Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zablokowana

Blokada przed związkami/relacjami

Polecane posty

Gość Zablokowana

Witam. Mam 17 lat... odkąd pamietam mam duże powodzenie u płci przeciwnej, jednak zawsze to krótkotrwałe. Byłam w jednym związku który okazał się niepowodzeniem. Zostałam zdradzona. Od tamtego i czadu trafiałam na samych oszustów dla których byłam jedną z wielu. Dużo chłopaków proponuje mi spotkania itd, ale mam blokadę. Wiem ze moi rodzice nie mieliby nic przeciwko a mimo to z tylu głowy wciąż mysle co pomyślą gdy spotkam się z jakimś chłopakiem. Ogólnie trafiam na samych idiotów. Gdy nikogo nie ma na horyzoncie to marudzę Że jestem sama a gdy ktoś się pojawia to mam myśli ze rodzicom i innym to może się nie spodobać, czuje się jakby czymś zakazanym było wyjście chociażby z kolegą. Wydaje mi się ze wkręcam to sobie 

Gość Sean

a jesteś dziewicą?

Gość Zablokowana

Co to ma do rzeczy?

Gość Zablokowana

Jest tu ktoś?

11 minut temu, Gość Zablokowana napisał:

Zostałam zdradzona. Od tamtego i czadu trafiałam na samych oszustów dla których byłam jedną z wielu. Dużo chłopaków proponuje mi spotkania itd, ale mam blokadę. Wiem ze moi rodzice nie mieliby nic przeciwko a mimo to [...] mam myśli ze rodzicom i innym to może się nie spodobać, czuje się jakby czymś zakazanym było wyjście chociażby z kolegą. Wydaje mi się ze wkręcam to sobie 

Zapewne właśnie sobie wkręcasz, skutkiem złych doświadczeń. A złe doświadczenia w tej sferze spowodowane są zazwyczaj błędnymi kryteriami oceny potencjalnego kandydata na partnera i brakiem znajomości podstaw psychologii płci. Jest takie powiedzenie, że jaka jesteś, takich ludzi przyciągasz do siebie. Także popracuj nad samą sobą i w przyszłości ryzyko niepowodzeń będzie mniejsze :)

Gość Zablokowana

Ale np dziś kolega proponował mi wyjście. A ja mam blokadę.

Gość Sean
1 minutę temu, Gość Zablokowana napisał:

Chcę ci coś doradzić, ale muszę wiedzieć czy jesteś dziewicą - to ważne!

Przed chwilą, Gość Zablokowana napisał:

No i co z tego? Świat się przez to gorszy nie zrobił. Chcesz to idź do terapeuty, nie chcesz to nie marudź. Nikt Ci zresztą nie zabrania być bardziej proaktywną i znaleźć sobie kogoś lepszego wśród bardziej dojrzałych. 

Gość Zablokowana

Tak 

Gość Zablokowana

Jest ktoś?

Gość Zablokowana

Jakieś rady?

Gość Gość

Gdy czytam takie teksty 17latek to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Czy to naprawdę jest wiek na pakowanie się w związki zdrady i inne pierdoly? Jeszcze masz czas więc po co marnować młodość na pseudodramaty?