Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pinka

Dlaczego mężczyźni tak często traktują kobiety przedmiotowo

Polecane posty

Gość Pinka

Odechciewa się przez to naprawdę wszytskiego, nawet najlepsza dusza przy was gaśnie :( Dlaczego jesteście tak okrutni

Gość Pinka

Co z wami się  dzieje, co jest nie tak? juz brak mi sił

Gość w kość

"Dlaczego mężczyźni tak często traktują kobiety przedmiotowo"

a więc nie wszyscy i nie zawsze,

takich poszukaj,

Gość Pinka
2 minuty temu, Gość w kość napisał:

"Dlaczego mężczyźni tak często traktują kobiety przedmiotowo"

a więc nie wszyscy i nie zawsze,

takich poszukaj,

❤️  Tam gdzie oddaję serce tam mi je rozrywają, moze gdzieś jest jeszcze szansa ... ;( 

Gość Aniank

Facet to tylko wisienka na torcie a tortem jest twoje zdrowe, solidne  i stabilne życie.

Gość Pinka

Poza tym jak można tak z premedytacją rozrywac komuś serce wiedząć że druga osoba coś czuje, tak jak ktoś dziś napisał, to się dla was nie liczy, tylko jakiś dziwny instynkt i okazywanie obojętności ;/ widze dookoła że tak jest ale ja wierzę ciągle w jakąś szczerość i prawdziwość ;/ 

Gość JohnDoe

Nie "mężczyźni" tylko chłopcy. Nie natknęłaś się jeszcze na Mężczyznę.

Nie wszyscy mężczyźni. Zaryzykuję tezą, że większość jest normalna i ma podobne potrzeby w sferze uczuciowej co większośc kobiet.

Problem leży w tym, że ci którzy szukają tylko seksu i dla niego posuwają się nierzadko do kłamstw i zwodzenia kobiet są najaktywniejsi na "rynku matrymonialnym." Są zawsze wolni, najwięcej podrywają, zawsze jakiejś nowej dziewczyny szukają.

Normalny facet znajdzie dziewczynę i już nie szuka, a przysłowiowy "ru'chacz" non stop poszukuje i non stop jakaś kobieta się na niego "łapie".

Potem powstaje stereotyp, że wszyscy faceci są tacy, ale czy nie przypadkiem jest tak, że po prostu ci źli są najaktywniejsi w poszukiwaniu kobiet?

Gość Pinka
2 minuty temu, Gość Aniank napisał:

Facet to tylko wisienka na torcie a tortem jest twoje zdrowe, solidne  i stabilne życie.

❤️ 

Gość JohnDoe
1 minutę temu, Narodowy napisał:

Nie wszyscy mężczyźni. Zaryzykuję tezą, że większość jest normalna i ma podobne potrzeby w sferze uczuciowej co większośc kobiet.

Problem leży w tym, że ci którzy szukają tylko seksu i dla niego posuwają się nierzadko do kłamstw i zwodzenia kobiet są najaktywniejsi na "rynku matrymonialnym." Są zawsze wolni, najwięcej podrywają, zawsze jakiejś nowej dziewczyny szukają.

Normalny facet znajdzie dziewczynę i już nie szuka, a przysłowiowy "ru'chacz" non stop poszukuje i non stop jakaś kobieta się na niego "łapie".

Potem powstaje stereotyp, że wszyscy faceci są tacy, ale czy nie przypadkiem jest tak, że po prostu ci źli są najaktywniejsi w poszukiwaniu kobiet?

Podpisuję się obyma ręcyma 🙂 

Gość Pinka
2 minuty temu, Narodowy napisał:

Na pewno coś w tym jest. Nie wiem mi wystarczył raz, dwa i jestem w kawałkach...

Gość w kość
6 minut temu, Gość Pinka napisał:

❤️  Tam gdzie oddaję serce tam mi je rozrywają, moze gdzieś jest jeszcze szansa ... ;( 

no pewnie, że jest;)

Gość Luuk

Również można tak samo o was kobiety powiedzieć , dlaczego jesteście takie okropne i ranicie mężczyzn ? 

Gość Pinka

Najbardziej brak mi tej szczerości  i ciągłe gry, nie wiem po co to jest i skąd się bierze. Czy to jakis strach przed otworzeniem, ciągła gra pozorów, jakby szczerośc i otwartośc nie była zupełnie w cenie. 

Gość jnm

Przedmiotowo są traktowane kobiety, które na to pozwalają.

Szanuj się, a będziesz szanowana.

Gość Pinka
2 minuty temu, Gość Luuk napisał:

Również można tak samo o was kobiety powiedzieć , dlaczego jesteście takie okropne i ranicie mężczyzn ? 

Ja tam robię wszytko żeby nie ranić, ewentualnie stawiam sprawy jasno, ewentualnie zamykam się w domu i nie wychodzę 😉 

Gość Pinka
1 minutę temu, Gość jnm napisał:

Przedmiotowo są traktowane kobiety, które na to pozwalają.

Szanuj się, a będziesz szanowana.

