypowiedziałam umowę (jednomiesięczne wypowiedzenie). Rozumiem, że muszę zapłacić jeszcze 10 grudnia całość normalnie. Teraz pytanie czy powinnam w styczniu zapłacić jeszcze całość kwoty za te 10 dni grudnia czy tak jak się wprowadzałam połowę. Nie wiem czemu muszę płacić całość za 10 dni grudnia. Właściciel powiedział, że tak wyglada wynajem mieszkania i teraz się zastanawiam co mam zrobić. POMÓŻCIE!!!!

Gość Uugg

Skroro masz misieczne wypowiedzenie to placisz za nastepny miesiac. Mozesz tez ten miesiac sobie tam mieszkac albo nie mieszkac, jak juz chcesz, wazne tylk bys zaplacila, bo taka byla umowa. Mozesz tez wypowiedziec umowe a wyprwadzic sie po 1 dniu. I tak miesiac musisz zaplacic, to jest zabezpieczenie przed nieuczciwymi wynajmujacymi i mozliwosc znalezienia nowego.

Jaki sens mialoby miesieczne wypowiedzenie, gdybys przez ten miesiac nie miala placic?

Gość askinnn

Na stronie megamieszkania.pl można wypatrzeć bardzo fajne mieszkania na wynajem. Tam się najpierw rejestruje, umawia się na oględziny i na końcu podpisuje umowę. Wszystko przejrzyście zgodnie z przepisami, tak żeby interesy wynajmującego mieszkanie były zabezpieczone.