Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 552211

Praca Rossmann cz 12

Polecane posty

Gość Gość

Podwyżki... Ubieram się  i już lecę zapierdalać na sklepie za troje.

Gość Pracownik firmy
2 godziny temu, Gość Gość napisał:

Podwyżki... Ubieram się  i już lecę zapierdalać na sklepie za troje.

Powodzenia ja wysiadam. 

Gość Bombel
Dnia 27.10.2019 o 23:57, Gość ddd napisał:

a co z odbiorem za sobotę? Mam w poniedziałek przyszły odbiór i nie wiem czy brać zwolnienie do niedzieli czy do poniedziałku , kiedy jest ten odbior.  Czy KS wstawi mi, że mam przyjsc do pracy? A rozłożyłam się już kompletnie. Nie chcę za długo być na L-4

Patrząc logicznie nie ma znaczenia czy masz odbiór czy nie po prostu jesli masz chorobowe do np. 5.12 to do 5.12 nie mozesz iść do pracy 6.12 jesli masz zaplanowany dzień pracy idziesz i pracujesz obyś miała malo godzin bo zdazały się u mnie w pracy że mając L4 do tego przysłowiowego 5.12 szłam do pracy na noc na 00:30 a na pytanie że mam przecież L4 do 5 .12 włącznie usłyszałam "przecież 5 masz wolne 00:30 to juz 6.12"no i takie tam,wszystko zalezy od LUDZI mozna zachować się po LUDZKU lub nie,bo taka praktyka jest wredna i chamska ale niestety ZGODNA Z PRAWEM ,to tak jak odbiór przed nocką odbiór w czwartek a ide na noc z czwartku na piatek na 1 w nocy ,,no i co zrobisz...można ?wszystko można 😭

Gość Robson

Jak to jest w końcu z tym podwyzkami proszę piszcie ile bedzie na rękę,przecież co za znaczenie ile na papierze istotne do ręki,0.50gr 1zl ?

Gość Olo

A do kiedy mają być te podwyżki chyba jakoś w listopadzie sypali grubą kasą he he

Gość Kaśka-Aśka
2 minuty temu, Gość Olo napisał:

A do kiedy mają być te podwyżki chyba jakoś w listopadzie sypali grubą kasą he he

Szkoda że chińczyk nie widzi że podwyżki w wysokosci złotówki do godziny na rękę to jakiś żart już nie wspominając o braku NORMALNEGO ETATU to się nie mieści w głowie!!nikt nie chce w to wierzyć że my nye mamy normalnych umów na etat😤 

Gość Gość

Hej wiadomo kiedy będą wnioski o zapomoge świąteczną. Akurat jestem na l4 ciążowy. 

Gość Gość

Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest, jeśli jestem w ciąży, poinformowałam kierowniczke ale zaświadczenia od lekarza jeszcze nie mam, bo dopiero czekam na wizytę. Czy moge pracować w sobotę 12 godz? Dodam że nie wyraziłam zgody na to aby na te 12 godz przyjść, bo z tego co się orientuję to mogę pracować max 6 godz? Jak to w końcu jest? 

Gość Matt
30 minut temu, Gość Gość napisał:

Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest, jeśli jestem w ciąży, poinformowałam kierowniczke ale zaświadczenia od lekarza jeszcze nie mam, bo dopiero czekam na wizytę. Czy moge pracować w sobotę 12 godz? Dodam że nie wyraziłam zgody na to aby na te 12 godz przyjść, bo z tego co się orientuję to mogę pracować max 6 godz? Jak to w końcu jest? 

