Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie rozumiem

Umówilibyście się z dziewczyną bez pracy?

Polecane posty

Gość mnm
Dnia 3.01.2019 o 20:35, Gość Quixnekim napisał:

A ty skończyłaś "WOGÓLE" jakąś szkołę,  karyno?  Cóż za riposta. Jaki poziom, no brawo. Ale pochwal się jak tam szło tobie w szkole.  Mniemam,  że kiepsko,  skoro ortografii nawet nie znasz.  Madka,  czy jeszcze karyna? 

Ojej,miodek się odezwał. Weź mi jeszcze czymś pojedź,parę błędów nie robi jeszcze z kogoś karyny. Za to z treści jaką się prezentuje na forum poznać smutnego frajera prawiczka lub nie.

Gość Aldi

Jeżeli dziewczyna byłaby ładna i nie byłaby pusta, umówiłbym się z nią. Nie przeszkadzałoby mi to, że nie ma pracy. 

Gość cvbn

Dla mnie to raczej też nie ma większego znaczenia no ale dałoby mi trochę do myslenia. Gdyby pracowała to wiedziałbym że jest zaradna i np poradzi sobie gdy będze sama bez partnera - z różnych powodów.

Ciężko powiedzieć - dziewczyna dla mnie musi być łagodna,skromna,nie wulgarna a to czy pracuje czy nie schodz dla mnie na dalszy plan.

Gość Nie

Dla mnie nie

Gość prawda o facetach

faceci moze i sie umowia jak im sie fizycznie spodoba ale z nia nie beda w zwiazku  a na pewno nie beda chcieli za zone nawet jakby im z charakteru odpowiadala i z wygladu, nie zdecyduja sie na pewno zamieszkac z taka kobieta, bo kasa to czuly punkt facetow

faceci boja sie o kady swoj grosz, sa skapi, zachlanni, pazerni, nikomu nie pomoga finansowo, mysla tylko o sobie i o pomnazaniu swojej kasy i nawet zlotowki nie dadza nikomu, nawet na wlasna matke im szkoda, a tym bardziej na jakas poznana  kobiete/dziewczyne/zone

jak musza zaplacic w restauracji za herbate to nagle robia sie chorzy! ... momentalnie dostaja palpitacji serca, podnosi im sie cisnienie przez to ze ktos chce im wziac ich zlotowki, staja sie agresywni, wulgarni, niemili i od razu skreslaja dana kobiete i wiecej sie z nia nie umowia

faceci nie nadaja sie do dzielenia zycia z kobieta, bo oplacanie przez nich rachunkow, mieszkania czy jedzenia (w polowie za kobiete) jest dla nich nie do przyjecia, wtedy staja sie rowniez agresywni i wulgarni,  faceci oczekuja ze kobiety beda placic same za siebie i czesto tez za nich

faceci choruja na pieniadze

pieniadze to cale zycie facetow

faceci zyja tylko po to by miec kase,, a nie ja wydawac na kogos

juz sie dawno dawno dawno temu skonczyly czasy, gdzie kobiety zajmowaly sie domem i wychowaniem dzieci, a faceci pracowali na dom i zapewniali byt

teraz faceci zapewniaja tylko

teraz faceci szukaja kobiet ktore beda utrzymywac dom, wychowywac dzieci i robic kariere jednoczesnie

faceci kazda kobiete uwazaja za materialistka jak zaplacic musza za nia rachunek za kawe, za czynsz, za zakupy w lidlu, za kwiaty, za cokolwiek co ona zje badz uzywac bedzie a nie on !

wyksztalcenie, zawod  to kluczowe i najczesciej powtarzajace sie wymaganie facetow ktore stawiaja kobietom , by sprawdzic czy sa ambitne i sporo moga zarobic

faceci np  na portalach randkowych stawiaja tez takie wymagania jak:

- wyksztalcenie nie jakies humanistyczne na prywatnych uczelniach

- praca nie dorywcza czy nieambitna i bez samorozwoju

- zajecia po pracy rozwijajace, a nie film, seriale ciuchy i kosmetyki

takie kobiety faceci tez odrzucaja, bo wiedza ze takie kobiety malo zarabiaja, bo sami sa chorzy na punkcie pieniedzy