Szacunek do siebie mam, i to tak nie działa, że ja mam do siebie i do innych. Często wychodza z ząłożenia że się wcale nie należy i tego nie zmienisz, ludzie do siebie nie mają i innym nie okazują i ja z tym nic nie zrobię, jedyne co robię to teraz omijam... intencje często są fałszywe i złe i tez tego nie zawsze da się prześwietlić...moze trzeba wymagać od siebie wtedy będzie lepiej, ja to robię

Gość Luuk
3 minuty temu, Gość Pinka napisał:

Ja tam robię wszytko żeby nie ranić, ewentualnie stawiam sprawy jasno, ewentualnie zamykam się w domu i nie wychodzę 😉 

Również staram  się tego nie robić , szanuje bo też chcę być szanowanym , ale życie odpłaca mi zupełnie czymś innym . Może ja za dobry dla kobiet jestem 

Gość Pinka
2 minuty temu, Gość Luuk napisał:

Również staram  się tego nie robić , szanuje bo też chcę być szanowanym , ale życie odpłaca mi zupełnie czymś innym . Może ja za dobry dla kobiet jestem 

;(  😘 mnie nie pytaj bo ja w tym momencie sama już się wycofałam i rozkminiam co robię zle

Gość Luuk
7 minut temu, Gość Pinka napisał:

;(  😘 mnie nie pytaj bo ja w tym momencie sama już się wycofałam i rozkminiam co robię zle

😘 A może Ty wcale źle nie robisz , tylko nie trafiłaś na tego jedynego który pokocha Cię taką jaką jesteś, pokocha Twoje wady i zalety 

Gość Pinka
5 minut temu, Gość Luuk napisał:

😘 A może Ty wcale źle nie robisz , tylko nie trafiłaś na tego jedynego który pokocha Cię taką jaką jesteś, pokocha Twoje wady i zalety 

Często widze , ze ludzie sa ze sobą a tak jakby wcale się nie lubią, ja tą drogą nie odę, chyba wybrałam jakąś trudniejszą albo nierealną...okaże się

Gość zuczka345
9 minut temu, Gość Pinka napisał:

Często widze , ze ludzie sa ze sobą a tak jakby wcale się nie lubią, ja tą drogą nie odę, chyba wybrałam jakąś trudniejszą albo nierealną...okaże się

To prawda. Nie wiem jak można tak żyć. Ja wolę być sama niż z kimś i się dusić w niefajnej atmosferze. Przyjaźń w związku to podstawa.

A dlaczego większośc tak traktuje....może to geny czy coś 😉 Ja kiedyś wprost usłyszałam niby to w żartach, że juz dawno temu przeciez napisali gdzie trzeba gdzie jest miejsce kobiety.Ale ten co to mówił to cham był i burak i chyba tak właśnie traktował kobiety z pogarda i z góry. A może to z lęku jakiegoś wynika? Nie wiem 🙂

Gość Luuk
14 minut temu, Gość Pinka napisał:

Życzę jak najlepiej . Nie lubią a najbardziej dziwi mnie to że przy ludziach kotku , misiu itd , a jak są sami to nie potrafią ze sobą rozmawiać. Każda droga dokąd prowadzi tylko jedna jest równa , a druga wyboista . Niestety ja trafiłem w ślepą uliczkę 

Gość Pinka
4 minuty temu, Gość Luuk napisał:

Życzę jak najlepiej . Nie lubią a najbardziej dziwi mnie to że przy ludziach kotku , misiu itd , a jak są sami to nie potrafią ze sobą rozmawiać. Każda droga dokąd prowadzi tylko jedna jest równa , a druga wyboista . Niestety ja trafiłem w ślepą uliczkę 

Nic nie mów o ślepych uliczka, ostatnio mi sie nawet przysniła ze znakiem zakaz wjazdu 😄

Gość Luuk
4 minuty temu, Gość Pinka napisał:

Nic nie mów o ślepych uliczka, ostatnio mi sie nawet przysniła ze znakiem zakaz wjazdu 😄

Hehe a mandat z punktami też był :classic_wink:

Gość Pinka
1 minutę temu, Gość Luuk napisał:

Hehe a mandat z punktami też był :classic_wink:

Nie bo ja byłam na piechotę, myślę nie to nie trzeba i poszłam w inną stronę ... życie 😉

Gość ktos

Wiesz, jacy tak traktują? Ci właśnie samce alfa, tacy bez skrupułów, bez obaw, pewni siebie. Łatwiej byc pewnym siebie jak uwaza się kogos za przedmiot, coś tam niż lepszego od siebie.

Gość gość
3 minuty temu, Gość ktos napisał:

Wiesz, jacy tak traktują? Ci właśnie samce alfa, tacy bez skrupułów, bez obaw, pewni siebie. Łatwiej byc pewnym siebie jak uwaza się kogos za przedmiot, coś tam niż lepszego od siebie.

❤️ może i łatwiej ale zycie bardziej jałowe i nie wiem czy takie spełnione, raczej udawane, a ostatnio nawet dostałam pytanie o co kobietom chodzi... o szczerość, dobre intencje, naprawdę bez jakichś wymagań ponadludzkich i kombinowania jak koń pod górkę

Gość Luuk
13 minut temu, Gość Pinka napisał:

Nie bo ja byłam na piechotę, myślę nie to nie trzeba i poszłam w inną stronę ... życie 😉

Zawsze najlepiej słuchać się własnego serca i iść tam gdzie ono nam podpowiada :classic_smile:

Gość gosc
1 godzinę temu, Narodowy napisał:

A jak odroznic tego normalnego od tego ru... ?

Tylko nie pisz, ze kazdy pewny siebie przystojny brunet to ru...a kazdy samiec beta (brzydki, nieprzebojowy itp brednie co wypisujecie na tym forum) to porzadny kandydat na meza, bo te tanie brednie juz przejadly mi sie.

Wiecej w zyciu poznalam podlych dziadow, ktorzy byli brzydcy jak noc, ta zlosliwosc, wredota, chamstwo i brak szacunku do kobiety to raczej wynik ich nieatrakcyjnosci i chyba sa tacy z zawisci, caly swiat winia za swoj brak urody. Przystojni panowie potrafia byc mili do obcych kobiet a te paskudy sa jedynie wredni, zlosliwi, Sfrustrowane chamidla nic wiecej. Malo ktory brzydal jest mily nie zgryzliwy.

I ten zalosny mit, ze TYLKO brzydal bedzie wierny. Smiech na sali.