Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nazw

Niemowlak w wózku ile czasu?

Polecane posty

Gość Nazw

Ile czasu wytrzymują wasze dzieci w wózkach bez płaczu? Oczywiście wtedy, gdy nie śpią ? Pytam, ponieważ mam problem ze swoją 6 msc córką, na spacerach zazwyczaj śpi od 30min do max 1godz później chwile porozgląda się i w zaraz jest ryk, gdy jesteśmy blisko domu to nie ma problemu, ale gorzej jak muszę gdzieś dalej jechać coś załatwić to nie ma opcji, żeby później małą nieść do domu na rękach,tym bardziej jak podróżujemy MPK , czy są jakieś sposoby by dziecko nauczyc spokojnie spędzać czas w wózku? Dodam że zabawki nie pomagają, ani butla 😕

Gość Gość

Moj syn nigdy nie lubil wozka, przez chwile bylo lepiej jak zaczal jezdzic na siedzaco, ale tez zaczal chodzic i do wozka wsadzam go z krzykiem. 

Gość Hey

Moje dziecko miało kolki2-4m.z. Natomiast w wózku nie było nigdy problemu lubił jazdę nawet gdy nie spał a autobusami też jeździliśmy przyzwyczaił się. Mówisz że córka ma 6 miesięcy, jedziecie jeszcze gondola czy spacerówka?. Mój syn był niesamowicie zafascynowany jak przesiadl się do spacerówki i tym samym Jeszce bardziej lubił jeździć bo świat podziwial. Może jak niebawem się przesiadziecie to coś da. 

Gość Gosc

Mój syn od początku nie lubił jeździć w wózku. Jak usunął w gondoli to ok, ale gondola musiala być cały czas w ruchu. Jak tylko usiadłam na ławce w czasie spacerów to zaraz się budził i był ryk. Dlatego też ciężko było z nim jechać na jakieś zakupy czy coś. Na spacerówkę rozkładana na płasko na początek przeniosłam syn jak miał 3,5 miesiąca bo myślałam, że zaakceptuje lepiej nowy środek transportu. Też jednak nie bardzo, jak usunął to ok, ale jak się budził to ryk. Ciężko było z nim gdziekolwiek jechać, bo w wzku nie chciał siedziec, tylko na rękach. Zaczął chodzić dosyć późno, bo jaka miał 16 miesiecy, teraz ma prawie 19 miesięcy więc od 3 miesięcy ani razu nie był w wózku. 

Gość Nazw

Dzięki za wszystkie odpowiedzi! Tak córka jeszcze w gondoli ze względu na niskie temperatury i dlatego że jeszcze nie siedzi ale może faktycznie spacerówka rozwiąże problem:)

Gość Ola

U nas się to zmieniło właśnie gdy mała przesiadla się do spacerówki. Jak było ciepło to spacery wózkiem trwały po 6 godzin i było jej fajnie 🙂

Gość basiakasia

moja corka w gondoli albo spala (gora pol godziny), albo sie darla. tak, w spacerowce powinno byc lepiej, ale cudow sobie nie obiecuj.

latem bylo nawet fajnie, dawalam malej jakiegos chrupka, ksiazeczke i tak z 1,5 godziny spacerowalysmy. za to teraz zima znowu lipa. chrupka nie dam, w rekawiczkach ksiazeczki nie obejrzy, i znowu spacer pol godziny i do domu:/

Gość Asiaa

U mnie córcia akurat bardzo lubi leżeć w wózku. Czy to spacer czy zabawa w domu- zawsze jej tam pasuje. Fajną opcją jest to, że mogę podnieść zagłówek więc mała widzi troszkę więcej- ma 5 miesięcy więc wszystko ją już ciekawi. Wózek mam z anexa z opcją 3w1, wygodny i solidny także wiem, że jest w nim bezpieczna!

Gość Gość
11 minut temu, Gość Asiaa napisał:

U mnie córcia akurat bardzo lubi leżeć w wózku. Czy to spacer czy zabawa w domu- zawsze jej tam pasuje. Fajną opcją jest to, że mogę podnieść zagłówek więc mała widzi troszkę więcej- ma 5 miesięcy więc wszystko ją już ciekawi. Wózek mam z anexa z opcją 3w1, wygodny i solidny także wiem, że jest w nim bezpieczna!

W gondoli i tak goowno widzi więc możesz darować sobie tę reklamę.

Gość Niereklama

A ja mam inny wózek z gondola, w której jest zagłówek i faktycznie to fajna opcja. Jak jeszcze nie siedziała córka stabilnie (nie xmuszalam do siadania, ale i tak zaczęła szybko i się chwiala) to właśnie w chwili nudy w wózku ją sadzalam i sobie patrzyła. Wtedy budke składałam

Gość gość

też mam anexa i to raczej nie zalezy od wozka tylko od dziecka, raz ma takie dni, że spokojnie lezy a raz takie, że nie

Gość Mia

A nie możesz brać i wózka i chusty (albo jakiegoś nosidła)? Ja zawsze do wózka wkładałam nosidło i brałam synka, jak chciał do mnie. Dzieci, zwłaszcza do roku, chcą poznawać świat, będąc blisko mamy. Ten cały nowy świat je przerasta. Zwłaszcza że dzisiaj częściej jesteśmy w hałaśliwym mieście, a nie spokojnym lesie.

Gość Polinka

Moj mały w Anexie w gondoli jeździł do 8 miesiąca a na prawdę nie był małym dzieckiem 😄

Gość gość
42 minuty temu, Gość Polinka napisał:

Moj mały w Anexie w gondoli jeździł do 8 miesiąca a na prawdę nie był małym dzieckiem 😄

tylko, że to nie o to chodzi, chodzi o to ile czasu na spacerze wytrzymuję dziecko w wózku...................
moim skromnym zdaniem jest to zalezne od dziecka, bo każde jest inne, ja mam dwoje i każde z nich w wieku niemowlęcym było zupełnie inne

Gość Annnkanana

Oczywiście, że to zależy i to od wielu czynników, ale myślę że to kwestia czasu żeby poznać swoje dziecko i wszystko unormować.