Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dolores8

Jak sprawdzić czy dziecko się odwodnilo

Polecane posty

Gość Dolores8

Witam mamy jak rozpoznać że dziecko jest odwodnione. Dziecko ma 1,5 roku od poniedziałku ma biegunke ilość do 3-4 dziennie wodniste dzis zauważyłam trochę przezroczystego śluzu wczoraj jeszcze trochę się pojawił a dziś spał od 10.00 do 14ej później trochę się napił nie za wiele i cały czas trzymałam go na kolanach trochę tylko pochodził widać że był senny nadal i o godzinie 17.40 znowu usnol.dodam że oprócz tej biegunki nie ma gorączki słychać tylko takie burczenie mu w brzuszku 

Gość Elka

Jedz do lekarza to sprawdzi. Mozesz zlapac skore ale z doswiadczenia wiem, ze i tak bedziesz miec watpliwosci. Jeden dzien srania kit ale wiecej i to dziecko... moze potrzebuje kroplowki. Lekarz. 

Gość fff

Nie ma troche. Musi pic! Obudz i daj wody nawe lekko slodkiej. Probiotyk tez. Jak odmowi picia to do lekarza trzeba nawadniac dozylnie!

Gość Luna

Zaraz zaraz, dzisiaj jest sroda, dziecko ma 3 dzień biegunkę a Ty nie byłaś u lekarza???

Uwaga-!-rozpedz się dobrze i yyyeeebnnij w ścianę.

Gość Dolores8

Byłam u lekarza wczoraj dał na receptę leki na biegunke ale jeszcze nie mija biegunka jest bez gorączki 

Gość Trrrrr

I nie powiedział Ci jakie są objawy odwodnienia? 🤔

Chyba czas zmienić lekarza.

Gość fff

Leki na biegunke to zly pomysl. Biegunka to naturalny sposob pozbycia sie toksyn,alergenow itp z organizmu. DZIECKO TRZEBA BARDZO NAWADNIAC. Podawac probiotyki np dicoflor oraz zamiast smecty ktora trzyma toksyny jak cement w jelitach i daje pozorny efekt pozbycia sie biegunki, lepiej podac enterol to tez probioryk ale drozdzowy.

Jesli dziecko nie pije a biegunka nie ustaje. DO SZPITALA. Bedzie trzeba kroplowke,bo dzieci bardzo szybko sie odwadniaja. Jesli nie znasz bjawow odwodnienia nie ryzykuj. No chyba ze dziecko przestalo robic tyle kupek pije bardzo duzo i jest pogodne i wesole a goraczka nie wystepuje. Wszelkie objawy takie jak podczas biegunki u malego dziecka ospalosc i odmowa picia goraczka uprawniaja nawet do wezwania pogotowia.

Gość Kill

Google odpowie na pytanie o objawach odwodnienia. Informacji w necie jest duzo,  wystarczy poszukac. 

Dawaj dziecku pic malo , chocby lyzeczka ale czesto. 

Gość Gość

Są też elektrolity dla takich maluchów.

Pamiętam jak pytałam lekarza jak poznać, czy dziecko nie jest odwodnione, bo córka z reguły mało piła jako maluszek. Mówił, że występuje wtedy ospałość, sucha skóra, że jak się dotknie palcem, to nie jest elastyczna (pozostaje taki ślad po palcu), że zapada się ciemiączko (tylko to poniżej roku). 

Gość Ggf

Wg mnie sennosc to pierwszy objaw. Ja bym jechala do szpitala. Czy dziecko cos je?dieta bardzo wazna. Jak moje dziecko mialo biegunke to podawalam papke z ryzu i marchwi, chrupki kukurydziane, kaszki bezmleczne i nie podawaj mm. Mi w szpitalu zabronili dawac mm ew. Jedna miarke na butle wiec oszukiwalam mlodego i podawalam kaszke z miarka mm.