Gość figi
7 minut temu, Gość prawda o facetach napisał:

faceci moze i sie umowia jak im sie fizycznie spodoba ale z nia nie beda w zwiazku  a na pewno nie beda chcieli za zone nawet jakby im z charakteru odpowiadala i z wygladu, nie zdecyduja sie na pewno zamieszkac z taka kobieta, bo kasa to czuly punkt facetow

faceci boja sie o kady swoj grosz, sa skapi, zachlanni, pazerni, nikomu nie pomoga finansowo, mysla tylko o sobie i o pomnazaniu swojej kasy i nawet zlotowki nie dadza nikomu, nawet na wlasna matke im szkoda, a tym bardziej na jakas poznana  kobiete/dziewczyne/zone

jak musza zaplacic w restauracji za herbate to nagle robia sie chorzy! ... momentalnie dostaja palpitacji serca, podnosi im sie cisnienie przez to ze ktos chce im wziac ich zlotowki, staja sie agresywni, wulgarni, niemili i od razu skreslaja dana kobiete i wiecej sie z nia nie umowia

faceci nie nadaja sie do dzielenia zycia z kobieta, bo oplacanie przez nich rachunkow, mieszkania czy jedzenia (w polowie za kobiete) jest dla nich nie do przyjecia, wtedy staja sie rowniez agresywni i wulgarni,  faceci oczekuja ze kobiety beda placic same za siebie i czesto tez za nich

faceci choruja na pieniadze

pieniadze to cale zycie facetow

faceci zyja tylko po to by miec kase,, a nie ja wydawac na kogos

juz sie dawno dawno dawno temu skonczyly czasy, gdzie kobiety zajmowaly sie domem i wychowaniem dzieci, a faceci pracowali na dom i zapewniali byt

teraz faceci zapewniaja tylko

teraz faceci szukaja kobiet ktore beda utrzymywac dom, wychowywac dzieci i robic kariere jednoczesnie

faceci kazda kobiete uwazaja za materialistka jak zaplacic musza za nia rachunek za kawe, za czynsz, za zakupy w lidlu, za kwiaty, za cokolwiek co ona zje badz uzywac bedzie a nie on !

wyksztalcenie, zawod  to kluczowe i najczesciej powtarzajace sie wymaganie facetow ktore stawiaja kobietom , by sprawdzic czy sa ambitne i sporo moga zarobic

faceci np  na portalach randkowych stawiaja tez takie wymagania jak:

- wyksztalcenie nie jakies humanistyczne na prywatnych uczelniach

- praca nie dorywcza czy nieambitna i bez samorozwoju

- zajecia po pracy rozwijajace, a nie film, seriale ciuchy i kosmetyki

takie kobiety faceci tez odrzucaja, bo wiedza ze takie kobiety malo zarabiaja, bo sami sa chorzy na punkcie pieniedzy

no dobrze, wszystko fajnie, ale powiedz mi gdzie jest napisane że meżczyzna musi za wszystko płacić a kobieta nie?

Gość Xxix
5 godzin temu, Gość prawda o facetach napisał:

Zgadzam się. 

Gość Aniank

He dokładnie, oni nawet swoich dzieci nie chcą utrzymywać a jak już je zrobią  to oczekują, że kobieta będzie się poświęcać i bulić, trzeba im pieniądze z gardła wyciągać. Szukają tylko bogatych kobiet jak złodzieje, szkoda że te kobiety w naiwności swojej wierzą w ich miłość. Tylko kasa ich kręci i na nic tu te wszystkie nauki jak być kochaną i pożądaną, trzeba mieć szmal, masę szmalu to wtedy będziesz kochana i pożądana a jak nie masz szmalu to jesteś ..., ...ą do pieprzenia.

Gość Onn

To Wy kobiety szukacie luksusów, bogatego kolesia który jest w miarę ustawiony po to żebyście mogli siedzieć na tyłku i jeszcze później narzekać że wam ciężko i źle 

Gość gość paweł ś

Jako że niby anonimowo, jak ładna to z chęcią, ale jakby potem miała jakąś robotę.

