Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nowy Jork - stolica USA

Polecane posty

Gość gość

Nie lubię tego miasta! A pamiętacie? jeszcze 15, 20 lat temu niezbyt rozgarnięci  ludzie mówili, że jest ono stolicą USA . Nawet w mediach (miedzy wierszami) USA było tak przedstawiane jakby jego stolicą był Nowy Jork. Te miasto kojarzy mi się z: - pustotą , tłokiem, Afroamerykanami, Żydostwem i ogólnie wszystkim złym co jest w USA. 

Gość Namysłów wojew opolsk 123

Od kiedy Nowy Jork jest Stolicą USA? Przecież Stolicą USA jest Waszyngton 

Gość gość
5 minut temu, Gość Namysłów wojew opolsk 123 napisał:

Od kiedy Nowy Jork jest Stolicą USA? Przecież Stolicą USA jest Waszyngton 

Ludzie chyba w ostatnich dniach (kiedy umarł ten prezydent) sobie przypomnieli - że stolicą USA jest Waszyngton

Gość gość

Nowy Jork - tzw. stolica świata, ONZ itd..... Myślę że ten świat był (w przeszłości) byłby (w przyszłości)  o wiele lepszy - gdyby Nowy Jork nie narzucał się   tak bardzo światu! Nowy Jork - to nie jest najważniejsze miasto świata, nawet stolicą USA nie jest (i nigdy nie będzie)!

Najważniejszymi miastami w dzisiejszym świecie powinny być : Waszyngton, Paryż i Watykan....

Gość BR9Z4GW
15 minut temu, Gość gość napisał:

Nowy Jork - tzw. stolica świata, ONZ itd..... Myślę że ten świat był (w przeszłości) byłby (w przyszłości)  o wiele lepszy - gdyby Nowy Jork nie narzucał się   tak bardzo światu! Nowy Jork - to nie jest najważniejsze miasto świata, nawet stolicą USA nie jest (i nigdy nie będzie)!

Najważniejszymi miastami w dzisiejszym świecie powinny być : Waszyngton, Paryż i Watykan....

Najważniejsze miasto świata to Warszawa ułomie

Gość gość
1 minutę temu, Gość BR9Z4GW napisał:

Najważniejsze miasto świata to Warszawa ułomie

Dla mnie (jako Polki) - Warszawa jest zdecydowanie najważniejszym miastem...!

Jako dla katoliczki - najważniejszym miastem i państwem jest Watykan 

Gość ździśko

te usa to chyba jakiś kraik w afryce gdzie ludzie mieszkają w lepiankach i żywią się tylko tym co uda im się upolować

Gość rasa biała

duże miasta w usa to jak aftrykańska dżungla, tak kolorowo

Gość gość
17 minut temu, Gość rasa biała napisał:

duże miasta w usa to jak aftrykańska dżungla, tak kolorowo

myślę że właśnie dlatego STOLICĄ USA nie jest największe miasto - Nowy Jork - tylko troche mniejsze - Waszyngton. Waszyngton jest bardziej niż Nowy Jork : republikański, "biały" , poważniejszy i ma bardziej klasyczną architekturę….

Gość +?#

A stolicą Mołdawii jest Kiszyniów

Gość gość

W USA są republikanie i demokraci

- ale to te republikańskie USA - to ta prawdziwa Ameryka (silne państwo, kultura, cywilizacja) ; USA demokratów kojarzą mi się z popkulturą, multikulturą, 

Gość daga
7 minut temu, Gość gość napisał:

W USA są republikanie i demokraci

- ale to te republikańskie USA - to ta prawdziwa Ameryka (silne państwo, kultura, cywilizacja) ; USA demokratów kojarzą mi się z popkulturą, multikulturą, 

silna kultura w usa... 😆

Gość stasiek

moja kupa jest stolicą USA wy głupki

Gość gość

USA republikanów - to tzw. "biali Anglosasi", silne państwo, armia, europejska kultura i cywilizacja, 

USA demokratów - to popkultura, multikulti, kobiety w spodniach, LGBT, Nowy Jork, kariera, sukces i w pewnym sensie "dzikość" wszystko "samo się robi"; McDonald; Coca Cola, Pepsi, 

Gość Eurpoa
27 minut temu, Gość gość napisał:

USA republikanów - to tzw. "biali Anglosasi", silne państwo, armia, europejska kultura i cywilizacja, 

USA demokratów - to popkultura, multikulti, kobiety w spodniach, LGBT, Nowy Jork, kariera, sukces i w pewnym sensie "dzikość" wszystko "samo się robi"; McDonald; Coca Cola, Pepsi, 

Europa lewicy i socjalistów - to republika, laickość, Francja.....

Europa prawicy - to monarchia, księżniczki, arystokracja, kościół, religia, Wielka Brytania ….