Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 🤔🤔🤔

Czemu polki mają taką nędzną opinie puszczalskich na zachodzie? Szczególnie wśród czarnych i śniadych. Z czego to wynika?

Polecane posty

Gość 🤔🤔🤔

?

Gość monia

hmmm. bo takie są? leca na kase, a ci na zachodzie, kase maja, wiec te popuszczaja szpary

Gość Kupiej

bo twoja matka zrobiła im taką opinię

Gość gość

bo za granicą czują sie bezpieczne, w sensie nikt ze znajomych nie będzie wiedzieć ile kutachów oblizała na wakacjach czy erasmusie. To idealna sytuacja na szmacenie sie.

Gość jea

Bo nie noszą burek. Tamci mężczyźni już tak mają z brakiem szacunku do kobiet innych niż te w burkach.

Przed chwilą, Gość gość napisał:

bo za granicą czują sie bezpieczne, w sensie nikt ze znajomych nie będzie wiedzieć ile kutachów oblizała na wakacjach czy erasmusie. To idealna sytuacja na szmacenie sie.

Nie na darmo mówi się o tym programie "orgazmus". :?

Gość Hahah

A wam wiesniakom  gul skacze co ? Ze zadna was nie chce . A co sie dziwic smierdzicie i kupujecie ciuchy na bazarach nawet rumunka by was nie wziela .

Gość Gosciu

Tez byscie chieli czarne chinki czy brazowe ale one was nie chca ahahshah

Gość bella
38 minut temu, Piaskun napisał:

Nie na darmo mówi się o tym programie "orgazmus". :?

Znałam Polki z orgazmusa i tylko jedna z 4 się puszczała. 

Z kilkoma, z muzlimami, czy czarnymi dla mnie jeden grzyb. Cokolwiek z tego skreśla kobietę. Z brzydkich cech mam tę, że jestem rasistą i islamo-haterem.

Doskonale zdaje sobie sprawę, że przesadą jest uważać że każda, czy co druga nawet źle się prowadzi. Ba nawet nie byłem na Erasmusie. Ale...

Studiowałem w jednym z miast gdzie urządzano zerówki dla obcokrajowców studiujących w Polsce. Napatrzyłem się jak laski szmacą czy dają się szmacą typom egzotycznym (czarni, ciapaci etc). Kiedyś pewna dziewczyna napisała, że Polka zrobi dla obcokrajowca dużo więcej niż zrobiłaby dla Polaka. I z tego co widziałem i widzę jest to szczera prawda choć absolutnie nie wiem czemu.

Gość bella
1 godzinę temu, Gość monia napisał:

hmmm. bo takie są? leca na kase, a ci na zachodzie, kase maja, wiec te popuszczaja szpary

Kiepski argument jeśli chodzi o ciemnoskórych. Kasę to mają może nieliczne wyjątki typu synuś szejka na prywatnych studiach w Lądku. Reszta niekoniecznie. 

Gość druga 29

Widać, że wypowiadają się sami, którzy Erasmus znają jedynie z opowiadań. Po pierwsze nie jesteś tam sam, zazwyczaj z twojego kraju jest jeszcze co najmniej kilkanaście osób, w tym kilka z Twojej uczelni i zwykle mieszkacie i przebywacie razem. Po drugie to nie Polki mają opinię najbardziej puszczalskich, szczerze to żadna z moich koleżanek nie przespała się z obcokrajowcem, przynajmniej o tym nie słyszałam. Macie Polki za puszczalskie, proponuję dowiedzieć się jak zachowują się młode Włoszki, Hiszpanki,czy Greczynki, Angielki i Niemki - na całej tej liście Polki są na samym końcu latających za tubylcami w kraju do którego przyjechały. wierzycie w urban legends że Polki tylko czekają na ciapatych i innych tego typu.

Gość Mokebe

lubić łatwa Polka

Gość Nudziak
2 godziny temu, Piaskun napisał:

Z kilkoma, z muzlimami, czy czarnymi dla mnie jeden grzyb. Cokolwiek z tego skreśla kobietę. Z brzydkich cech mam tę, że jestem rasistą i islamo-haterem.

Doskonale zdaje sobie sprawę, że przesadą jest uważać że każda, czy co druga nawet źle się prowadzi. Ba nawet nie byłem na Erasmusie. Ale...

Studiowałem w jednym z miast gdzie urządzano zerówki dla obcokrajowców studiujących w Polsce. Napatrzyłem się jak laski szmacą czy dają się szmacą typom egzotycznym (czarni, ciapaci etc). Kiedyś pewna dziewczyna napisała, że Polka zrobi dla obcokrajowca dużo więcej niż zrobiłaby dla Polaka. I z tego co widziałem i widzę jest to szczera prawda choć absolutnie nie wiem czemu.

Z tego samego powodu, dla którego Polaczkowie preferują np. Azjatki. Pewnie chodzi tu o odmienność w wyglądzie, zachowaniach i związane z tym większe zainteresowanie i ciekawość ze strony płci przeciwnej. Żadna z płci nie jest tu wyjątkowa pod względem "puszczania się". 

Nie od dziś wiadomo, że ludzie uwielbiają myśleć stereotypowo.