Hej, wzięłaś od listopada cały etat czy 3/4? Niestety nie ma nic na gębę i musisz jak najszybciej donieść zaświadczenie. Jak już takowe bedziesz miała to na 3/4 będą Ci układać 6 godzin dziennie, cały 8 h i ograniczenie z nockami. Ale to wszystko zależy jak dogadasz się z kiero i czy jest ludzka. Co do soboty zglos się z prośbą, ze nie chcesz miec 12-stek, ale bez papierka nic nie zdziałasz, bo większość kiero tylko stosuje się niby do KP jak tylko może, aby nie było uchybień a w rzeczywistości nie myśli o dobru pracowników. Jak coś daj znać o obrocie sprawy. Pozdrawiam

Gość Matt
3 godziny temu, Gość Kaśka-Aśka napisał:

Szkoda że chińczyk nie widzi że podwyżki w wysokosci złotówki do godziny na rękę to jakiś żart już nie wspominając o braku NORMALNEGO ETATU to się nie mieści w głowie!!nikt nie chce w to wierzyć że my nye mamy normalnych umów na etat😤 

To jest typowy ChYNcyk

Gość Gość
Dnia 28.10.2019 o 17:58, Gość Gosc napisał:
3 godziny temu, Gość Robson napisał:

Jak to jest w końcu z tym podwyzkami proszę piszcie ile bedzie na rękę,przecież co za znaczenie ile na papierze istotne do ręki,0.50gr 1zl ?

Nie wiemy ile Ty dostaniesz, to jest zależne od regionu, sklepu, stanowiska, te podwyżki mogą różnić się o kilkadziesiąt groszy a nawet o kilka złotych, przeważnie z tego co piszą dziewczyny podwyżki są o około złotówkę, kwoty jakie ktoś podaje to oczywiście kwoty brutto a nie do ręki, od brutto odlicza się jakoś 30% i wychodzi to co do ręki

Gość Matt

4 godziny temu, Gość Kaśka-Aśka napisał:

Kochana a to u Ciebie jeszcze nie ma całych etatów?

Gość Matt
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Z tym jak jest to Ci wytłumaczę: jak masz powiedzmy te 3/4 i wypełnilas wniosek, ze chcesz wyrabiać tylko swoje godziny to układają Ci grafik pod 6 h lub 8 h ewentualnie do 12 h, ale za to masz więcej dni wolnych. Jeżeli takiego wniosku nie wypełniałas to dodaje Ci godziny ponadwymiarowe, w zależności ile sklep dostał na mc, ale może tobą manewrować (raz 6 h a raz 12 h i tak ciągle). KS kombinują tylko z tym, aby nie było nadgodzin a w jednym tygodniu możesz pracować powiedzmy 30 h a w drugim 45 h, bo liczba godzin w tygodniach się wyrównuje. Na moim przykładzie mam cały etat a mój grafik to kompletna porażka. Soboty 12 h bo nie ma ludzi a w tygodniu raz 11h później 6 h i tak ciagle, a liczyłam na normalne 8 h dziennie a tu lipa 

Gość Bracia be
32 minuty temu, Gość Gość napisał:

Nie wiemy ile Ty dostaniesz, to jest zależne od regionu, sklepu, stanowiska, te podwyżki mogą różnić się o kilkadziesiąt groszy a nawet o kilka złotych, przeważnie z tego co piszą dziewczyny podwyżki są o około złotówkę, kwoty jakie ktoś podaje to oczywiście kwoty brutto a nie do ręki, od brutto odlicza się jakoś 30% i wychodzi to co do ręki

Czyli ok 0.45 gr wstyd nazwać to podwyżką....

Gość Gimbus
11 minut temu, Gość Matt napisał:

Kochana a to u Ciebie jeszcze nie ma całych etatów?

Niestety firma ma wyje***ne na pracownika,szok nikt w to nie wierzy ,komu bym nie powiedział każdy szok!!

Gość Matt
1 godzinę temu, Gość Gimbus napisał:

Niestety firma ma wyje***ne na pracownika,szok nikt w to nie wierzy ,komu bym nie powiedział każdy szok!!

Dziwne to dla mnie, przecież w Wawie są całe etaty już od listopada a u Cb nie. Może jesteś w mniejszym mieście?

Gość Bolek
1 godzinę temu, Gość Matt napisał:

Dziwne to dla mnie, przecież w Wawie są całe etaty już od listopada a u Cb nie. Może jesteś w mniejszym mieście?

Wygląda na to że to tylko warszawa trojmiasto itp mają całe etaty a małe miesciny jak Przeworsk juz nie....