Ja mam żonę brzydką, ale miała mieszkanie po babci i dlatego się z nią umawiałem.

Wcześniej byłem w związkach z dziewczynami bardzo ładnymi tylko dla seksu.

Gość artbud
15 minut temu, Gość gość paweł ś napisał:

Jako że niby anonimowo, jak ładna to z chęcią, ale jakby potem miała jakąś robotę.

Ja mam żonę brzydką, ale miała mieszkanie po babci i dlatego się z nią umawiałem.

jprdl niezła patologiaz ciebie

Gość Onn

Hehe dobre 

Wola bym spać pod namiotem i być sam, niż z brzydka w mieszkaniu .

Ty serio poleciałeś na jej mieszkanie ? Tak bez uczuć ? 

Gość Prowo
22 minuty temu, Gość artbud napisał:
39 minut temu, Gość gość paweł ś napisał:

Gość Prowo
41 minut temu, Gość gość paweł ś napisał:

Prowo. 

Gość Poldi
4 godziny temu, Gość Onn napisał:

Hehe dobre 

Wola bym spać pod namiotem i być sam, niż z brzydka w mieszkaniu .

Ty serio poleciałeś na jej mieszkanie ? Tak bez uczuć ? 

Ja też nie ożeniłbym się z brzydką dziewczyną. Miałem szczęście gdyż znalazłem sobie ładną żonę. Łatwo nie było gdyż wszystkie ładne dziewczyny w moim środowisku były już od dawna zajęte. Mój kumpel ożenił się z przeciętną dziewczyną, ale ona po urodzeniu dziecka strasznie się roztyła i zbrzydła. On z tego powodu rozwiódł się z nią. Mnie to nie grozi. 

Gość gosc

faceci to materialisci !

zadnej zlotowki nie popuszcza

nawet swojemu dziecko, a co dopiero swojej kobiecie

Gość gosc

teraz jak z facetem kobieta idzie na randke i gdy przychodzi zaplacic za kawe w kawiarni facetowi to facect zaczyna kobiete wyzywac od kuyreff, dziffek, materialistek

faceci sa chorzy na punkcie pieniedzy, maja obsesje na tym punkcie

wlasnemu dziecku nic nie kupia, sa tak skapi i zachlanni by jak najwiecej zagarnac dla siebie i nikomu nie dac grosza do smierci

Gość kobiety zapamietajcie to

KAZDY FACET jest agresywnym chamem w momencie jak musi zaplacic zachunek za kobiete !!!

Przestancie kobiety wierzyc im, ze sa jacys faceci beta, omega i inne brednie, ze sa niby porzadni bo brzydcy itd to jedynie puste frazesy nie poparte czynami.

jak przychodzi do placenia to KAZDY z tych "porzadnych", brzydkich, nierozrywkowych facetow staje sie AGRESYWNYM WULGARNYM CHAMEM,

to ich prawdziwa natura

Gość kobiety zapamietajcie to

chcecie sprawdzic faceta czy to co mowi ma jakokolwiek wartosc to kazcie mu zaplacic za cos !

wtedy widac czy facet jest porzadny czy to tylko zwykly zgorznialy, podly, wulgarny, zawistny materialistyczny ŚMIEĆ

Jak tak selekcjonuje kłamców. Nie bądzcie naiwne.

Jeslsi facet "nie moze" znalezc kobiety i przyczyne podaje cala litanie jakichs przytykow do kobiet, cale wine zwalajac na kobiety to czerwony sygnal by takiego unikac.

Wszystko ma swoja przyczyne. Jak ktos jest cale zycie sam, to na bank cos z nim nie tak

Nie patrzcie na slowa facetow, ale na ich czyny. Czyny ich zdradzaja.

Faceci rozne bajki o sobie opowiadaja, a potem zachowuja sie wrecz przeciwnie.

Sa sposoby na przetestowanie faceta czy nie jest klamca i zwyklym oszustem i radze wam zastowac je zanim zwiazecie sie z kims, kto wam potem zrujnuje zycie, sychike, wykorzysta was i wasze emocje.