Gdy w latach 80 i 90 po Niemczech szalały gangi złodziei samochodów z Polski, to do Polaków przyległa łatka złodziei. Polak = złodziej. Ta łatka istnieje po dziś dzień, mimo, że gangi zostały już dawno temu rozbite. Czy to znaczy, że każdy z nas to złodziej? No nie, ale tak właśnie działa stereotyp.

To samo dotyczy polskich kobiet. Znajdą się takie kobiety, które robią z siebie nie powiem co na zachodzie, a potem powstaje stereotyp, który dotyka cały polski naród, mimo, że większość kobiet zachowuje się normalnie, ale to nie ma znaczenia - bo jak już pisałem tak działają stereotypy.

Najsmutniejsze jest to, że grupa czy to kre'tyn'ów, czy złodziei, pijusów, rozwiązłych kobiet, nie reprezentująca w żaden sposób całej Polski jest wstanie zniszczyć opinię o całym społeczeństwie.

Gość Mądra kobieta

Szczerze? Bo nasi rodacy porządnie nie potrafia cipki wylizac ani porządnie wyruchac, tak żeby nie moc usiąść na cipie przez 3 dni. Same lenie w łóżku, wszystko jedno i to samo. Najlepiej sie spuscic w 3 minuty i po jajach drapac. Dlatego szukamy wrażeń gdzie indziej. Zadowolony? 

Gość Haha
26 minut temu, Gość Mądra kobieta napisał:

Szczerze? Bo nasi rodacy porządnie nie potrafia cipki wylizac ani porządnie wyruchac, tak żeby nie moc usiąść na cipie przez 3 dni. Same lenie w łóżku, wszystko jedno i to samo. Najlepiej sie spuscic w 3 minuty i po jajach drapac. Dlatego szukamy wrażeń gdzie indziej. Zadowolony? 

Opowiedz o seksie z murzynami mądra kobieto xD 

Gość Beta

Zagraniczni mężczyźni są lepsi w łóżku? Na wakacjach ludzie mają mniej oporów, aby pójść do łóżka z kimś obcym? Aha, kobiety nie przepadają za takimi typami jak autor tego pytania. Polacy nie dabają tak o wygląd, jak mężczyźni z zachodu.

1 godzinę temu, Gość Nudziak napisał:

Z tego samego powodu, dla którego Polaczkowie preferują np. Azjatki. Pewnie chodzi tu o odmienność w wyglądzie, zachowaniach i związane z tym większe zainteresowanie i ciekawość ze strony płci przeciwnej. Żadna z płci nie jest tu wyjątkowa pod względem "puszczania się". 

Byłoby to uczciwe, gdyby te panie się żeniły ze swoimi seksualnymi fetyszami. Jednakowoż jako ze poniższy dowcip jest bardzo prawdziwy, najczęściej z kompletem afrykańskiego syfu wracają z powrotem w obieg wśród białych:

- Czym różni się murzyn od ławki?
- Ławka utrzyma czteroosobową rodzinę.

1 godzinę temu, Narodowy napisał:

Nie od dziś wiadomo, że ludzie uwielbiają myśleć stereotypowo.

Gdy w latach 80 i 90 po Niemczech szalały gangi złodziei samochodów z Polski, to do Polaków przyległa łatka złodziei. Polak = złodziej. Ta łatka istnieje po dziś dzień, mimo, że gangi zostały już dawno temu rozbite. Czy to znaczy, że każdy z nas to złodziej? No nie, ale tak właśnie działa stereotyp.

To samo dotyczy polskich kobiet. Znajdą się takie kobiety, które robią z siebie nie powiem co na zachodzie, a potem powstaje stereotyp, który dotyka cały polski naród, mimo, że większość kobiet zachowuje się normalnie, ale to nie ma znaczenia - bo jak już pisałem tak działają stereotypy.

Najsmutniejsze jest to, że grupa czy to kre'tyn'ów, czy złodziei, pijusów, rozwiązłych kobiet, nie reprezentująca w żaden sposób całej Polski jest wstanie zniszczyć opinię o całym społeczeństwie.

Stereotypy stereotypami, jednak nie wzięły się one znikąd. Samo ich powstanie świadczy o względnym natężeniu tego czy innego zjawiska.

Mało już osób pewnie pamięta jak za czasów zbliżenia z krajami arabskimi w późnym PRL laski wskakiwały gościom z Azji mniejszej i Egiptu na... spodnie wypchane petrodolarami. Stąd wspomnienie o autobusie pełnym Arabów w piosence "Jolka, Jolka, pamiętasz?" Budki suflera.

Swego czasu pojechałem z zabitej dechami dziury do większego miasta myśląc sobie nie będę jak moja rodzina, rasiści i antysemici. Rozumiesz, uważałem się za kogoś lepszego, uważałem, że nie ma szans na pomyłkę, jeśli odbiję od ich mocno radykalnego kursu.
Poznałem tam mnóstwo obcokrajowców, trochę pojeździłem po europie  i stwierdziłem, że stereotypy na temat arabów, czarnych, czy muzułmanów są jak najbardziej uzasadnione. Przypadkowo, choć bezpodstawnie, rodzinka miała rację.

Możliwe że przez pryzmat etykiety nie należy nikogo osądzać, ale na pewno jest ona powodem, by traktować go ze spora ostrożnością.