Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam, jestem tydzień po terminie. Jadę do szpitala pojutrze. Chciałabym się dowiedzieć jak przeszłyście wywoływanie porodu? Czy jest jakaś kobieta, która mimo lęku rodziła naturalnie? Jak wyglądał poród ? Proszę o odpowiedzi, bardzo się boję konsekwencji..np. że będe chodzić kilka dni w bólach, a potem i tak zrobią cc, albo zablokuje się podczas porodu i będą chcieli wyjąć dziecko kleszczami..boję sie że pękne..i nie wiem jak to jest z tym masażem szyjki macicy..

Witaj ja miałam poród indukowany i teraz jestem w drugiej ciąży i też bym chciała taki mieć, bo przebiegł bardzo szybko :)

Położna podłączyła mi kroplówkę z oxy  i kazała skakać na piłce, sprawdziła rozwarcie ale mimo oxy słabo szło więc zrobiła mi masaż szyjki macicy + kroplówka z oxy i urodziłam w 1,5 godziny :) także głowa do góry i nie bój się, słuchaj instrukcji położnej i miej pozytywne nastawienie podczas porodu:)

Ja 2 dni dostawalam oksytocyne i jakieś zastrzyki nic nie ruszyło więc na 3 dzień cc 

Podłączyli mi kroplówkę o 10 i o 17:15 zrobili cesarke ze wzgledu na zielone wody i 2 tyg po terminie 

W drugiej ciazy na tydzien przed porodem włozyli cewnik foleya,w poniedzialek 1 wywolywanie-nic,sroda 2-nic,ze wzgledu na cholestaze musialam urodzic a błagam o to zeby nie trzeba bylo robic cesarki. W piątek przebili mi wody ,dali czopki,zastrzyki max dawke oksy i po 7 h urodzilam. Bol byl okropny,chcialam skakac z okna ale po SN lepiej się czulam jak po CC. I mimo wszystko teraz tez bede nalegac na SN