Problematyczni ludzie powinni zyc sami do czasu az nie zrozumieja swoich bledow i nie zmienia sie. Jesli facet uwaza sie za ideal to ostrzegawczy znak by dac sobie z nim spokoj. Jak facet nie widzi w sobie zadnych wad to bedzie za wszystko w zyciu winil kobiete.

Takich ludzi trzeba unikac.

Gość gosc

Nastaly takie czasy, ze kazdy s...i.el mowi o sobie "porzadny" by zadzialac na emocjach i naiwnosci kobiet

Gość gość

Słuchaj to niekoniecznie  prowo  z tym co leci na mieszkanie. Często patologia blokowiska tak żyje. Nie gadam że zawsze jak blok moloch to patole, ale znam kilka podobnych przypadków. On czy ona odziedziczyli chatę a ktoś był gołodupcem i na to poleciał.

Gość Aniank

Faceci uwielbiają tworzyć piękne mity na swój temat. Bardzo często się z tym stykam właśnie, że oni co innego mówią a co innego robią. 

Mówią na przykład - zawsze chciałem być twoim przyjacielem i wspierać cię, żeby chwilę potem okazać chamstwo i brak zrozumienia.

To z kasą też dobre, facet który skąpi na kawę na pewno nie zaprosi kobiety do restauracji, nie mówiąc o wspólnym życiu we dwoje. 

Gość Fghj

Z ta opinia o facetach zgodze sie w 90 procentach bo wiekszosc taka jest. A najsmieszniejsze ze sami malo maja a wymagaja wszystkich sprzetow, super chalupy i super pracy od kobiety. Do tego zeby jeszcze facet sobie trenowal a babka pracowala, gotowala i za niego sprzatala! Ja sie pytam po co mi taki facet?! Moja babcia i dziadek tez maja taka opinie - teraz faceci nie nadaja sie do zwiazkow - a raczej tylko oni chetni by nic nie robic i nie dokladac a wymagac i jeszcze miec pretensje.

Gość Aniank

Facet któremu zależy wręcz pokazuje, ze ma kasę i jest  chętny do wydawania ją na ciebie. Pieniadze, niby przypadkiem wysypują mu się z kieszeni, portfel otwiera tak, żebyś widziała ile ma tej kasy dla ciebie, stawia obiady, kolacje, funduje kino, teatr i przejazdy taksówką. 

Gość Gość

Jak rozstałam się z facetem kilka lat temu, to zaczęłam chodzić na randki. Na pierwszej randce zadałam pytanie facetowi czego nie jest wstanie zaakceptować w kobiecie. Nie powiedział że kłamstwa, zdrady czy chamstwa, ale tego, że nienawidzi kobiety niepracujacych i traktuje je jak śmieci, w dodatku na samą myśl zrobił się nerwowy. Zatkało mnie i było po randce. Drugi nawet nie chciał zapłacić rachunku za kolację na którą mnie zaprosił. Mówiąc wcześniej, że on nie ma zamiaru utrzymywać nieroba więc dobrze że mam pracę. Wyciągnęłam portfel żeby zapłacić a ten nawet nie zareagował, tylko gapil się w telefon. Większość obecnych facetowto jakieś nieporozumienie. Już lepiej być samej. 

Gość niebylejaki

Bardzo chętnie bym się umówił i ożenił z taką dziewczyną, gdyby zadeklarowała że będzie zajmować się domem. Dużo zarabiam i nie chciałbym, żeby moja żona użerała się z jakimś wrednym szefem i brała udział w wyścigu szczurów. 

Gość Laura

A ja uważam jako kobieta... że każda z nas woli zostać w domu zająć się swoim wyglądem spędzić czas na masażu/saunie/z przyjaciółmi niż w biurze przewracając papierki i mając pewność że facet z którym jestem dobrze zadba o mnie i nasze (kiedyś tam) dziecko. Już badania naukowe wskazują na to ze by olsnic faceta wystarczy zgrabna ..., więc pytanie bezrobotna czy NIE tak naprawdę nie ma znaczenia... moim zdaniem jedynie szczęśliwa pewna siebie kobieta może sprawić by I partner z którym jest tez był szczęśliwy. Nie wierzę też ze zasuwanie w biurze czy na kasie po 8 godzin dziennie bylo szczytem szczescia dla jakiejkolwiek kobiety.  Przynajmniej nie dla tych które znam... 