Gość gosc
40 minut temu, Gość Bolek napisał:

Wygląda na to że to tylko warszawa trojmiasto itp mają całe etaty a małe miesciny jak Przeworsk juz nie....

Łódz też NIE ma całych etatów, a jest duzym miastem

Gość Emi
13 minut temu, Gość gosc napisał:

Tu mnie zaskoczyłaś,myślałam że to tylko wioski nie mają a u reszty cywilizacja pracy dotarła😋

Gość Inka
16 minut temu, Gość gosc napisał:

Ktoś chyba plotę puścił z tymi etatami!🤔

Gość Gość

Czy na wychowawczym należy się zapomoga? I paczki dla dzieci? 

Gość Marcelinka
4 godziny temu, Gość Gimbus napisał:

Ale tak jest w każdym lachoneksie, nie tylko Rossmanie.

Gość JagoscGosc
40 minut temu, Gość Inka napisał:

Ktoś chyba plotę puścił z tymi etatami!🤔

Nie plote, tylko sa cale etaty ale nie wszędzie

Gość Gość

Jak widzę co tu się wypisuje to chyba nic się ostatnio nie zmieniło na lepsze tylko na gorsze :((( ja ostatnio znalazłam fajna prace na cały etat fajne zarobki i nie musze tyrać jak wół. Naprawdę świat się nie kończy na Rossmanie i można pracować za godziwe pieniądze i być szanowany przez swojego pracodawcę. Zaczelam normalnie żyć i funkcjonować jak normalny człowiek a nie jak niewolnik jak do tej pory . Nie dajcie się tak traktować i szukajcie lepszej pracy. 

Gość Pracownik rossmana
11 godzin temu, Gość Gość napisał:

Miałam podobną sytuację rok temu zmiany po 9 godzin i nawet jeśli nie masz zaświadczenia że jesteś w ciąży muszą ci ograniczyć zmiany do 8 godzin nie więcej z nocek jesteś całkowicie zniesiona. Poinformowalas kierownicze i to wystarczy nie ma prawa dać Ci więcej niż 8 godzin ponieważ jest to karalne i żadne gadanie że nie masz zaświadczenia to możesz pracować 12godzin Nie Wolno! 

Gość Igusia
11 godzin temu, Gość JagoscGosc napisał:

Nie plote, tylko sa cale etaty ale nie wszędzie

Raczej nie możliwe, ross to ross a nie z podziałem na Jarosław czy Kraków wszyscy równo zapierdala.....więc niby czemu jeden ma mieć etat a drugi jakieś GÓW*O

Gość Xyz

Co do etatów wydaje mi się, że nie największe miasta je dostają, a te, w których jest najniższe bezrobocie, w związku z czym trudno o pracowników. I właśnie po to dają pełne byśmy nie uciekali z powodu małej liczby godzin. Za to zaczniemy uciekać jak okaże się że w miesiącu zaliczysz pracę na kilku sklepach w mieście, w którym jest się zatrudnionym..

Gość Gość 123

Cześć dziewczyny. Czy któraś z Was w ostatnim czasie urodziła dziecko i zgłaszała ten fakt do warty? Jaka jest kwota wypłaty świadczenia za urodzenie dziecka przy składce 50zl? I czy wiecie ile płacą za pobyt w szpitalu za dzień? Z góry dzięki za wszelkie informacje. Pozdrawiam. 🙂

22 godziny temu, Gość Robson napisał:

A co 30% nie umiesz odjąć 

Gość Hogata
1 godzinę temu, Gość Gość 123 napisał:

Cześć dziewczyny. Czy któraś z Was w ostatnim czasie urodziła dziecko i zgłaszała ten fakt do warty? Jaka jest kwota wypłaty świadczenia za urodzenie dziecka przy składce 50zl? I czy wiecie ile płacą za pobyt w szpitalu za dzień? Z góry dzięki za wszelkie informacje. Pozdrawiam. 🙂

Hej jeśli jesteś ubezpieczona w Warcie to dostałaś pocztą do domu zakres świadczeń I numer polisy. Sprawdź sobie tam jest wszystko napisane.