Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Men1991

Ile pieniędzy powinnen mieć odlozone facet przed 30?

Polecane posty

Gość Gość

Mój mąż zarabia srednio 25000 zł miesięcznie, ja uważam, że to bardzo dużo, niestety ogrom z tego wydaje na głupoty, kosiarka 3200 zł, coraz to większe telewizory, loptopy, radia do samochodów (ma dwa drogie, ale jeden do pracy), narożnik ze skóry 6000 zł (przeceniony z około 10.000) , obiadki na mieście, bo schabowy nieciekawy, on lubi owoce morza, no i wydatki na córkę (niemowlak), mercedesik na akumulator za prawie  2000 zł ogromny (po uj jej to?), no i złoto z mennicy kupuje dla niej w sztabeczkach małych, co dwa, trzy miesiące, żeby jej dać parę kilogeamów jak już będzie dorosła i odpowiedzialna, to akurat mądra inwestycja dla dziecka, ale reasumując, oszczędniści mojego męża to jakieś 200000 zł (ale to z odzidziczonej działki), z własnej pracy 0 zł. Sodówka mu wali na dekiel. 

Gość gość

Jego hajs więc wydaje na co chce, utrzymuje Ciebie i córkę więc po ch-uj drążysz temat?

Gość gość

Ja jak bym zarabiał te 25k miesięcznie, będąc w jego sytuacji czyli żona i dziecko to żyłbym za max 5k a resztę odkładał, po 2 latach kupił działkę i zaczął budowę domu.

Gość gość

To czemu nie zaczniesz tyle zarabiać mądralo? Wszyscy tylko mówią, ale pracować to się nie chce i tylko narzekacie. Kto Ci każe, przykładowo siedzieć w robocie za 2k jak można iść do lepszej.

Gość gość

Ta odłożyłbyś. Zaraz by się znalazło kilka chętnych kobiet, by się w tobie zakochać i pożyć trochę na twój koszt.

Gość gość

Wątpię, żebyś przeszedł na emeryturę po 3 latach. Dopiero jakbyś odłożył te 4-5 mln to byś mógł spokojnie iść na emeryturę.

Gość emmm

w wieku 28 lat mam swoje mieszkanie od rodzicow [w starym bloku 45 metrow], 150 tys oszczednosci i auto warte 70 tys i praktycznie nikt z moich rowiesnikow nie ma tyle z tego co widze, tzn. jest pare osob, z bardzo bogatych rodzin, gdzie z pokolenia na pokolenie sa przekazywane firmy, w ktorych zatrudniaja po kilkadziesiat osób, ale to jest jakis maly %. cala reszta znajomych mniej wiecej w moim wieku jak ma mieszkanie, to po dziadkach albo kupione przez rodzicow lub kredyt na 20 lat. samochod jakis za 20 tys max, wiec nie wiem gdzie taki dobrybyt tu ludzie widzą

zarabiam ~6 tys, miesiecznie odkladam 3-4, zyje skromnie

Gość gość

słabo przecież w Polsce jest dobrobyt i ciężko znaleźć kogoś kto zarabia mniej niż 5k netto.

Gość gość

Faceci w Polsce to porażka, Nie dość, że 90% jest brzydka to jeszcze mało zaradna (brak dobrej pracy, własnego mieszkania czy domu, oszczędności).

Gość Kiss
37 minut temu, Bolek napisał:

Tak się tylko wydaje, zaczynasz zarabiać więcej to odkładasz to więcej max dwa miesiące a potem poprostu podnosisz standard życia, kupujesz/ robisz to na co nie było cię wcześniej stać

Czy ja wiem, ja zarabiam więcej, wydaję może 500zł więcej

Gość Wiem co mówię
37 minut temu, Gość gość napisał:

Faceci w Polsce to porażka, Nie dość, że 90% jest brzydka to jeszcze mało zaradna (brak dobrej pracy, własnego mieszkania czy domu, oszczędności).

Ty piękna 😄  co wniosłabyś w małżeństwo? Brudna szpara to zdecydowanie za mało!

Gość gość

Polscy faceci to porażka, pod względem finansowym. Nie dziwię się, że Polki szukają partnerów na zachodzie.

Gość Milena88

Zgadzam się z gościem wyżej.

Gość gość

Jak może wystarczyć 1467zł jak sam wynajem mieszkania kosztuje 1500 zł?

Gość gość

Ja nie wiem jak leżaczek liczy, że po 45 latach odkładania 1000 miesięcznie da milion? Nawet przy wkładaniu tego na lokatę oprocentowaną na 5% zajmie to ponad 70 lat.

Gość Hedgehog

Dobra inflacja? Obecnie jest ogromna inflacja. Czy to działa na naszą korzyść?

Ja lokuje pieniądzę w lokacie krótkoterminowej w Toyota Bank. Nie wydaje mi się aby oprocentowanie było super konkurencyjne, ale bank jets warty rozważenia. Ja jestem bardzo zadowolony z podjętej decyzji i po krótkim czasie widzę zysk z tego 
toyotabank.pl/dla-firmy/oszczedzanie/lokaty-krotkoterminowe/szczegoly/

Gość Hedgehog

Dobra inflacja? Obecnie jest ogromna inflacja. Czy to działa na naszą korzyść?

Ja lokuje pieniądzę w lokacie krótkoterminowej w Toyota Bank. Nie wydaje mi się aby oprocentowanie było super konkurencyjne, ale bank jets warty rozważenia. Ja jestem bardzo zadowolony z podjętej decyzji i po krótkim czasie widzę zysk z tego 
toyotabank.pl/dla-firmy/oszczedzanie/lokaty-krotkoterminowe/szczegoly/