Sama nie mogę narzekać. Nie pracuje, bo nie muszę, dzień spędzam zaczynając od fryzjera i kosmetyczki, potem siłownia basen i lunch z ukochanym. Kto nie chciał by takiego życia?

Gość gość

Polactwo to na ogół tępaki takie jak autorka, jak ktoś nie chodzi do biura na 7 to od razu pasożyt, a słyszała o wolnych zawodach? Moja dobra znajoma jest tłumaczką, pracuje 10 h na dobę i w soboty często też, ale wg prostaków "nie pracuje" bo nie jest biurwą. Ręce opadają...

Gość Karyna

a ja pracuje i zarabiam na siebie i jeszcze odkladam, a moj facet mnie wlasnie namawia zebym rzucila prace. Znam tez takich ktorzy nie zniesliby gdyby ich partnerka nie pracowala wiec sa rozni ludzie i rozne opinie. 

Wyobrazam sobie ze skoro nie pracujesz, masz orzeczenie o niepelnosprawnosci i masz dzieci to nie bedziesz miala nie wiadomo jakich wymagan w stosunku do potencjalnego partnera- sam fakt bycia bezrobotna nikogo nie przekresla.

wszystkiego dobrego!

Piaskun pachnie mi klasycznym przykladem inteligentnego i dobrego w sercu faceta ktorego ludzie tyle razy rozczarowali ze troche mu sie zgorzknialo przez to. 

Dnia 6.01.2019 o 15:09, Gość kobiety zapamietajcie to napisał:

chcecie sprawdzic faceta czy to co mowi ma jakokolwiek wartosc to kazcie mu zaplacic za cos !

wtedy widac czy facet jest porzadny czy to tylko zwykly zgorznialy, podly, wulgarny, zawistny materialistyczny ŚMIEĆ

Jak tak selekcjonuje kłamców. Nie bądzcie naiwne.

Jeslsi facet "nie moze" znalezc kobiety i przyczyne podaje cala litanie jakichs przytykow do kobiet, cale wine zwalajac na kobiety to czerwony sygnal by takiego unikac.

Wszystko ma swoja przyczyne. Jak ktos jest cale zycie sam, to na bank cos z nim nie tak

Nie patrzcie na slowa facetow, ale na ich czyny. Czyny ich zdradzaja.

Faceci rozne bajki o sobie opowiadaja, a potem zachowuja sie wrecz przeciwnie.

Sa sposoby na przetestowanie faceta czy nie jest klamca i zwyklym oszustem i radze wam zastowac je zanim zwiazecie sie z kims, kto wam potem zrujnuje zycie, sychike, wykorzysta was i wasze emocje.

Problematyczni ludzie powinni zyc sami do czasu az nie zrozumieja swoich bledow i nie zmienia sie. Jesli facet uwaza sie za ideal to ostrzegawczy znak by dac sobie z nim spokoj. Jak facet nie widzi w sobie zadnych wad to bedzie za wszystko w zyciu winil kobiete.

Takich ludzi trzeba unikac.

Kazać to ty możesz psu.

Jeśli chodzi o kwestię płacenia to poniższe wideo wszystko wyczerpuje:
https://www.youtube.com/watch?v=71o3hq6iSPM&feature=youtu.be

Dwa: 
Z perspektywy mężczyzny: nie zaprasza się kobiet których się nie bzyka (również in spe) do drogich miejsc. To głupota i marnotrawstwo. Rozpieszcza się tylko swoje sunie, anie obce baby :P
Ponadto: źle się dziać będzie jeśli do człowieka się przyczepi jakaś łachudra motywowana jego portfelem. Dlatego kobietę się zaprasza, na kawę, na piwo, na spacer. Nic ekskluzywnego, nic drogiego. Chodzi o poznanie się w końcu i stwierdzenie czy dobrze się czuje nawzajem w swoim towarzystwie. A jeśli wymaga więcej już na samym początku ,to żaden z niej materiał na dłuższą relację.

Oczywiście jeśli mężczyzny nie stać zapłacić nawet za takie drobiazgi to już mega słabo.