Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość CCC

Niemowle 6 msc. Wcale nie pije. Dałam sok wypił sporo. Sok to samo zło prawda

Polecane posty

Gość Gość CCC

Jak w temacie.

Wody nie ciche pić, bardzo sie krzywi i wypluwa. Dalam dziś w końcu prawie sam sok jabłkowy z gerbera z dodatkiem nie wielkiej ilości wody pił dość sporo ale jak dodałam więcej wody juz nie chciał 

Gość Gość

Moja córka do roku prawie nie piła nic poza mlekiem. 

Gość Gość

Jesli karmisz piersia to nie musisz dodatkowo dopajac dziecka. A dobry soczek nie jest zly

Gość Gość CCC

Tak karmie piersią. 

Dziś mielismy gęsta kupę, boje się ze pojawia się zaparcia bo małe nic nie pije. Dobry soczek hym myślę że nie ten z gerbera smakuje jak zwykły sok 

Gość gość
57 minut temu, Gość Gość napisał:

Jesli karmisz piersia to nie musisz dodatkowo dopajac dziecka. A dobry soczek nie jest zly

Jest zły. To tylko cukier praktycznie.

Gość gosc
24 minuty temu, Gość gość napisał:

Jest zły. To tylko cukier praktycznie.

to niech robi sama. sok marchwiowy,jablkowy to chwila moment

Gość Gość CCC

Mam sokowirówke ale zelmera taka stara która zostawia domieszki jabłka. Tzn taka piana się robi.   myślicie że mogę zrobić mu taki sok? Mam jeszcze głupie pytanie czy jeśli taki sok zrobię ok 9 trzeba go od razu wypić. A jak dam mu za ok ok 2 h ? Nic mu się nie stanie? I czy sokowirówke musze od razu umyć? Czy dopiero po kilku porcjach? Wieczorem ? Nie ukrywam jest dużo mycia i składania 

Gość Kolibra

Przecież świeżo wyciśnięty domowy sok to też cukier (fruktoza). Soki Gerbera są ok, co w tym dziwnego, że smakuje jak zwykły sok. To jest sok jabłkowy klarowany i pasteryzowany, więc co w nim jest takiego strasznego? 

Gość Gość

Słaba reklama.

Gość Gość
17 minut temu, Gość Kolibra napisał:

To jest sok jabłkowy klarowany

Aha, jak już reklamujesz, to soki są klarowne. Masło masz klarowane.

Gość Dbs

Lepiej naucz dziecko pić wodę.  Powolutku. Źle zaczynasz podawać słodki sok. W ten sposób dziecko nie będzie chciało pić wody.

Nigdy nie wpadłam na taki pomysł na szczęście.  Moje dziecko też od razu się ma wodę nie rzuciło. Wodę wprowadzała sukcesywnie.

Dzisiaj córka ma skończone 5 lat i niczym sie nie napije tak jak wodą.

I przynajmniej zęby ma zdrowe.  

Gość Kolibra

Hehe, ja reklamuję Gerbera? Po prostu pisałam o produkcie jako takim. Soki dla dzieci mają w ofercie i inni producenci. I owszem, sok przejrzysty jest klarowany, czyli filtrowany, a co za tym idzie - efektem jest klarowność soku. 

Równie dobrze autorkę można posądzić o reklamę sokowirówki Zelmera. 

Gość Mama plus 2

Nie ma się czym martwić. Chociaż sama będąc w takiej sytuacji też się nieco martwiłam. Dziecko dopiero zaczyna pić co innego niż mleko więc potrzebuje czasu by się przestawić. Ja karmiłam piersią 15 MSC i przez ten czas pił dosłownie kilka łyżeczek wody dziennie. A jak skończyłam karmić też picie szło mozolnie ale gotowałam zupy na obiad i kisielki na podwieczorek żeby chociaż jedzenie było plynne, z czasem , powoli się przestawiał i zaczął pić coraz więcej. Głównie wodę, czasem dla urozmaicenia rozcieńczoną herbatę z odrobiną miodu. Nauka picia szła nam mozolnie ale teraz, po pół roku od odstawienia pije jak należy 😚

Gość Gosc cytryna

A spróbuj dac wodę z sokiem z cytryny.

Gość Amelinium
15 godzin temu, Gość Gość napisał:

Największa bzdura na świecie, zbyt mała ilośc płynów może prowadzić do zapalenia układu moczowego, bakterii w moczu które zniszczą nerki! Dziecko po 6 miesiącu musi być dopajane. 

Przerabiałam to, niech już lepiej pije sok, niżeli nie pije niczego! Spróbuj dac herbatki owocowej, ale UWAGA, nie czarną aromatyzowana, a owocowa z suszonych owoców - na opakowaniu zawsze pisze. Chociaż leciutka czarna też mozna

Gość ANNA

Jak będziesz dawać sok, to tym bardziej nie będzie chciało pić wody. Ja bym wyluzowała i proponowała codziennie wodę - to, że dziś nie chce, to nie znaczy, że za kilka dni się nie przekona. 

Gość Gość
2 minuty temu, Gość ANNA napisał:

Jak będziesz dawać sok, to tym bardziej nie będzie chciało pić wody. Ja bym wyluzowała i proponowała codziennie wodę - to, że dziś nie chce, to nie znaczy, że za kilka dni się nie przekona. 

Naprawdę zależy od dziecka. Od początku konsekwentnie podawałam córce wodę. Na początku nie chciała pić nic. Pisałam wyżej. Nie chciała ani soków, ani wody, nic poza mlekiem (piszę tylko o płynach w diecie). Zaskoczyła któregoś razu z soczkiem eko, bez dodatku cukru. Woda oczywiście cały czas w drugim bidonie. Około roku zaskoczyła z piciem w ogóle i czasem ma ochotę na sok, a czasem odpycha, albo sięga ręką po wodę i tak pije kilka dni. Na pewno pije zdecydowanie więcej wody. Sama ją wybiera, bo wie gdzie stoi woda, a gdzie soki.